ADATLAP
Mit keresett JAKAB az ágy alatt? (és mi történt ott vele?)
Jakabnak elgurultak az üveggolyói, egyenesen be az ágy alá. Ha vissza akarja őket, szerezni, be kell másznia a sötétbe - de ő nem fél! Az ágy alatt egy másik világ nyílik meg előtte, különböző állomásokkal, furcsábbnál furcsább helyekkel és Lewis Carroll-ian groteszk és vicces figurákkal - e´s Jakabnak mindenhol meg kell oldania egy feladatot. Nem csak Jakabnak: az olvasónak is. Becsomagolt, feladásra váró pókokat keresünk, halak foga´t számolgatjuk, K betűvel kezdődő ételeket gyűjtünk, sőt, bókokkal kell kedveskednünk a Tintapatron nővéreknek. Minden helyszínhez, minden történethez egy-egy böngészgethető kép tartozik....
Csukás Csaba véleménye:
A nagyalapú színes mesekönyv felett órákat el lehet tölteni a képek bogarászásával. A kuflik és a nagy eső című könyve után újra bebizonyosodott, hogy a szerzőnek kifogyhatatlan a fantáziája.
Első olvasásra furcsának tűnik a magázódás egy gyerekkönyvben, de ez a fiamnak (meglepő módon?) egyáltalán nem jelentett problémát, az első pár oldal után meg már nekem sem. Nem feltétlenül ajánlható "esti mesének" ugyanis az üveggolyó keresgélése a képeken nem segíti elő az elalvást. :)
Berek-Fekete Zsófia véleménye:
Szórakoztató és interaktív könyv kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Tetszik ahogy Jakab saját maga küzd meg a félelmeivel, és bátor tettre készül, hogy egyedül találja meg elgurult üveggolyóit. Könyv tele van vicces figurákkal, és persze a nagy kérdések megfejtéseit is megtaláljuk a könyvben. Turbulencia :D én csak ennyit mondok :)
Jahh és gyerekeknek kötelező a könyvespolcra. :D