ADATLAP
Trapiti avagy a nagy tökfőzelékháború
...
Szekeres Sándor véleménye:
A szerző régóta tartozik a kedvenceim közé, de inkább a regényi miatt. Bár, érdekesnek találtam, hogy a mese keretei között is meg tudja szólaltatni a saját hangját. Én azért inkább maradok a regényeinél. Mesékből meg a Grimm testvéreknél.
Szerletics Róbert véleménye:
Újszerű, elvont mese, bár az "egyik meséből másikba vándorlás" esetével már találkoztam régesrégen Romhányi József "Misi meséi" c. könyvében. Eleinte kicsit nehéz volt ráhangolódni a sok sütemény és más nyalánkság szinte központi szerepbe állítására (az alcím is ez: Trapiti avagy A nagy tökfőzelékháború"), ám idővel egész jó olvasmány lett. A sok trapitizés mellett nem is lenne rossz a való életben meghonosítani olyan eeményeket, mint A Nagy Sálkereső Ünnep, A Titkos Vágyak Ünnepe vagy A Nagy Hangosbemondó Ünnep - legalábbis hasonlókat :).
Érsekné Liktor Edit véleménye:
Nagyon rég olvastam már mesét, a lányom is rég kinőtt belőle…. Nagyon jó, hogy megtaláltam ezt a könyvet, hihetetlenül jó. Van benne mese, rejtély, nyomozás, izgalom, szerelem, krimi, tökfőzelék. Nem tudom, a gyerekeknek mennyire tetszik, de én nagyon élveztem az olvasást. És, amit a mesékben nagyon szeretek: Minden jó, ha jó a vége.