ADATLAP
Egy gyerek
...
Benkő Ella véleménye:
Nagy lelkesedéssel rendeltem meg a könyvet, majd elbizonytalanodtam, kell-e nekem most egy szomorúnak ígérkező könyvet elolvasni. De bizony hogy kell, sőt mindenkinek kellene, mert ez a könyv egy nagyszerű emberről szól, aki " megment" egy kislányt a tudásával, szeretetével, ösztöneivel, bölcsességével. Egy sikertörténet, bár sok ilyen felkészült ember lenne a megfelelő helyen, a megfelelő időben.
Wenczel Zsuzsanna véleménye:
Ez azon kevés könyvek közé tartozik, amit amint megláttam itt a molyon, azonnal meg akartam venni. És nagyon jól tettem, hogy megvettem és elolvastam. „Problémás-diszes-deviáns-nemkellesz-furi-beilleszthetetlen” gyerekekkel foglalkozó pedagógusként csak azt tudom mondani, hogy mindenkinek el kellene olvasnia, aki ezen a pályán dolgozik, de persze szívesen ajánlom mindenkinek, aki keserédes, emberi, szívet melengető könyvet keres. Kár, hogy annyira kevés az ilyen ember, mint Hayden, vagy még ha ember lenne is, kevés az olyan lehetőség az oktatásban-nevelésben, ahol ehhez hasonló csodákat lehet tenni.
Mag Tünde véleménye:
A szellemlány után tudtam, hogy ez lesz a következő, amit el akarok olvasni. Nem csalódtam, gyakorlatilag le sem tudtam tenni. Izgalmas könyv úgy, hogy közben a szerző elkerüli a hatásvadászat csapdáját. Az egyetlen kérdés, amit maga után hagyott a könyv, hogy vajon hány ilyen szakember dolgozik ilyen lelkiismeretesen ezen a nagyon bonyolult és felelősségteljes szakterületen. És hány gyermeket lehetne "megmenteni", mielőtt a rájuk aggatott terhek agyon nem nyomják őket...
Korga Szabina véleménye:
Ez eddig számomra a legnehezebben megfogalmazható könyv. Nem tudom eldönteni, hogy nagyon tetszett vagy nagyon nem. Az tény, hogy olvastatja magát, izgultam végig, de közben utáltam. Az elején utáltam, hogy így bántanak egy ilyen tiszta szívű és lelkű embert, majd utáltam azt, amivé vált, azt a tényt, hogy ha valaki intelligensebb lesz, akkor sokkal borúsabban látja a dolgokat és sokkal frusztráltabb lesz, mert minél többet tudunk, annál inkább úgy érezzük, hogy semmit sem tudunk és egyre jobban feltárulnak előttünk a hiányosságaink.Hát a fülszöveg nem sokat árul el nekünk a tartalomról. De az ember elgondolkozik, hogy mi olyan történhetett 19 perc alatt, amely közel 600 oldalnyi történetet szül.
Jodi Picoult a kedvenc íroim közé tartozik és pontosan azért, amit ebben a könyvben remekül bebizonyít. Leír egy olyan megrázó történetet, amelyet pár mondatban el lehetne mesélni egy hosszúnak számító regényben és mindeközben egy percig sem válik unalmassá.
Tudtam, hogy mi történt, sejtettem mi fog, ( a végső csavartól eltekintve) mégis végig izgultam a könyvet. Mind az 550 oldalt.Elkezdtem tegnap este és hajnal 5kor vettem észre, hogy lehet abba kéne hagyni. Sosem sírtam végig egy könyvet. Nem mindig azért sírtam mert szomorú voltam. Sírtam boldogság miatt, meghatódottság miatt, szeretet miatt, tétlenség miatt, düh miatt és a végén már annyi érzelem kavarodott bennem, hogy csak úgy, ki kellett adnom magamból. Már a kislány helyett is, aki szörnyű dolgokat él át, de sosem sír.
Elképedtem milyen erős tud lenni egy 6 éves kisgyermek. Én már attól összeomlottam, hogy el kellett olvasnom a történetét, de ő átélte és végig hihetetlenül jól viselte. (jó, a fő incidenst ne vegyük figyelembe).
Varga Anikó véleménye:
Már régóta szemeztem ezzel a könyvvel, és azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem okozott csalódást. Torey Hayden egyszerűen, felesleges drámai elemek nélkül ír, mégis minden egyes mondatával hatással van az olvasóra. Nagyon jó szakember, nem is lehet nála jobbat kívánni. A történetei csodálatosak, szomorúak és szívmelengetőek egyszerre. Nem az a célja, hogy sajnáljuk ezeket a gyermeket, hanem az, hogy bemutassa őket nekünk.
Gyöngyi Vörösné Molnár véleménye:
A könyv egy egyszerű szavakkal, hatásvadász elemektől mentes leírás egy pszichológus tollából, ami laikusok számára is teljesen érthető, nyomonkövethető. A történet szívszorító, de mellette ott van egy másik szál, amely szívmelengető.
Torey fantasztikus nő, nem is kívánhat az ember jobbat egy sérült gyermeknek, mint egy ilyen szakEMBERt, aki tele van szeretettel, felelősségérzettel, segíteni akarással a rábízottakkal szemben.