ADATLAP
Robin Hood, a tolvajok fejedelme
"A bátorság, a fordulatok, a mágia és a kalandozás korszakában a Robin Hood: A tolvajok fejedelme a kapzsiság és a gonoszság erői ellen igazságért harcoló törvényen kívüli hős izgalmas történetét meséli el. A legenda tovább él. Akár a lángoló nyílvessző, Robin of Locksley a Sherwoodi erdő homályából bukkan fel, és lángoló ösvényt vág a szegényeknek és sanyargatottaknak. Erős, bátor harcosokkal az oldalán – Tuck atya, Vörös Will, Azeem, a szaracén nemes, meg mások – Robin magasztos háborút vív Nottingham bűnös seriffje ellen… és egy hasonlóképpen szenvedélyes csatát folytat a szépséges Marian meghódításáért. Az íjával és nyilaival halálos pontossággal bánó Robin of Locksley új néven, újfajta hőssé válik, aki nem más, mint: Robin Hood, a tolvajok fejedelme."...
Pavlényiné Boza Anita véleménye:
A történet röviden: Robin of Locksley öt év távollét után arra tér haza a Szentföldről, hogy a Notthingam-i bíró sanyargatja a népet és összeesküvést sző a király ellen. Miután megölik apját és elkobozzák vagyonát, a Sherwood-i erdőbe száműzött emberek élére áll, hogy megbosszulja, ami vele történt, miközben szerelmes lesz abba a nőbe, akit a bíró el akar venni.

Véleményem: A filmet négymilliószor láttam, kívülről fújom, s a könyv végig hűen követi. Izgalmas, megható, vicces történet egy olyan korban, ahol az emberek kiálltak magukért, ahol életüket adták azért, amiben hittek, ahol számított a becsület. Nagy élvezettel olvastam, és kedvet kaptam, hogy a filmet is újra megnézzem, négymillióegyedszerre. :)

5/5
Dóka Henrietta véleménye:
Robin Hood már gyerekkorom óta egyik kedvenc karakterem. A Kevin Costner főszereplésével készült film pedig az abszolút favorit. Amikor megláttam, hogy könyv is készült belőle, azonnal lecsaptam rá. Teljesen megegyezik a filmmel, élmény volt elolvasni.