ADATLAP
Vörös oroszlán
Az egykor nagy vihart kavaró és ma is különleges sorsot élő regény alaptémája egy elixír, az örök élet itala, maga a Prima Materia, amely halhatatlanná tesz, és megadja azt a képességet, hogy emlékezzünk előző életeinkre. A kötet olvasói immár több évtizede számolnak be ugyanazokról a tapasztalatokról: első olvasatban egy letehetetlen, négy évszázadot átfogó, izgalmas történetet látnak benne, később azonban a mű beavatássá alakul át, amely valójában az alkímia történetét és a keleti filozófia legmélyebb kulcsait rejti magában.

"Amikor ími kezdtem, éppen az alkimisták érdekeltek a legjobban. Megragadott e kényszerűen bujkáló kísérletezők tragikus sorsa. Oket a pénzre, hatalomra éhes nagyurak éppúgy félreértették, mint véres történelmünk valamennyi nagy elméjét. A mentális alkímia beavatottjainak sosem célja az aranycsinálás. Ők az emberi szellem arannyá szublimálását, saját lényük átformálását tekintik elsődlegesnek. Azon fáradoznak, hogy lelkükben, szellemükben létrejöjjön a Bölcsek Köve, az Iható Arany, az Örök Élet igazi elixírje."

Szepes Mária

"A titkos tudományok útjára senki se lépjen rá vakmerően, mert ha egyszer elindult rajta, célhoz kell jutnia, különben elveszett... Te, aki e könyv olvasásába kezdtél, ha végigolvasod és megérted, uralkodóvá vagy őrültté leszel. Ám tégy vele, amit akarsz - se megvetni, se elfelejteni nem fogod. Ha tiszta vagy, fáklya lesz előtted, ha erős vagy, fegyverré válik kezedben, ha bölcs vagy, bölcsebbé leszel. Ha azonban romlott vagy, akkor ez a könyv a pokol tüzévé lesz benned; éles tőrként hatol át lelkeden, s lelkiismeretedet a megbánás és örök nyugtalanság súlyával terheli meg."...
Schwarcz Kriszti véleménye:
Rajta volt a bakancslistámon, már régóta. Nem könnyű olvasmány, de megérte! A reinkarnáció - bár furcsa elgondolni - szerintem mégis lehetséges, és érdekes volt elképzelni, milyen érzés lehet ha az ember emlékszik az előző életeire...Néhol túl sok volt a spiritualitás, az okkultizmus és az idegen szavak, de mindent összevetve nagyon tetszett.
Farkas Hajnalka véleménye:
Ez egy olyan könyv, melyet már évek óta felemlegetek, de még sosem volt a kezemben, hogy elolvassak, pedig itt-ott felbukkant az életemben. Furcsa érzéseket kiváltó, szemléletváltásra késztető könyv. Volt benne deja vu érzés, de volt ami nekem túl okkultnak tűnt, de a reinkarnáció gondolata számomra teljesen elfogadható, de a lélek effajta tudatos helyválasztása a "tudás" megszerzése érdekében fura dolog.
Virág Linda véleménye:
Imádom az ezotériát, és a könyvet nem tudtam letenni. Voltak nehezebb részek, amiket kétszer is át kellett olvasnom, mire megértettem, és bizonyos szakaszok lassabban mentek, de megérte. Nagyon érdekes volt olvasni a életeken átívelő történetet, bár jómagam azt hiszem nem szeretnék emlékezni előző életeimre, azt gondolom ez túl bagy teher egy spirituálisan még fejletlen egyénnek...:-.) Mindazonáltal lenyűgözött a könyv, és a főhős "MAgister"-ré válása, tanulságos kis olvasnivaló...