ADATLAP
Scar
...
Matyóka Dóra véleménye:
Nagyon jól megírt könyv. Leginkább az Elveszett paradicsomhoz és Az ember tragédiájához tudom kapcsolni, (Don=Úr, Lucy=Lucifer) csak mindez összegyúrva és sci-fi színtéren tálalva. Nagyon tetszenek az apró szimbólumok és utalások a történetben, hogy vajon a későbbi civilizációk hogyan értelmezik a mi világnézetünket. Tetszik Scarban, hogy vakmerő és teljes valójában hisz és szeret, még ha fél is, nagyon emberi. Tetszik Donban, hogy elemez, de nem teljesen ridegen, hogy próbálja az egyensúlyt megtalálni és kész a fejlődésre, hogy egy kicsit atyáskodik Scar felett. Az ő kettősük számomra az emberek és mentálok közti egység lehetőségét elképezik (én a mentálokat igazából angyalokként azonosítottam, ez végül a regényben is megjelenik). Artúr nagyon idegesített, egyszerűen kiakadtam, hogy milyen tesze-tosza. Nem is csodálom, hogy Scar mindig nyers volt vele szemben, de jó volt látni, ahogy fejlődik és gondolkodó hívő lesz, nem pedig robot. Lucyt nagyon szeretem, a benne megjelenő erő és karizma számomra az örök védelmet jelképezi. Védi az övéit, akiket igazából nem tart sokra, de ebben találja meg az önigazolást. Jó párosokat alkotnak, remélem a végén mindannyian a "jó" entitás mellett állnak majd, a káosz önmagában is jó móka. Kíváncsi lennék mai egyházi vezetők véleményére a könyvvel kapcsolatban.
Timaiosz véleménye:
Érdekes könyv volt a hitről és a hit erejéről sci-fi köntösben. De ezzel egyidejűleg a kötelességről is leckét ad. Minden szereplő a helyén volt, erős volt a sci-fi szál is, viszont Scar talán túl tökéletes is volt az én ízlésemhez képest. Igaz volt annyi más probléma is az életében, hogy az épp elég izgalmat nyújtott az olvasónak.
Élvezetes olvasmány volt, várom a második kötetet.
Bogdanovics Szilvia véleménye:
A távoli jövőben játszódik, négy főszereplő szemszögéből láthatjuk a jó és a rossz harcát, de igazából nem lehet eldönteni, hogy melyik szereplő tartozik igazán a jók közé és kia gonosz. Nekem a kedvenc karakterem Scar aki hisz benne, hogy isten mellette áll és az ő harcában vesz részt, Artúr még nem tudja, hogy hisz istenben, de igazából a cselekedeteiből ez látszik. , Don az igazán elgondolkodtató szereplő, hisz ő látja az identitásokat, de nem tudja, hogy jó vagy rossz. Lucy szerintem inkább a gonoszt fogja szolgálni. Igazából szerintem a további kötetekből fog kiderülni, ki igazán jó és ki cselekszik a gonosz nevében.