ADATLAP
A hetedik fiú
...
Németh Ágnes véleménye:
Nekem nem annyira tetszett. Távol állnak tőlem az ilyen misztikus, boszorkányos történetek és néhol nehezen is volt követhető. Mivel a könyvsorozata első tagja, a végén még nem derül fény Alvin későbbi sorsára, bár kicsit figyelemfelkeltőbb lehetett volna a folytatásra nézve.
Csapó Beáta véleménye:
Érdekes, izgalmas olvasmány volt. Még sosem olvastam semmit Amerikának erről az időszakáról. A címe alapján mást vártam, mert láttam a Hetedik fiú című filmet, s azt hittem, ezen a regényen alapult. Szerencsére tévedtem, ez sokkal jobban tetszett.
Liebich Orsolya véleménye:
Egy könyvsorozat bevezető könyve, melyben megismerkedünk a XVIII. század amerikai telepeseivel, és az őket körülvevő mondavilággal. A történetet egy család szemszögéből látjuk ahol a hetedik fú hetedik fia lesz a főszereplő, és nyomon követhetjük az ifjú első tíz évének történéseit.
Zsuzsanna Volford véleménye:
Különleges könyv egy különleges világról, s benne egy különleges gyermekről. Furcsa érzés arról olvasni, hogy hogyan is jöhetett volna létre egy másfajta Egyesült Államok és milyen lenne, ha bűbájok segítenék az embereket és sorsukat.
Homlok Renáta véleménye:
Orson Scott Cardtól eddig még csak a Végjátékot és az Ender árnyékát olvastam. Imádtam őket. Így már korábban elkezdtem nézegetni, hogy vajon mit olvassak tőle legközelebb. Bevallom, hogy kicsit nehezen álltam neki, ugyanis a A hetedik fiú 7 könyvből áll, amiből eddig 5 jelent meg. Szóval sokalltam. De aztán síelésre kellett egy könyv, ami nem túl nagy. Hát nem bántam meg. :) Sőt!
Az első három részét- A hetedik fiú, A rézbőrű próféta, és A kovácsinas- választottam a trilógia kategóriába. Sajnos nem tudtam konkrétan trilógiát választani, mert amik konkrétan 3 részből állnak, azok első részét már elolvastam tavaly (pl. Az útvesztő trilógia első két részét már tavaly elolvastam), Az ötödik hullám következő 2 része meg ki tudja, hogy mikor jelenik meg. Így ez lett.
Az elején furcsák voltak a nevek, Erély, Keres, Talál, stb., de aztán gyorsan megszoktam őket.
Alvin Miller a főszereplő, a hetedik fiú hetedik fia. Születésétől kezdve a Pusztító munkálkodik, hogy Alvin még véletlenül se érje meg a felnőttkort. Mire 10 éves, számtalan furcsa, megmagyarázhatatlan dolog történik vele. Egy olyan világ ez, ahol a hexák a különböző fortélyok az emberek mindennapi életének részei. Alvin a legkülönlegesebb, ha megéri a felnőttkort teremtő lesz belőle. A 3 könyvön keresztül hihetetlen dolgok történnek vele.
Összebarátkozik a Te-Kumszával a rézbőrűek legnagyobb vezérével, és testvérével Tenkszva-Teva-val, a rézbőrűek legnagyobb prófétájával. Nagyon sokat tanul tőlük.
Szeretem a Mendemondó karakterét. Mindig ott bukkan fel, ahol éppen szükség van rá. Mindenki mindenhol ismeri.
Aztán ott van Peggy a Fáklya-lány. Látja a jövőt, ott volt Alvin születésénél. Megmentette őt. A magzatburkára vigyázz, és a távolból mindig segít Alvinnak, próbája megvédeni őt.
Szerelmes Alvi
Kiss Bernadett véleménye:
Egy boszorkányság gonosz lények és halottak világába talájuk magunkat. egy me számukra igen fiatal főhössel. Akit felfogat a Szellem inasnak és kitanítja a mesterségére. Sok hibát követ el de mindet megprobálja valahogyan kijavítani. A mindekibe vetett bizalom számára lehetetlen és erre csak sajnos ébred rá mikor nagy vezélyben van az élete.
Majtényi Eszter véleménye:
Nekem nagyon tetszett, bár nem vagyok járatos az amerikai
boszorkányság terén, így vannak újdonságok számomra, például a
hexák és a ráolvasások. A hetedik fiú hetedik fia is furán hangzik
a mai fülnek, ennyi gyereket nem látni manapság egy családban,
de tetszik az is, hogyaz összetartásuk kiemelt fontosságot kap
a főhősünk életében. Váron a sorozat többi részét!