ADATLAP
Démoni suttogás
Mire az olvasó rájön, hogy egy agyafúrt pszichopatával van dolga, aki legalább annyira kegyetlen, mint Hannibal Lecter, addigra már megjárta a poklok poklát. Carrisi hihetetlen feszültséget kelt – épp csak egy levegővételnyi időt hagy olvasójának, hogy azután egy még mélyebb szakadékba taszítsa....
Szalai Renáta véleménye:
Mostanában rákattantam a nyomozós cuccokra, ezért is vettem kézbe ezt a könyvet. Na meg azért, mert rengeteg jó véleményt olvastam róla. Igazuk volt. Ez a történet izgalmas, szövevényes, mélyen szántó, és folyton pofon vág. Megmutatja, milyen képmutató az ember, kicsiktől a nagyokig, hogyan próbálunk átlavírozni az életen, mennyire vagyunk rabjai saját magunknak. Reflektorral világít rá a gyengéinkre, befolyásolhatóságunkra, félelmeinkre, vakságunkra, kegyetlenségünkre. Nem utolsó sorban pedig felfedi a gonoszság és a halál számos arcát, mert ezekhez való kötődésünk és kötöttségünk bizony tényleg erős.
i d véleménye:
Régóta várólistás volt nálam ez a könyv, mivel rengeteg pozitív értékelést olvastam róla a molyon. Izgalmas és igazán cselekménydús krimi volt ez számomra, több-kevesebb hibával.
A nyomasztó és kegyetlen hangulat rányomja bélyegét az egész műre, inkább erősebb gyomrúaknak ajánlanám. Az elejétől fogva nagyon lekötött a történet, tetszett az alapsztori, és azok a részek, amikor a nyomozás során rájöttek a gyilkos indokaira, módszereire. Folyamatos volt a feszültség, nagyon olvastatta magát a mű, ez a „suttogás” dolog pedig pszichológiai szempontból nagyon érdekes volt.
Viszont. Az utolsó fejezetekben az író annyira igyekezett, hogy meglepetést okozzon, hogy felhalmozott egy csomó olyan felesleges és néhol érthetetlen fordulatot, ami eléggé tönkretette a befejezést. Emiatt, és a korábbi misztikus apácás-szál miatt elég túlírt és mesterkélt lett a végére. Valamint a karakterek sem voltak mindig hitelesek számomra.
Sajáltam, hogy a kezdeti igényességet így elrontotta az író, de összességében azért olvasható krimi volt. Egyszer mindenképp megéri kézbe venni, de számomra nem volt maradandó élmény.
Györfi Judit véleménye:
Fantasztikus könyv, nagyon fordulatos, izgalmas. Hihetetlen hogy az író megtudja csavarni még a végén is a történetet. A legborzongatóbb jelenet a kislány holtteste, ami könnyben feküdt. Régóta készültem elolvasni, és ez egy olyan történet, ami napközben is érdekelt, hogy vajon ki a gyilkos.
Nemes Ancsi véleménye:
Ez volt eddig az első krimis könyv amit olvastam, de imádom! Lebilincselő s izgalmas könyv, a vége pedig egyszerűen döbbenetes. Végig izgultam az egész könyvet, és szinte már mindenkire rá állítja a bűnösi címet az író, mire a végére kiderül, hogy ki is az. Először elé unalmas volt kicsit, aztán ahogy egyre jobban elmerültem az eseményekbe annál jobb és jobb lett! Nem tudtam letenni :). Már jó 1. hónapja olvastam elsőnek, de azóta már átfutott a kezemen, még kétszer.
Éci Bábos-Kozó véleménye:
Az egyik legjobban krimi,amit az eddigi életem során írótól olvastam.Nagyon komoly,kemény témát boncolgat,aminek alapja 5 kislány megcsonkítása és meggyilkolása,de közben különböző bűnözől,gyilkosok,sorozatgyilkosok sorsának összefonódása is megjelenik a könyvben.És ezeket a momentumokat az író szépen,érthetően össze is kapcsolja. Végre egy olyan tipusú könyv,aminek nem tudom rögtön az elején,hogy ki a gyilkos,mindig tud újat mondani,újabb csavart tenni az események sorozatába.Például végig fogalmam sincs,miért bünteti magát a nyomozónő a történetben szinte végig,a végére ez teljesen tisztán érthetővé válik...illetve a kislányról azt hiszem,hogy ő a hatodik kislány,közben az nem is az a kislány,akire én gondolok...szóval csavar-csavar hátán!Nekem mindenesetre nagyon tetszett,remélem,hogy hamarosan újabb könyvét is lefordítják majd az írónak! :)
Zsuzsanna Volford véleménye:
Valóban egy hátborzongató és lebilincselő könyvről van szó, mely betekintést enged a sorozatgyilkosok elméjére, késztetéseikre, valamint megmutatja, hogy nem is az az igazi gyilkos, aki az embereket valóban megöli...
Csákics Krisztina véleménye:
Hú, nagyon rég nem olvastam ilyen jó krimit, vagy inkább thrillert! A rendőrség egy sorozatgyilkost keres, aki kislányokat öl. A már jól összeszokott csapat egy kívülálló nyomozónőt kap, akinek specialitása az eltűnt gyermekek megtalálása. A történetről nem tudok többet mondani spoiler nélkül, csak annyit, hogy senki sem az, akinek látszik! Fejezetenként bontakoznak ki a titkok, nagyon jól felépített, végig izgalmas és hozza az elvárt feszültséget. A történetet nem töri meg nyálas szerelmi szál, a cselekmény középpontjában végig a hajsza áll. A nyomozók önálló karakterek, jól megkülönböztethetők, szerintem ez direkt ennyire hangsúlyos, épp azért, hogy a végén is jól meglepődjünk. Ez a kötet egy sorozat első darabja, kíváncsian várom a folytatásokat is. Kategóriájában nagyon jónak tartom, megérdemli a 10/10 pontot. (05.04.)
Mayer Erzsébet véleménye:
Szomorú történet a kislányok elrablása, megcsonkításuk felfedezése.
A nyomozás nagyon nehéz helyzet elé állítja a különleges egység tagjait, melyet Goran Gavila kriminológus vezet.
A gosztett mögött mindig üzenet bújik meg:Szembenézni a saját sötétségükkel, amelyet magukban hordoznak.
"Isten hallgat.Az ördög suttog."
Nagyon jó könyv !
Szalai Natália véleménye:
"– Olyan emberekkel vagyunk együtt, akikről azt hisszük, mindent tudunk, holott egyáltalán nem ismerjük őket…"

Egy jól felépített krimi. Nagyon fordulatos, izgalmas könyv sok csavarral, nem lehetett kitalálni, hogy mi lesz a vége!. Szerintem letehetetlen. Ajánlom mindenkinek aki szereti a krimi, nem fognak csalódni a történetben.
Németh Nóra véleménye:
Nagyon jóó! Amit utoljára olvastam ezelőtt krimi - J.K. Rowling Kakukkszó - ehhez képest unalmas és végtelenségig nyújtott rétes volt. Az első oldaltól az utolsóig izgalmas és fordulatos, nem hagyja unatkozni az olvasót, a karakterek jól kidolgozottak és érdekesek a háttérsztorik. A vége megdöbbentő, nem egy klisé befejezés.
Mohácsi Ildikó véleménye:
Nagyon fordulatos, izgalmas könyv. Bár az eleje nekem kicsit nehezen indult, de aztán nem tudtam letenni, munkába indulás előtt, buszon, evés közben, állandóan olvastam. Tetszett, hogy mindig volt valami csattanó, és nagyon hihető is volt. A szereplők nagyon jól ki vannak dolgozva, van történetük. Kicsit tényleg olyan, mint a Gyilkos elmék. Izgalmas és ijesztő...
Farsang Attiláné véleménye:
Az utóbbbi időben sok jó krimit olvastam el, de ez a legjobb mind közül. Fordulatos, sok csavar van benne. Egy nap alatt elolvastam, nem lehet letenni. A nyomozó csapat tagjai sokfélék, épp úgy, mint a Gyilkos elmékben. Hiszen ez a lényeg, csak akkor kapod el a sorozatgyilkost, ha a fejével tudsz gonolkodni. Vagy mégsem....
. . véleménye:
Nehezen indult be a cselekmény, de végül teljesen lebilincselt. Anya végig biztatott, hogy ne adjam fel, és még milyen jó, hogy hallgattam rá! A vége viszont kétségek között hagyott. Remélem a második részben választ kapok a kérdéseimre.
Vancsa Andrea véleménye:
Vigyázat,Spoiler veszély.Nem tetszett.A címe alapján azt hittem,hogy valami szellemes vagy ördögűzős,vagy hasonló.Hát nagyon nem.Egy pszihopata vágja le a kislányok karját és gyilkolja meg őket.Úgy olvastam,hogy mellettem volt a kislányom.Ha ő nem lenne,biztos másképp lett volna.Amúgy szépen felépített könyv,a szereplők is nagyjából.Nekem az elején nehézkesnek tűnt és hosszadalmasnak,de a végén csak úgy torlódnak az események.Nem tetszett,hogy mindenki a velejéig romlott,még az úgymond pozitív szereplők is.Az viszont tetszett,hogy végig következetes és mindennek megvan az oka.
Szabó Kitti véleménye:
Donato Carrisi az egész könyv során fokozza a feszültséget. Végig kíváncsian olvastam. Nem csak a történetből ad egyre többet az író, hanem a szereplőkről is mindig "csepegtet" újabb információkat. Minden szereplő rendkívül kidolgozott, minden személy mögött egy külön történet húzódik, amik mind-mind hozzátesznek valamit a történet kibontakozásához. Mila ügynök zárkózott személyisége mögött szörnyű események állnak, Gavila doktor gyorsan az olvasó szívébe zárja magát, intelligens, szerető apa, jó szakember, él-hal a munkájáért, ám az ő személyisége is sokkal árnyaltabb, mint amit kezdetben meglátni. Boris rendkívül barátságos, közvetlen, könnyű megkedvelni őt, ám a gyanú árnyéka mindenki felett ott lebeg. Stern nyomozó tölti be a műben a rezonőr szerepét, ha őszinte akarok lenni, róla nem tudnék hosszabb jellemzést adni, de nagyon pozitív személyiség a regényben. Sarah Rosa a kezdetektől fogva nem egy kellemes karakter, sőt ellenszenvet vált ki, de nála sem egyszerűen csupán erről van szó...Roche főfelügyelő véleményem szerint nem túl fontos szereplője a történetnek, de jelleme és viselkedése mögött egy másfajta emberi természet mutatkozik meg, mint a többi szereplőben.
Ez nem csak egy egyszerű regény, sokkal több annál.
Hatalmába kerít. Megdöbbent. Elgondolkodtat. Megijeszt. Könnycseppet csal a szemedbe. De olykor meg is mosolyogtat. Elkeserít.
A legfontosabb viszont az, hogy megtanít arra, hogy senki sem olyan, amilyennek látszik.
Szanyi Orsolya véleménye:
Letehetetlen, pszichopatás, érdekfeszítő, izgalmas, félelmetes, hátborzongató. Öt eltűnt kislány... Öt kis gödör a tisztáson... Ennél izgalmasabb alcíme nem is lehetne... Nagyon, nagyon jó könyv. Fordulatokkal és egy olyan hátsó mozgatórugóval, amitől számomra igazán ijesztő volt ez az egész: bizonyára élnek köztünk ilyen emberek... Még belegondolni is szörnyű. Csattanókban bővelkedik, az utolsó oldalakon is vár ránk meglepetés... bőven... Krimiimádóknak szó szerint kihagyhatatlan, sőt kötelező!!!