ADATLAP
Papírvárosok (Paper Towns)
...
Zsuzsanna Volford véleménye:
Érdekes történet arról, hogy a középiskola vége felé mi foglalkoztatja a diákokat, hogyan állnak az élethez, milyen félelmeik vannak, hogyan változik meg életük a középiskolában, amikor valaki hirtelen eltűnik az életükből.
Deák Viola Helena véleménye:
Sajnálom, de nem adhatok öt csillagot. Magam sem tudom megmagyarázni mi, de valami hiányzott belőle, pedig jó nagy adag filozofálni való anyagot kaptunk. Megint. Újraolvasás lesz egyszer ebből és talán mégiscsak meglelem benne azt, amit hiányoltam, pedig nem tudom mit. Vajon rájövök, hogy mi az?

Margo meglépett. Meghozta a váratlant és kilépett a mókuskerékből, hogy mindent túléljen, kivéve azt a bizonyos legutolsó dolgot kötöttségektől mentesen, szabadon, távol a társadalom kíváncsi, parancsoló szemeitől. Kíváncsi lennék egy folytatásra.
Lehet nem is kell újabb rész. Már kitaláltam magamnak, hiszen mindig ezt csináljuk. Kitalálunk egy sztorit minden köré, aztán nézünk meglepetten, ha nem úgy van, ahogy elképzeltük.
Ismét érdekes dolgokat olvashattam, amiken jó lesz elmerengeni.
Nagy Fruzsina Jennifer véleménye:
Végre, egy újabb John Green kötet!
Nem mondom, hogy csalódott voltam, de meg kell, hogy valljam azt, hogy újra kell majd ezt olvasnom. Később. Érettebben, idősebben. Mert most először maradt el a Green-feeling. Nem láttam a sorok közé. Néha felsejlett egy-egy részlet Green zsenialitásából, de nem találtam rá igazán. Biztos vagyok benne, hogy a könyv hemzseg a Green-féle világlátástól. Ez is egy rejtély. Mint Margo. Meg fogom találni, mert mindenkinek kijár egy csoda (diszkrét kacsintás...). De majd csak később. Nem számít. Én bármeddig képes vagyok rá várni.
Összességében ennek ellenére egész jónak találtam. Izgatottan várom a filmet. <3 :)
Buruncz Rebeka véleménye:
A könyvet angolul olvastam, de eredeti nyelven mindig jobban szeretek olvasni, hiszen sokkal élezhetőbb. John Green-től már olvastam több könyvet is és eddig mindegyik nagyon tetszett, beleértve ezt is. A könyv három nagyobb részre van osztva. Nekem ebből a legnehezebb a második volt, amikor keresik Margo-t. Annyira izgultam, akárcsak Q, hogy most akkor életben van-e, hova mehetett, baja esett-e... Sokszor nevettem a könyv alatt, ugyanakkor sok elgondolkodtató rész volt benne.