ADATLAP
A neveletlen hercegnő naplója 7. - Bulihercegnő
Mia életét ismét Grandmere fantasztikus ötletei „színesítik”: sztárszínésznőt akar csinálni belőle egy ifjúsági színtársulatban, sőt mi több, össze akarja hozni egy Michael-nál sokkal partiképesebb fiatalemberrel.
"Először kiderült, hogy csődbe juttattam a diákönkormányzatot, ezért rövidesen csúfos véget érek az alacsony termetű, de nagy testi erejű végzős évfolyamelső keze által.
Azután a novellámat elutasította a magazin.
Ráadásul a barátom azt hiszi, elmegyek a bulijára, amit a szülei lakásán rendez a szülei távollétében. És nem is hibáztathatom, amiért ezt hiszi, hiszen végül is tulajdonképpen igent mondtam a meghívásra. De azért mondtam igent, mert ha nemet mondok, akkor ünneprontó és savanyújóska hercegnő lettem volna."...
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
Tetszik ez a sorozat, melyben Mia szòrakoztatò mindennapjaiba pillanthatunk be. Ebben a rèszben is mosolyogtam nagymamàja viselkedèsèn. Michaellel valò kapcsolsta is èrdekes. A tinèdzserkorù gyerekeknek el kellene olvasni ezt a könyvet!
Zuzan Éva véleménye:
Mia feje felett megint összecsapnak a hullámok. Csődbe ment a diákönkormányzat, hírességek előtt kell előadniuk a nagyanyja darabját, hogy mentsék, ami menthető. Elutasítják a novelláját, és a pasija házibuliba invitálja, amire jó szokása szerint rágörcsöl.
Ratkai Réka véleménye:
Ahogy a sorozat többi része, úgy ez is nagyon elnyerte a tetszésem, igazán könnyed és bulis olvasmány, nagyon jól szórakoztam rajta, biztosan hülyének néztek, amikor olvasás közben nagyokat nevettem. Azóta már a nyolcadik részen is túl vagyok, és alig várom, hogy elolvashassam a következőt.
Gergely Edina véleménye:
Az egész sorozatot olvastam még évekkel ezelőtt, de most újra elővettem.
Alapvetően egy tiniknek szóló regény, a tinédzserkor problémáiról megspékelve azzal a ténnyel, hogy Mia ugyebár hercegnő és van egy (általában) elviselhetetlen nagyanyja, aki semmilyen helyzetben sem képes úgy viselkedni, mint egy tipikus nagyi, idegesítő...
Szőcsné dr. Knyihár Gabriella véleménye:
Már csak három rész van hátra, és végzek az egész sorozattal :( Az a baj, hogy mire megjelenik az új rész, kb. még kétszer ki tudnám olvasni.
Ezt a részt is imádtam, főleg, hogy A Pasi, Aki Utálja, Ha Kukoricát Raknak a Chilibe végre nevet (J.P.) és normális szerepet kapott a cselekményben. Persze nem meglepő, hogy ehhez is Grandmére-nek van köze, hiszen kinek jutna eszébe Genovia-szigetet vásárolni rajta kívül!!?? J.P. apukájának, aki ráadásul elég komoly vetélytársnak bizonyul. Grandmére nem is hagyja magát, és mellékesen az is jól jön neki, hogy Mia szuperkörnyezettudatosan csőd szélére vezette a diákönkormányzatot, így az unokájának pedig némi pénzbeli segítségre van szüksége. Grandmére persze a legegyszerűbb megoldáshoz folyamodik, hogy segítsen Miá-nak. Ad neki 5.000 dollárt?? Ugyan már… ír egy musicalt, aminek Mia és J.P. lesz a főszereplője. A Musical persze hatalmas siker, Grandmére megkapja a szigetét, Mia feje pedig a helyén marad, hiszen a csődtől megmenekül a diákönkormányzat, így a végzős évfolyamelső nem tudja meg, milyen veszélyben forgott a ballagási díszterem kibérlése.
Egy dologtól kapok frászt, és ez már azóta így van, hogy Mia és Michael egy pár. Mia minden részben kitalál valami hülyeséget, ami miatt Michael (Mia szerint) szakítani fog vele, és ezzel nemcsak a közvetlen környezetét borítja ki (hanem többek között engem is). Ebben a részben éppen a „Mia nem bulizós csaj, de a bulin (szerinte) szexis táncot lejt J-P-vel, és most Michael emiatt utálja” van a porondon. Ezt a részt kihagyhatta volna az írónő.