ADATLAP
Az idő örvényében
Abi Rutherford otthagyja új állását, mert rendkívüli módon zavarja főnöke kiismerhetetlen viselkedése. Szereti a munkáját, egykori felettese pedig nyájas, tiszteletre méltó férfi volt. Kieran Scott viselkedése annál inkább meglepő számára, mert ő a Szent János-templom és Cambridge növekvő egyházközségének lelkésze. Történt valami, ami mélységesen felkavarta a férfit – ugyanakkor az egyházi hatóságok reakciója szokatlanul titokzatoskodó.
Hosszú évszázadokkal ezelőtt egy idegen jelent meg Nyugat-Anglia barátságtalan lápvidékén a történettel, mely reménységet hozott a nyomorúságban sínylődők számára. Azonban elnyomó erők követték. Olyan erők, melyeknek eltökélt szándéka volt, hogy egyetlen gyengéd pillantású gyógyító se ássa alá a Római Birodalom törvényeit és kultúráját. Az idegen azt mondta, azért jött, hogy megmentse az embereket. De talán épp ő az, aki megmentésre szorul…
Milyen kapcsolat állhat fenn e régmúlt események, valamint Abi és Kieran között? Miért próbálja az egyház olyan kétségbeesetten eltitkolni az emberek elől a történteket? A múltbeli hangok vajon félelmet keltők, vagy egy hosszú-hosszú ideje rejtőző titokra adhatnak választ?...
Szabó Anikó véleménye:
Most olvastam először Barbara Erskine-től, de nem utoljára! Nekem nagyon tetszett ez a könyv! Jól felépített történetet, melynek a végén a negatív szereplő Kieranból pozitív figura lesz! Izgalmas, lebilincselő olvasmány, ajánlom!!!
Folberth-Gilicze Anita véleménye:
Szerintem egy kicsit unalmas volt a könyv, bár voltak benne fordulatok és érdekes részek, de a legtöbb részben csak hosszú leírások voltak, bár a leírások többségének van valóságalapja. A regény főszereplője egy határozott nő, aki a kíváncsisága miatt azonban bajba kerül. Sajnos nem tudtam elég gyorsan haladni a könyvvel, de a vége felé, ahogy jöttek a fordulatok már sokkal gyorsabban haldtam. :)