ADATLAP
A hódítás tíz szabálya
Lady Isabel bajban lévő nőknek kínál menedéket a Townsend Park birtokon, sajnos azonban most anyagi gondokkal küzd. Találkozása Lord Nicholas St. Johnnal sorsszerűnek tűnik a számára, hiszen a régiségszakértő férfi tanácsot tud adni neki az öröksége értékével kapcsolatban. Az érzékeny és sármos lord egy pillanat alatt megnyeri Isabel szívét. De hogy tudná meghódítani ezt az oly népszerű férfit, akiért nemcsak a hajadon hölgyek vannak annyira oda Londonban? Lady Isabel még azt sem sejti, hogy a férfi eltűnt személyek felkutatásával is foglalkozik és éppen egy a Townsend Park birtokon rejtőző hölgyre „vadászik”....
Kiss Boglárka véleménye:
Bevallom Maclean sorozatának első könyve jobban magával ragadott. Teljesen az elejétől a végéig. Nagyon magasra rakta a mércét. Aztán már alig vártam, hogy nekikezdhessem a következőnek. És hát elég sokáig igen csalódott voltam. Bár voltak benne kifejezetten jó részek, de eleinte nem vitt el úgy magával a történet, mint az elsőnél. Vhogy a második felétől lett számomra lebilincselő. A vége nagyon tetszett már, és a befejezés is. Nagyon cukik voltak, és sokszor tudtam Isabel helyzetébe képzelni magam. Vajon mi lesz a harmadik könyvvel?
Balogh Orsolya véleménye:
Ah, a 18. századi Anglia. Lordok, bárók, vicomtek, márkik. Kisasszonyok, akik férjre vadásznak. Nekem való történet. Tetszett a könyv bár sokkal laposabbra sikeredett, mint a sorozat első könyve. Olyan dolgok fordultak elő benne , ami az elsőben nagyon bejött, másodjára már inkább untam, ennek ellenére nem bántam, hogy elolvastam.
Fekete Gabriella véleménye:
Az első részhez képest unalmasabb volt. Míg az első részben érdekes, újszerű gondolatként jelent meg, hogy társadalmi elitt egyik leánya milyen merész és szokatlan életvitelre adja a fejét, a második részben is egy ilyen fiatal nővel találkozni, mondhatni elcsépelt. A férfialak is teljesen koppintása az első rész főhősének (oké ikertestvérről van szó), de hát hogy a csábítási mondtatok, ágyjelenetek szóhasználata is ugyanaz legyen??? Untató volt számomra a főhősnő igazi harag nélküli veszekedései, húzódzkodásai a férfitól, miután már megtörtént minden, ami abban a korban bőven elég, egy házássághoz. Na mindegy, két könyv e sorozatból nekem vőven elég volt.
Lengyel Viktória véleménye:
Az első rész még nem olvasta (nem volt bent a könyvtárban), de elég jól lehet haladni a könyvvel, ami nagyon tetszett. Az alaptörténet nem rossz, bár néhol kicsit unalmas volt, összességében nekem tetszett. Kíváncsi vagyok a másik két részre is, remélem azok is ilyen jóra sikerültek.
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
Nagyon tetszett, alig bírtam letenni, persze az első rész eseménydúsabb volt, mert mégiscsak a londoni elit életében mozogtunk és nem egy vidéki birtokon. A főhősnőnk helyzete kilátástalanabb, reménytelenebb, a főhős pedig hihetetlen kalandor, nyomolvasó és régiségkereskedő. Mintha nem is lehet csak egy kiválóságuk és problémájuk, túlzásnak is mondhatnám. Az viszont nagyon tetszett, hogy minden hódítási tippet betartanak kicsit megkerülve, mivel Nicholas pontról pontra mindent teljesít Isabel meghódításáért. Jó szórakozást kívánok hozzá!
Somodiné Sándor Anikó véleménye:
A Gyöngyök és pelerinek újság a nők kedvence, mely jó tanácsokkal látja el őket, hogyan kell bánni a férfiakkal. Ebben jelenik meg egy facér férfi is, akit igen kapóssá tesznek ezáltal. Eddig is szerették a nők, de most még inkább minden hajadon nő rá vadászik. El is menekül előlük, egy csendes helyen köt ki, ahol persze egy olyan nőbe botlik, aki nem olvad el a sármjától, nem nyűgözi le rögtön Nicholas St. John. Ez a hölgy nem más, mint Lady Isabel Townsend, aki karata ellenére, lassan behálózza a férfit és rabul ejti a szívét.
Miklósovics Lilla véleménye:
Az első részt imádtam. Biztos voltam benne, hogy ezt is fogom. És nem tévedtem! Faltam az oldalakat, egy nap alatt elolvastam. Szerethető volt, vicces és végig London első számú, gyönyörű kék szemű lordjáról szólt. Kell ennél több? Nagyon várom a következő részt!
Kovács Szilvia véleménye:
Meg kell, hogy mondjam a 3 rész közül ez volt az amelyik a legkevésbé nyerte el a tetszésemet. Nagyon sokszor úgy éreztem, hogy nem történik semmi, a szereplők csak nyűglődnek, és nem haladunk semerre sem. Pedig maga az alap történet, az alap „konfliktus” nagyon is jó volt, de az a vonal már az első pár fejezet után szinte el is halt. Persze tudom én, hogy ez nem Georgiana története volt, de akkor is sokkal izgalmasabb lett volna ez a könyv ha több szerepet kap benne.
Isabel viselkedése egyrészről nagyon megnyerő volt, másrészről viszont iszonyat idegesítő. Bírtam, ahogy kiállt magáért és a lányokért, ahogy próbált mindent kézben tartani. Viszont pont ez a tulajdonsága volt idegesítő is, hogy mennyire nem akar semmilyen segítséget elfogadni. Ilyen szempontból nagyon is csökönyös volt és önző.
Nick, hát ő a tipikus tökéletes pasi, vagyis inkább férfi, nagy F-fel. Szexis, sötét múlttal, nem kis titokzatossággal. Cuki volt ahogy zavarta a körülötte támadt nagy figyelem, bár azért valljuk be őszintén, hogy a legtöbb pasi ezt nem így élné meg. Nagyon is imponálna neki, hogy fut utána mindenki.
Attól most eltekintek, hogy kb 5 nap alatt alakul ki a mindent elsöprő örök szerelem, és mennek végig minden amihez jobb esetben is hónapok kellenének, főleg abban az időben, mert azért ha ezt elhúzták volna, akkor igencsak unalomba fullad ez a történet.
Összefoglalva nem volt rossz, de a másik két résznek a nyomába sem ér.
Gál Renáta véleménye:
Kedves Könyvrajongók! Mikor ezt a könyvet kiválasztottam, nem voltak nagy elvárásaim. Talán azért, mert az "első részét" olvastam, ami lenyűgözött! Amikor legelsőnek kinyitottam a könyvet, kicsit féltem, mert az előzőhöz képest teljesen más volt. De ahogy a cselekvés kibontakozott, a lovas majdnem karamboltól kezdve a lányházon át, a szobrokig, mind mind sok sok titkot és kalamajkát rejtet. Kedvenc részeim közé a tető jelenet volt. Tipikus makacs nőről van szó, aki nem tűri az "elnyomást" és be bizonyítja hogy egy nő is érthet bármihez. Azonosultam vele teljesen... Köszönöm.
Czinkócziné Tóth Éva véleménye:
Lady Isabel 17 éves kora óta csak magára számíthat.Szerény körülmények között él
testvérével a régi családi birtokon.Önzetlen módon mégis befogadja és segít minden bajba jutott nőn aki felkeresi őt.Nagyon tetszett,hogy Isabel 2 lábbal áll a földön nem rest
bepiszkítani a kezét a munkától,ha arra van szükség és midig kimondja a véleményét.
Lord Nicholast megkéri barátja,hogy kutassa fel elszökött húgát.A férfinak kapóra jön a
kérés,mert szeretne eltűnni egy időre Londonból a az őt üldöző fiatal hölgyek szeme elől.
Nem is sejti,hogy utazása során rátalál a tökéletes nőre Isabel személyében..
Pencz Bernadett véleménye:
Tetszett, tetszett, de például a másik része, A csábítás kilenc szabálya sokkal jobban tetszett. Ez kicsit vontatott volt itt-ott, ráadásul az ilyen néha már indokolatlanul makacs fehérnépek idegesíteni szoktak.

Nicolas jófej volt nagyon, bár kicsit ködös maradt, hogy tulajdonképpen mit is csinál hogy. De nem bántam meg, hogy elolvastam.
Borsos Katalin véleménye:
Én azon olvasók táborához tartozom, akik szerint az első rész jobb volt. Ez nem azt jelenti, hogy ez a rész nem tetszett. Ez a könyv is tele volt vicces jelenetekkel, évődő párbeszédekkel. Kár, hogy az első kötet szereplői nem kaptak több szerepet ebben a könyvben.
Madari Márta Judit véleménye:
Bár számomra az első részen nem tett túl, de ez is egy nagyon jó sztori volt. Izgalmas, pörgős, minden amit a St. John név hordoz magával! Nagyon sokat nevettem rajtunk és örülők, hogy itt is egy makacs, talpraesett hölgyeményt ismerhettünk meg.
Németh Mária Ingrid véleménye:
Annyira imádtam ezt a könyvet is, mint a sorozat első részét! Mert szórakoztató, izgalmas, humoros és természetesen romantikus a történet. Egyszerűen lehetetlen letenni, ha már egyszer elkezdjük olvasni, és annyira magával ragad, hogy falod a sorokat. A főszereplők szimpatikusak és érdekesek, de a mellékszereplők feltűnése nagy pozitívumot adott az alaptörténetnek és színesebbé is tette. A helyszín sokkal elzártabb, távolibb volt a korábbi résznél (tipikus vidéki birtok), de ettől függetlenül egy könnyed olvasmány kerekedett belőle. A harmadik részt pedig kíváncsian várom már.
Kakuk Márta véleménye:
Jane Austen után kedvet kaptam ehhez, nem mintha lelkes romantikarajongó lennék. Műfaját tekintve ez még a jobbak közé tartozik. Nem értek egyet azokkal, akik szerint az előző rész annyira jobb volt, ezen is elég jól szórakoztam, volt rész amin mosolyogtam, jópofák voltak az évődések.
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Hogy ez de jó volt! Nagyon tetszett. Eleven, szórakoztató, mulatságos, izgalmas, érzelmekkel teli, szenvedélyes. Én A csábítás kilenc szabályát nem olvastam, de ezek után el fogom olvasni. Tetszett, ahogy Isabel ragaszkodik a megteremtett világához, ahogy próbálja tartani magát, és Nick csendes rajongása is. Jókat szórakoztam egy-egy szópárbajon, ami a szereplők közt zajlott. Bátran ajánlom mindenkinek!
Máthé Tímea véleménye:
Lelkesen kezdtem bele a könyvbe, mert A csábítás kilenc szabályát nagyon élveztem, de számomra ez a sajnos csalódás volt. Számomra Isabel elég idegesítő volt, a többi szereplőt se igazán kedveltem meg. Teljesen kiszámítható történet volt, hiányzott belőle valami, ami az előző résznél megfogott... Nem tetszett. Nem is tudom, vajon elolvassam-e majd a harmadik részét.
Miklián Marietta véleménye:
A sorozat első része számomra kedvenc lett, így tudtam, hogy ezzel a könyvvel nem nyúlhatok mellé. Igazam volt.
Ez a könyv is sikeresen megnevettetett, de még mennyire. Igaz, hogy Isabelt néha megrángattam volna, hogy térjen észhez, de ez semmit nem rontott a könyv összképén. Kedvenc lett. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek!
Csomós Mária véleménye:
Nagy várakozással kezdtem a könyv olvasásába, mert A csábítás kilenc szabálya nagyon tetszett. Nem állítom, hogy ez nem volt kellemes időtöltés,viszont az előzményének az izgalma ebben valahogy nem jött át. Pedig a történet jó, a történések logikus sorrendben követik egymást,és a dámát sem viszik túlzásba - azt nagyon nem szeretem, mikor mindenféle nyakatekert módon csakazértis összeveszítik a szerelmeseket, hogy a könyv elég hosszú legyen. Most, mivel nem emlékszem az összes ebben is szereplő alakra, előveszem az előzményt, és azt hiszem, azt fogom elolvasni.
Varga Orsolya véleménye:
Osszessegeben minden meg van A hoditas tiz szabalyaban, amit egy jo olvasmanytol varnek. Egy aprosag nem tetszett benne, hogy nehol tulcicomazottak voltak a mondatok, tobb jelzovel a kelletenel. De ezen felul a szereplok szerethetoek es sok benne a magaval ragado jelenet is.
. . véleménye:
Már az első része is nagyon-nagyon tetszett, így nem volt kérdéses, hogy elolvassam-e a másodikat is. Ez sem okozott csalódást. Habár néhány jelenet különös déja vu érzéssel töltött el, elégedett voltam a könyvvel, két nap alatt ledaráltam.
Csenteri Judit véleménye:
Gondolkodtam fél napot mivel folytassam az olvasást „A csábítás kilenc szabálya” után... Előbb határozottan elvetettem ezt, inkább a 3. részre lettem volna kiváncsi, a szereplők miatt. S mivel azt még nem találtam meg magyar fordításban, s attól függetlenül, h van még egy-két könyv a listámon, beleolvastam ebbe, s aztán csak úgy jött a folytatás... Talán nem véletlen, hisz az írónő ugyanolyan stílusban ír, ugyanúgy olvastatják magukat a sorok, ugyanúgy kiváncsiak vagyunk minden percben a folytatásra, s ugyanúgy kedves, megmosolyogtató szófordulatok teszik még élvezetesebbé az olvasást, mint az első részben. Viszont lassan már a 2 kezemen sem fogom tudni megszámolni, hanyadik olyan könyv ez az idén, amelyiknek egyik főszereplője egy vonzó és gazdag férfi, a másik pedig egy szintén vonzó és okos, talpraesett lány. Aztán egyik írónő többet, másik kevesebbet sikerül kihozzon belőlük – az pedig csak természetes, hogy mindegyiket nő írja :) Tény viszont, h mindenképp üdítőbben hatnak rám ezek az 1800-as évekbeli történetek, s talán lassan eljutok a már rég betervezett „Egy tiszta nő”-ig is Thomas Hardytól.
Aztán a végére nekem picit unalmassá vált a könyv... zavart amikor úgy éreztem mintha ugyanazokat a sorokat olvasnám, mint A csábítás kilenc szabályában... nem tudom, h maga a történet vagy az írásmód laposodott-e el picit... vagy talán kicsit vontatottá vált az egész.
A szereplők közül a kis James gróf volt a legkedvesebb számomra. A főszereplők is úgy egyben szimpatikusak voltak, csak valami mégis sántított néha...
Novák Petra véleménye:
A cselekmény legalább annyira tetszett, mint A csábítás kilenc szabályának cselekménye, szerettem a karaktereket és kedvelem az írónő stílusát. Könnyed, vicces, magával ragadó történet, gyorsan el lehet olvasni a hossza ellenére. Ami már kevésbé tetszett, hogy volt néhány jelenet, ami teljesen megegyezett az előző könyvben történtekkel. A nevek változtak csupán, a párbeszéd és a mozdulatok ugyan azok maradtak, vagy csak minimálisan lettek megváltoztatva. Kicsit elszomorított a dolog, mivel remek történet, kár, hogy pont ezzel kellett elrontani. Ennek ellenére összességében tetszett és már nagyon várom, hogy a folytatás is megjelenjen.
Szabó Ibolya véleménye:
Egy kis történelmi romantika, hangsúly a roamtikán. Az első kötetét már régen olvastam, nem emlékeztem már rá pontosan, de így is bőven élvezhető olvasmány volt. Egy-két történés kicsit mintha "kilógna" a történésekből, de ha nem vesszük véresen komolyan, akkor bájos olvasmány eseménytelen délutánokra.
Gyihor Anna véleménye:
Ez első rész is a kedvenc köteteimhez tartozik és ebben a könyvben se csalódtam. Isabel személyisége elnyerte a tetszésemet, igazán megnyerő volt. Büszke, de nem hiú, meg tud oldani bármit, de nem fél segítséget kérni. Nick rámenőssége, segíteni akarása tökéletesen passzol Isabelhez. Vannak részek, melyeket lehetetlen elfelejteni (a lovaskocsis, a tető, stb.) és kevésbé fontosak is, de nagyszerűre sikeredett, mert mindig történt benne valami. Már nagyon várom, hogy elolvashassam a trilógia utolsó részét.
Kiss Enikő véleménye:
Imádtam bár azt kell mondanom az első része nekem valamivel jobban tetszett. Nem a karakterek miatt - sőt a női főszereplőt itt sokkal jobban megkedveltem - hanem a történet miatt. Olyan de olyan jól indult, vicces volt (jaj az a tető :DD), a Minerva-ház is közel került a szívemhez, de valamivel a vége előtt számomra kicsit ellaposodott. Miután kiderültek a dolgok és Nick is felfedte a lapjait az a nagy szeret-nem szeret huzavona kicsit idegesített engem. Ennyit a történetről. Lady Isabel karakterét mint mondtam imádtam, annyira jólelkű, kedves de nagyon határozott személyiség is. Nem rejtette véka alá véleményét és ez nagyon tetszett benne. Bár Ralston számomra szimpatikusabb volt azért lord Nicholas is megér egy misét :D. Rock és Lara kettőse pedig nagyon aranyos volt szívesen olvastam volna kicsit többet róluk. Összességében tehát nagyon tetszett és bátran ajánlom a történelmi romantikus kedvelőinek biztos hogy tetszeni fog nekik.
Erzsi fuerzsi@freemail.hu véleménye:
A trilógiának már az első része is a kedvenceim közé tartozik,talán picivel jobban is tetszett,de A hódítás tíz szabályában sem csalódtam.Alig várom már a következő részt,biztos vagyok benne,hogy azt is amint lehet elolvasom.
Fekete Flóra véleménye:
A trilógiának már az első kötete is a szívembe lopta magát. A csábítás kilenc szabálya egy picivel jobban tetszett, talán mert a téma még új volt. Amikor láttam, hogy megjelent a második része, azonnal meg kellett szereznem. Nem csalódtam, szinte faltam az oldalakat, csakúgy, mint az első részének. Kíváncsiak várom, hogy alakul a húg, Juliana története, amelyet a trilógia befejező részében olvashatunk. Remélem, hamarosan olvashatjuk!
Havancsák Izabella véleménye:
A történelmi Anglia a kedvenc helyszínem az olvasmányaimban. Igaz, ebben a könyvben szó sincs történelmi vagy társadalmi háttérleírásról, csak színtiszta romantika/erotika. Ez a könyv nem nyújt se többet, se kevesebbet, mint, amit a fülszöveg ígér, sablonos romantikus történet, ami tele van szexjelenetekkel. Könnyű, limonádé olvasmánynak kitűnő választás.