ADATLAP
Holtodiglan
Ásó, kapa, nagyharang - a romantikus hollywoodi filmekben valahol itt ér véget a történet. Ám mi lesz ezután? Mi történik, amikor a boldog álom szép lassan szertefoszlik, s már abban sem vagyunk biztosak, hogy valóban ismerjük azt, akinek igent mondtunk....
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
Ijesztő kategóriába tettem, lehet maga a történet nem horrorisztikus mégis félelmetesnek találom, hogy két ember, akik összekötötték az életüket, ennyire nem ismerik egymást. Hol romlik el egy házasság, meddig tarthat az örök szerelem? Mit és mennyit teszel meg a számodra legfontosabb emberért? Ismered-e a melletted élő másik feled? Ijesztő, ha nem.
Horváth Barbara véleménye:
A filmet láttam már vagy negyvenszer, nagyon szeretem, az egyik kedvencem, így egyértelmű volt, hogy a könyvet is elolvasom. Ha előbb olvastam volna a könyvet, biztos, hogy végig izgulom és tövig rágom a körmöm, de azért így sem untatott, nyilván a filmben nem volt benne minden. A film alapján nem tudtam eldönteni melyikük a bolondabb és ki is az igazán hibás a történtekért. A könyv végére jutva még mindig ott tartok, hogy lehetetlen eldönteni melyikük a betegebb. Mindketten színleltek, mindketten hibáztak, mindketten éreznek, mindketten jobbak lettek, függnek egymástól a végtelenségig, tökéletesen tökéletlen páros... kíváncsi lennék ez hosszú távon hova vezet....
Benkő Ella véleménye:
Kezdem megkedvelni a krimiket mióta a kihívásban kénytelen voltam olvasni belőlük egy jópárat. A filmet csak később láttam, de nem volt olyan izgalmas mint a könyv. A történet elején a naplóbejegyzések teljesen megzavartak, szegény elhanyagolt, bántalmazott nő, Nick egy durva férj. Aztán nagyot fordult a kocka. Letehetetlen volt és alig vártam, hogy újra a kezembe vehessem. Keresni fogom a többi könyvét is, hátha a többi is szuper.
Kovácsné Németh Nóra véleménye:
A könyvet unokahúgomnak vettük, aki pszichiáternek készül, s már akkor megbeszéltem Vele, hogy kölcsön fogom kérni Tőle. :D Miután elolvasta, csak jókat mesélt róla, így már csak a megfelelő alakalomra vártam, hogy kézbe vehessem. :) Ez idő alatt belefutottam a filmbe is, de csak a közepétől láttam, mégis nagyon tetszett. Unokahúgom azt mondta, hogy szerinte a film semmit nem ér a könyv mellett... :O Ez volt az a pont, amikor belevetettem magam a mű olvasásába.
Faltam a könyvet, pár nap alatt a végére értem, letehetetlen volt a számomra. Zseniális a szerkesztés, a felépítésről nem is beszélve. :)
Ahogy váltogatta az írónő a bejegyzéseket, úgy lett egyre inkább unszimpatikus mind a két szereplő. Amy és Nick is negatív személyiség szerintem, egyikük sem szerethető. A könyv viszont imádható... zseniális... biztos, hogy olvasok még Gillian Flynn - től más könyvet is a későbbiekben. (Egy folytatás is érdekes lenne.)
Antal Marcsi véleménye:
Letehetetlen!
Ezt már az elején leszögezem, már nagyon álmos vagyok de nem tudom abbahagyni…

Nagyon izgalmas, fordulatos, azta de nagyon jó!

Azért az elég durva, hogy úgy általában a nők mennyivel tudatosabbak, kiszámíthatatlanabbak, mint a férfiak.
Koller Alexa véleménye:
A könyv sokkal jobban tetszett, mint a film. A könyvben sokkal részletesebben és jobban kivehető volt a lány személyisége illetve annak zavara. De a szereplők könnyebben elképzelhetők voltak.Nem ez volt a kedvenc könyvem, mert nem rajongok annyira a krimi könyvért d emost kivételt tettem és érdekes volt.
Székelyhidy Ágnes véleménye:
A könyv sokkal jobban tetszett, mint a film. Így a filmre is szívesebben emlékszem vissza. A könyvből jobban kivehető volt a lány személyisége illetve annak zavara. De a szereplők könnyebben elképzelhetők voltak. Kicsit szélsőségesek a karakterek, így igazán nem lehet azonosulni egyikkel sem. Talán ebben volt a könyv sikerének titka.
Hegedűs Tamara véleménye:
Egyszerűen odáig voltam érte, alig tudtam letenni. Szinte minden helyzetben bele tudja magát képzelni az ember a szereplők helyébe annyira életszerű. Amy karaktere kifejezetten jól sikerült, szívem szerint a 2. saját fejezeténél fel tudtam volna pofozni annyira irritált. Valószínű, hogy többször a kezembe fog még kerülni.
Borsos Dóri véleménye:
Pörgős krimi, sok váratlan fordulattal. Remek film készült belőle, igazán érdemes volt beruháznom rá. Sokszor van némi pszichopata benyomása a főszereplő nőnek, de talán pont ettől lesz új és egyedi a történet.
Vámos Alexandra véleménye:
Durván lesújtó könyv. Az a baj hogy ilyenkor felötlik hogy ilyen emberek tényleg vannak! Sajnos. Valahogy nem tudtam sem Amy sem Nick oldalát megérteni. Egy kapcsolathoz két ember kell. Ketten kellenek megoldani a problémát. Ép elmével nehéz feldolgozni hogy jut el valaki idáig. De ez most egy magával ragadó történet! Ezekkel együtt nagyon érdekelne a folytatása illetve a nyitottan hagyott kérdésekre a válaszokra! Imádtam! Mint könyvben, mint filmben! Nagyon visszaadta a jellegzetességeit. Végig borzongtam.
Horváth Izabella véleménye:
Ezt a könyvet lehetetlen letenni, de nem tudom, hogy ez jó dolog-e. Igazából én annyira rosszul éreztem magam tőle, hogy inkább már túl akartam lenni rajta, de közben mégis... Visz magával a cselekmény, mindent tudni akarsz, meg akarod érteni, hogy hogy képes így elfajulni valami, hogy hol tud az emberben ennyire elkattanni valami. Félelmetes. Ennél nincs jobb szó. Ennél a könyvnél kivételesen jó volt, hogy a filmet előre láttam, mert még így is ijesztő volt, de a jeleneteket felhozva könnyebben emészthető volt. Néha elgondolkodom, hogy az ilyen könyvek írói vajon milyen emberek lehetnek? Hogy vajon megvan-e bennük is bármelyik jellemző, ami a legőrültebb személyiségben is? Hogy honnan jönnek ilyen gondolatok? Aki borzongani akar, és szereti a rejtélyeket, csavarokat, fordulatokat, és nem szereti az unalmas történeteket, mindenképp olvassa el. Csak ha tudja, ne este, mert úgy érzi majd, lesnek rá.
Kovács Rita véleménye:
Csak olvastam és olvastam és olvastam és olvastam. Nem tudtam letenni. Magával ragadott, teljesen beleéltem magam. Mindenhová vittem magammal és amint volt két percem, már olvastam is. Zseniális, nagyon tetszett. Végre, egy nem azonos kaptafára készült könyv. Nagyon jó a történet és a befejezés is tetszett. Mert nem mindig azt kapjuk, amit várunk.
Inklovics Kornélia véleménye:
A történet félelmetesen jó. Igazából megérné egy folytatásos trilógiát készíteni belőle, hiszen rengeteg kérdőjelet hagyott maga után. Nagyon izgultam Nickért, mi lesz a sorsa, végül győzött Amy rafináltsága. Nekem mindvégig az volt az érzésem, hogy Amy unta a házasságát és az eltűnésével próbálta felkavarni az állóvizet, és miután végrehajtotta a tervét, ebből profitálva egy tényfeltáró könyvvel akarja megismertetni az igazi Amyt a nyilvánossággal. Ezzel kitör az Elképesztő Amy szülei által teremtett hamis világából. Vártam, hogy lecsukják a nőt, de sajnos mindig az érzelmek döntenek a legtöbb esetben.
Pintye Nikolett véleménye:
Eléggé beteg Amy..kicsit hihetetlen, hogy valaki ennyire alaposan ennyire előre eltervezen mindent..a végén kicsit sajnáltam már Nicket,ahogy szinte nem volt más választása a maradáson kivűl...alapjába véve jó könyv volt..
Pintye Nikolett véleménye:
Eléggé beteg Amy..kicsit hihetetlen, hogy valaki ennyire alaposan ennyire előre eltervezen mindent..a végén kicsit sajnáltam már Nicket,ahogy szinte nem volt más választása a maradáson kivűl...alapjába véve jó könyv volt..
Sike Judit véleménye:
Először a filmet láttam, és nem is tudtam hogy könyv alapján készült. Csak véletlenül találtam rá a könyvkihívás oldalán, és tudtam, azonnal el kell olvasnom, hisz a film is zseniális. A könyv is azt hozta amit vártam a film alapján, fordulatos, elgondolkodtató, borzongató thriller.
Beke Kincső véleménye:
Először a filmet láttam, ám mikor láttam, hogy könyv alapján készült a film, tudtam: el kell olvassam. Bár javarészt megegyezik a cselekmény a filmben történtekkel, a vége kicsit mégis más. Le a kalappal Amy tudása előtt, csak álmodni mernék ekkora intelligenciáról, mint amekkorával ő rendelkezik és arról a precizitásról is, ahogy mindent megtervezett az utolsó kis hajszál elrejtéséig. Bár nem így képzeltem el a történet végét (Nick helyében biztosan valamilyen úton-módon kitettem volna a szűrét a mentális gondokkal szenvedő feleségemnek, annak ellenére is, hogy el lettem volna titulálva szívtelennek, mert egy beteg nőt magára hagyok), mégis nagyon tetszett és magával ragadott.
Tünde véleménye:
Az utóbbi idők legzseniálisabb thrillere...nem tudtam letenni,egész egyszerűen beszippantatott a történet.Hol az egyik szereplő nézőpontjával hol épp a másikéval próbáltam azonosulni. Görbe tükört tart sok párkapcsolatban élő elé...vajon jól ismered azt aki mellett álomba hajtod fejed? Meddig lehet szerepeket játszani? Lépésről lépésre dolgozta ki Flynn a történetet,mestere a feszültségkeltésnek. A happy endet és habos babos történeteket kedvelőknek nem ajánlom és azoknak sem akik nem szeretik a nyitott kérdéssel bejezett műveket....én még napokig agyaltam ezen a könyvön, és ez így helyes!
Juhász Loretta véleménye:
Nagyon izgalmas könyv volt, imádtam olvasni. Direkt nem néztem meg a filmet, míg ki nem olvastam a könyvet. Lebilincselő, és fordulatos volt. Nem szívesen állok neki ilyen hosszú olvasmányoknak, de nem bántam meg! Csak ajánlani tudom !
Kovács Erika véleménye:
Egy nagyon izgalmas könyv .... Érdekes volt a párhozamos és több idősíkban ugráló történetvezetés. Elgondolkodtatóak a nő-férfi kapcsolatra vonatkozó dolgok ...és sokkoltak a fordulatok. Elég nyomasztó könyv volt számomra, de érdemes volt elolvasni.
Dikácová Linda véleménye:
Az írónő első könyve volt, amit olvastam, de annyira tetszett, hogy terveim között szerepel további könyvek elolvasása. Teljesen ledöbbentem a történeten, hogy hogyan képes valaki ilyemit tenni a férjével. Tetszett a film is
Balogh Renáta Márta véleménye:
Lenyűgözött, hogy ugyanolyan hatással volt rám, mintha először, „találkoztam” volna vele (noha Fincher csodálójaként a filmet láttam előbb (5*)), hagytam magam (meg)vezetni : felváltva utáltam a szereplőket, attól függően, hogy éppen kinek a gondolatával nem tudtam azonosulni. A szerkezete izgalmas, a sztori hátborzongató, és ami számomra azzá teszi, az legkevésbé sem az első rész, a rejtélyes eltűnés, a férjre utaló nyomok, álnapló részletei, hanem a háttere (Amy beteg elméje, története) és a visszatérés utáni felismerés, hogy ez a két ember nem AKAR egymástól elszakadni annak ellenére sem, hogy pokollá teszik egymás életét. Mindenki a helyén van, Amy pont annyira pszichopata, amennyire kell, Nickről akkor is a "seggfej" jelző jutna sok ponton eszembe, ha nem hangozna el számtalanszor, hogy egy seggfej látszatát kelti a túlzott "jólneveltsége" miatt, Go a tökéletes anyáskodó, de két lábbal a földön álló nővér. A hétköznapi, szabados nyelvezet telitalálat, ettől válnak a karakterek olyan emberekké, akik akár a környezetemben is élhetnének, olyan történettel, ami ha a környezetemben történne, a "Na ne, ez nem lehet igaz!" reakciót váltaná ki belőlem. A befejezést imádtam. Jól esik elképzelni egy alternatív befejezést, ahol Nicket egy óriási pofon kíséretében felszólíthatom hogy meneküljön, ne legyen ekkora "seggfej", és „megszívathatom” a felháborítóan diadalittas, magabiztos Amyt, de azt hiszem, végül mindenki azt kapja, amit megérdemel: Nick a sorsot, amit végső soron magának is választott, Amy az ürömöt az örömében ("(…) minden reggel fel kell ébredned, és muszáj annak lenned, aki vagy."), az olvasó pedig egy ideillő befejezést és egy kis űrt, egy kiskaput, ami gondolkozásra készteti: a pokol vajon tényleg a másik ember (Sartre után szabadon)? CSAK AJÁNLANI TUDOM!
Schmatovichné Rátkai Erika véleménye:
Nekem nagyon tetszett mindkettő, először a könyvet olvastam, aztán ahogy végeztem, rögtön megnéztem a filmet. A könyv nélkül a filmnél el is veszítettem volna a fonalat
Nagy Georgina véleménye:
Ásó, kapa, nagyharang - a romantikus hollywoodi filmekben valahol itt ér véget a történet. Ám mi lesz ezután? Mi történik, amikor a boldog álom szép lassan szertefoszlik, s már abban sem vagyunk biztosak, hogy valóban ismerjük azt, akinek igent mondtunk....
Bodó Dorka véleménye:
Nagyon nagyon jó volt! Kicsit nehezen kaptam rá, de egyre izgalmasabb lett, sok meglepő csavar volt benne. Meglepően hitelesen tudott írni mindkét szemszögből ezért is tetszett annyira. Kíváncsi vagyok a filmre, remélem az is hasonlóan jól sikerült. Csak ajánlani tudom! :)
Banzi Réka véleménye:
Nem nagy kedvvel álltam neki a könyvnek, de aztán annyira magába szippantott, hogy alig tudtam elszakadni tőle- sok álmatlan éjszakát töltöttünk kettesben. És nézettek szociopatának, de a végén mikor minden kiderült én Amy pártján álltam... Tetszettek a szerelmes naplóbejegyzések amiket Amy fabrikált, pedig néha egy szó sem volt belőlük igaz és pont ez adta meg a feszültséget. A filmváltozat is nagyon tetszett, szóval csak ajánlani tudom.
Havas Virág véleménye:
ELőször 20 oldal után abbahagytam, majd újra elővettem és azt kell mondjam ütős regény volt, nagyon tetszett !!! Szeretem az ehhez hasonló, kidolgozott regényeket, nagyon jó volt a stílusa. A filmet még nem láttam, de hamarosan arra is sort kerítek, nagyon kíváncsi vagyok vajon mit tudtak belőle kihozni :)
Tóth Patrícia véleménye:
Zseniális! Nem állítom azt, hogy letehetetlen, mert bevallom, az első pár fejezetet végigszenvedtem. A könyv olvasása előtt láttam a filmet, úgyhogy tudtam, mire számítsak, vártam azt a részt, ahol végre beindul a sztori. És amikor elértem erre a pontra! Az írónő eszméletlenül jól bánik a szavakkal, az érzelmek átadásával. Együttéreztem hol Nick-kel, hol Amy-vel, megértettem mindkettejük nézőpontját.
Aki úgy dönt, hogy elolvassa, annak egy tanács: Ne add fel, olvasd végig! Mert amit a könyv vége rejt…
Edit Béres véleménye:
A könyv igazán izgalmas, fordulatos regény. Tetszik a felépítése. A vége számomra "a ne máááár, így nem lehet befejezni egy könyvet" kategóriába tartozik, de pont ettől tartom jó könyvnek. Szeretem, ha nem sablonos happy end-del végzősik valami.
Bukovics Réka véleménye:
Nagyszerű könyv,tele fordulatokkal, az utolsó pillanati se lehetünk biztosak hogy merre vesz fordulatot a regény. Szerelmes tündérmesének indul, jaj de mi lesz belőle...
Örülök hogy nem néztem meg filmben, a könyvet alig tudtam lerakni, mindig hajtott a kíváncsiság.