ADATLAP
Mr. Rosenblum listája
...
Gy.né T. Anikó véleménye:
Mr. Rosenblum egy német zsidó, aki a II. világháború idején Angliába megy a családjával. Még a hajón kapnak egy tájékoztató füzetet, hogy kell viselkedniük új hazájukban, mik a szokások, és igyekszik is mindent betartani. Eltelik húsz év, úgy érzi minden szempontból sikerült angol úriemberré válnia, egy dolgot kivéve: egyetlen golfklub sem veszi fel tagjai közé. Ezért úgy dönt, saját golfpályát épít…
Piroska Fruzsina véleménye:
Imádtam, faltam minden sorát. Remek történet csodás szereplőkkel. Jack, aki az angolok közé történő tökéletes beilleszkedést egy sablon lista szerint próbálja megvalósítani. Felesége, Sadie, úgy érzi nem csak családtagjait, fiatalságát, emlékeit, kultúráját vesztette el, de férjétől is eltávolodott a számára teljesen idegen Angliában. Végül mindketten boldogságra lelnek és beilleszkednek egy igazi dorseti angol közösségbe. Nagyon szép, néhol tanulságos és megható történet.
Urbán Tímea véleménye:
Az első könyvem az írónőtől, de tutira nem az utolsó Imádtam az angol vidéki életet, nagyon tetszettek a csodás tájleíró részek Lassan csordogál a történet, ennek ellenére vártam, hogy mi fog történni a következő oldalakon. Nagyon borzasztó dolog az emigrálás, de az írónő példaértékűen mutatja be, hogy soha sem szabad feladni és a végsőkig ki kell tartani!