ADATLAP
Kőbe zárt fájdalom
"A kiadó úgy vélte, hogy a nagy reneszánsz mester élete első korszakát felölelő műben olyan eszmei, művészi értékek rejlenek, melyek jelentősen gazdagítják és közelebb hozzák az olvasóhoz a Michelangelo emberi és alkotói egyéniségéről kialakult képet."...
Vidóné Petrics Edit véleménye:
Nagy csodálója vagyok Michelangelo művészetének. Ezért is esett erre a könyvre a választásom. Nemcsak Michelangelo életét ismerjük meg a regényből, hanem az olasz fejedelemségek történetét is.
Edit Béres véleménye:
Először furcsa volt, hogy anyukámnak ez a kedvenc könyve, mégis azt kell, hogy mondjam, tetszett. Azt hittem, hogy száraz lesz és unalmas, ahogy általában a tankönyvek bemutatnak egy-egy szerzőt vagy korszakot. De nem volt az. Sokkal emberibb oldaláról ismerhettük meg a világ egyik legnagyobb szobrászát, még ha nem is tudta befejezni a művet Karel Schulz.
Margit Horváth véleménye:
Mindig is szerettem az életrajzi regényeket. Ez a mű különösen kedves a számomra, mert még közelebb hozza Michelangelo alkotásait hozzám. A könyv varázslatosan jeleníti meg az itáliai reneszánsz korát, a küzdelmeket a szerelmet. Amikor meglátok egy szobrot, egy freskót eszembe jut keletkezésének története és újra átélem az olvasottakat.
Adrienn Skaper véleménye:
Lenyűgözően mutatja be a XV. századi Itáliát, számomra meglepő, hogy mennyire más volt akkor minden, mégis milyen sokban hasonlít az a korszak a modern korra. Illetve hogy a technikai fejlődéstől eltekintve maga az ember nem változik, mindig ugyanazokkal a démonokkal küzd, ugyanazok a dolgok töltik el örömmel a szívét, ugyanazok a küzdelmek mozgatják a lelkét. Sajnálom, hogy az író nem tudta befejezni a történetet, mert Michelangelo pont a mű végére kezdett el igazán kiforrott művészként gondolkozni, és kíváncsi lettem volna a folytatásra az író szemszögéből, ugyanis nagyon árnyaltan írta le a művész életének első szakaszát.