ADATLAP
Mentsük meg Júliát!
Két Júlia, egyformán kétségbeesve…
Kaland, szerep, szerelem a Broadwayn és Veronában.

A tizenhét éves Mimi Wallingfordnak olyan élete van, amiről a legtöbb lány csak álmodhat: főszerepet játszik a családja színházában a Broadwayn a Rómeó és Júliában. Ám a színészkedés nem az álma. Mimi azért küzd, hogy inkább orvosi egyetemre járhasson.

A tizennégy éves Capulet Júlia magányosan éldegél – házi őrizetre ítélte a háborúskodás, amely a Montague-k és a Capuletek között dúl, vaskezű anyja pedig férjhez akarja adni. Bármit hajlandó megtenni, hogy elkerülje a házasságot, akár azt hazudja, hogy rémes fekély van a fenekén, akár veszélyesebb kalandra vállalkozik.

A Rómeó és Júlia utolsó előadása előtt Mimi valóban elmenekül: a szívtipró rocksztár Troy Summerrel, serdülő lányok bálványával együtt varázslatos módon Shakespeare Veronájába csöppen. Amikor megismeri az igazi Júliát nem akarja tovább tétlenül nézni, hogy a története tragikus véget érjen.

De mi lesz, ha megváltoztatja a világ leghíresebb szerelmi történetét?
Visszajutnak-e valaha Troyjal a New York-i Broadwayre?
A hideg rázza Troytól. Megtalálja Veronában az igazit?...
Antal Margit véleménye:
Igazi, könnyű nyári olvasmány. Érdekes volt a cselekményszövése, legalábbis életben tudta tartani az érdeklődést az írónő, bár mindenesetre fura, hogy egy mai elkapatott tini hogyan is juthatna át egy időkapun a XVI.század-i Veronába. ( az időkapu szerepét a Shakespere amulettként funkcionáló nyaklánc tölti be.Mondjuk ez hajaz egy kicsit a Harry Potter-es zsupsz kulcsos dologra).A veronai karakterekben nem csalódtam, az eredeti darab lapján is hasonlóan kemény jellemnek képzeltem Lady Capulet-et,Tybaltot, ugyanilyen cserfes, de határozott fruskának Júliát és Rómeó jellem is hasonlóan épülne fel nálam is. Az eredeti darabhoz képest is méltatlanul kis szerephez jut Mercutio. Aki viszont igazán meglepett Benvolio. Én ugyanis a szerelmi háromszög miatt választottam ezt a kötetet, mind amellett, hogy a témának is régi követője vagyok. Igazából a Mimi-Troy-Benvolio szerelmi háromszög " csak" Mimi lelekében létezik.Valahol viszont előre is viszi a történetet és formálja is a jellemét.Érdekes volt megfigyelni, hogy az eredetileg szimpatikus, vonzó Benvolio az erőszakoskodás után hogyan válik negativ figurává, míg az alapból nagyképű, vagány Troy végül megnyílik, kimutatja érzelmeit , tesz a szerelmééért és elnyeri Mimi szívét. Persze közben Rómeó és Júlia is találkozik és szerelembe esik...
Bakos Vivien véleménye:
Nagyon tetszett a borító, de nem voltam benne biztos, hogy kedvelni fogom a könyvet. Ahogy egyre előrébb jutottam a történetben megtetszett. Amin végül is nem csodálkozom, mert a Könyvmoly Képzőnek nagyon jó könyvei vannak, néhány kivételével. Mimi és Troy mindketten érdekesek és jó volt látni Júliát is, akinek a személyisége sokkal jobb, mint s drámában.
Bokor Kitti véleménye:
Egy barátnőm ajánlására olvastam el. Érdekes volt,ahogy a megszokott történet ötvözve lett a modern korral. Nekem tetszett,bár úgy a kedvencek közé nem került be. Egy könnyed olvasmánynak tökéletes
Szabóné angyalbogyolo@citromail.hu véleménye:
Rómeó és Júlia rajongó lévén került a kezembe ez a könyv, és valósággal felüdülés volt olvasni a csavaros, meglepő történetet. Kiváncsi voltam, mit lehet ebből még kihozni? Azt mondjuk azért ki, nagyon kevés az esélye, hogy egy unatkozó milliomos csemete, akiből színésznőt akarnak faragni, bár ő nem akar az lenni, átesik egy időkapun és Veronában találja magát, hogy megmentse Júliát,...... de ha belegondolok, hogy ez velem történik meg, én is a szerelmesek mellé állnék. Na, nem? Jó volt ez a könyv, tényleg!
Kiss Enikő véleménye:
A történet nagyon érdekesnek tűnt ezért nagy reményekkel kezdtem neki és lehet ez volt a probléma. Nem tudom miért a felétől már szinte untam az egészet. Troy karaktere először nem tetszett később viszont kinőtte magát a kedvelhető kategóriába. Mimi sokkal idegesítőbb volt nála, az viszont aranyos volt tőle, hogy mennyire szerette volna megmenteni Rómeót és Júliát. A történet boldog befejezése pedig kimondottan felüdülés volt. Aranyos, könnyed egyszer olvasós nyári limonádé.
Bukovics Réka véleménye:
Egy történet a történetben, amely rávezeti Mimi hogy mit is akar az élettől.Illetve megoldást talál arra hogy, hogy kivitelezze.Az ismert Rómeó és Júlia történet és párhuzamban egy mai tini elgondolása. Könnyed kis szórakoztató olvasmány.
Barabás Patricia véleménye:
Vicces, könnyű olvasmány. Fordulatokkal és izgalommal teli történet. Érdekes volt elképzelni Júliát a saját nem Shakespeare-i világában és korában. Korábban bele sem gondoltam, hogy milyenek lehettek a valódi főszereplők. Mimi karaktere annyira nem jött be, pláne a könnyelműsége miatt, amit Benvolioval csinált az kész röhej volt. Troy karaktere először nem volt túl megnyerő, így nem is gondoltam, hogy ilyen is lehet és oka van annak, hogy így viselkedik. Capuletné egy szörnyű banya volt és minden csak úgy történhetett ahogy ő akarta. Ettől függetlenül egyszer olvasható viszonylag jó könyv volt.
Bártfai Anna véleménye:
A sok komoly könyv után, amit mostanában olvastam, ez a történet igazi felüdülés volt. Szórakoztató, könnyed, egyszerolvasós, nyaralós könyv. A színház világa és Verona is tetszett, az eredeti Romeo és Júlia történet megváltoztatása sem zavart. A szereplők is aranyosak, viccesek. Nagyon mély nyomokat nem hagyott bennem, de unaloműzésre tökéletes.
Januskó Szuzanna véleménye:
Nagyon aranyos, varázslatos történet.Engem magával ragadott az egész kis mese. Érdekes, hogy emlékeztem a Rómeó és Júliára, mégsem tudtam igazán felidézni egyik karakter tulajdonságait sem. Megismerhettem Benvoliot, Mercutiot, Júliát és Rómeót egy olyan szemszögből, amihez eddig nem volt szerencsém.
Nyerges Flóra véleménye:
Hát sajnos nem lett a kedvenc olvasmányom szerintem kicsit unalmas. Persze ettől még nem rossz könyv csak engem annyira nem fogott meg. Maga a történet aranyos és a szereplők is jól ki vannak találva, de még egyszer nem olvasnám el.
Szabó Sára véleménye:
Eredetileg ar írója monogramja miatt választottam ki (mégis, ki tesz ilyet önszántából?!), a fülszövege nem fogott meg különösebben, de azért csak belekezdtem, hisz olyan rossz azért mégse lehet... És nem volt! Teljesen belezúgtam a könyvbe és megszerettem a Rómeó és Júliát, pedig amikor suliba kellett volna....
Határozottan pozitív csalódás volt!:)
Marján Ágnes véleménye:
Vicces és fordulatos regény számomra. Én nagyon szeretem a Rómeó és Júliát és ezért kezdtem bele a könyvbe. Végére érve elgondolkodva rájöttem, hogy igenis van valóságalapja. A két lánynak a problémája ugyan az volt csak pepitában. Mégis Mimi a saját életének megoldásával nem boldogul. Ám ha egy kicsit más szemszögből lát rá a dolgokra máris egyértelművé válik a megoldás. Így segít Júliának, és visszaérkezve a jelenbe tud saját magán is segíteni. Ez pontosan így van a való életben is.
Kiss Petra véleménye:
A könyv első 50 oldalát körülbelül utáltam, annyira antipatikus volt számomra a főszereplő srác, Troy. El sem tudtam képzelni, miért rajonganak érte ennyien, és Mimi anyját is szörnyű némbernek tartottam. Mimiről pedig már ne is beszéljünk: szánalmas, ahogy ott sajnáltatta magát, miközben a legtöbb ember tényleg szeretne a helyében lenni. Egyáltalán nem értékelte azt, amit az élettől kapott. De ahogy aztán eltávolodtunk a jelentől, kezdtem megszeretni a könyv bizonyos részeit. Viszont ennek ellenére sem lett kedvenc...
Nagy Fruzsina Jennifer véleménye:
Elvonási tüneteim voltak. Muszáj volt bemennem egy könyvesboltba. (Ez általában azzal végződik, hogy veszek valamit, a pénztárcám pechére. Ez van.) Mikor beléptem, rögtön lerohantam az ifjúsági polcot, és kb. 20 percig el sem mozdultam onnan. Hosszas fontolgatás után e mellett döntöttem. Tetszett a borítója (ezért ebben a kategóriában is olvastam el), és a fülszövege is érdekesnek tűnt. (Nemrég olvastam az eredeti Rómeó és Júliát, ami csak eggyel több ok volt az elolvasására.) Hazafelé a buszon ülve nem tudtam megállni, hogy ne olvassak róla kritikákat. Kissé lohasztó volt, mikor láttam, hogy hideget-meleget egyaránt találok a molyon.
Aztán hazaértem végre, és olvasni kezdtem. Az első oldal után kis híján sírva tettem le az asztalra a kötetet. Ilyen könyvre dobtam ki ennyi pénzt...? Elég elkeserítő volt, mikor ráébredtem, hogy alig 10 sort olvastam a majdnem 300 oldalból, és máris rühellem a főszereplőt. Ugyanazzal a klisés, "Istenem, olyan népszerű, tehetséges, és híres családból való vagyok, hogy az már szörnyű" típusú karakterrel volt dolgom, amit eddig igyekeztem messziről elkerülni. És akkor még szót sem ejtettem arról a hasonlóképp beképzelt és magától eltelt narrációról, ami az első oldaltól kezdve a falra mászatja a kedves olvasót.
Aztán rávettem magam, hogy tovább olvassak. (Kissé büszke moly vagyok. Ha megvettem, akkor azért is el fogom olvasni, mert én vettem magamnak saját döntésem alapján, és kész!)
Egy idő után ritkulni kezdtek az idegtépő narrációs részek, és kezdtem megérteni a "főhőst". Az nyilvánvaló volt, hogy a csaj pánikbeteg. De ha mondjuk ezt a könyv elején közölte volna, akkor nem téptem volna ki egy marék hajamat a folytonos, indokolatlan "meg akarok halni" típusú émelygős jelenetitől. Azt is értettem, hogy a családi háttere tényleg olyan ko
Kovács Kriszti véleménye:
Ez a könyv nagyon vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Volt, amikor imádtam és volt, amikor olyannyira felidegesített, hogy úgy voltam vele hagyom is az egészet. Aztán a következő oldal már megint remek volt így elértem a könyv végét. A történet maga nagyszerű és egyedi volt még nem olvastam ehhez hasonlót. Az egész történet Mimi a főszereplő szemén keresztül tárul elénk, az ő emlékeiből. Ugyanis a kaland végén az egészet kiadta könyvben. Szerintem ez egy nagyon jó alapötlet lett volna, úgy beállítani a könyvet mintha a főhősnő írta volna. Viszont akkor nekem kellett volna az, hogy az írónő tegye félre önmagát és a borítóra igenis Mimi Wallingford neve kerüljön. A könyv hátuljában mondjuk a köszönetnyilvánításnál persze megjelenhetett volna az írónő valódi neve, ha akarja. Ami még zavaró volt az pedig az volt, hogy rengeteg helyen lelőtte a saját történetét. Abban mi a jó, ha már az elején figyelmeztet, hogy nyugi mindenki túléli az atombecsapódást nem kell izgulni? Elveszi az élményt szerintem legalábbis. Ezektől eltekintve viszont egy nagyon élvezhető történetet kapunk szerethető szereplőkkel.