ADATLAP
Koccanás
...
Simon Csilla véleménye:
Ma is aktuális társadalomkritika. Nincsenek nevek, csak a társadalomban betöltött helyek. Egy, a komfortzónánkból kizökkentő élethelyzeten keresztül mutatja be, mit is csinál az ember, ha nincs más dolga, mint várni?! Az első olvasásra viccesnek tűnő jelenetek, így utólag nem is tűnnek annyira viccesnek. Spiró humora ütős, mosoly nélküli. Tetszett. Megnézném színpadon is! :)
Gergely Ancsi véleménye:
Nagyon szeretem Spirónak ezt az írását, mert egyszerre drámai és komikus, de mégis - tőle számomra szokatlan módon - könnyed olvasmány, olyan hétköznapi emberek kerülnek váratlan, szinte szó szerint megbéklyózó helyzetbe, amelynek az egyszerű, hétköznapi olvasó is áldozatául eshet bármelyik nap, amikor munkába, iskolába, a dolgait intézni igyekszik. És ettől lesz nagyon szerethető az egész. Emberközeli, nem mesterkélt, hiányol mindenfajta finomkodást, az ember olvasás közben szinte hallja a dudálást, jobbról-balról az "anyázást", szinte bármelyik szereplővel könnyen tud azonosulni.
Gál Noémi véleménye:
Tetszett az alapötlet, hogy egy tömeges koccanás, hogy tudja az embert kipenderíteni hétköznapi életéből, s talán személyiségéből is. Maga a helyzet pedig olyan embereket sodor egymás mellé, akik egyébként nem találkoznának egymással a való életben, és ebből adódóan újfajta élményekben részesülnek. A darab nyelvezete már-már túl mai, nekem nem igazán tetszik, ha nyomdafestéket nem tűrő szavakat nyomtatásban látok. És a "Koccanás", talán a helyzetből adódóan megbocsátható módon, de hemzseg tőlük.