ADATLAP
Kezdet (Szent Johanna Gimi 1 .)
Egy sorozat a való életről
Egy sorozat, amely itt és most játszódik
Srácok, akik olyanok, mint te és mégis mások
A történet rólad is szól!...
mviiraaag véleménye:
Először igazából, csak borítóról ítéltem meg a könyvet és félre is tettem, mivel nem keltette fel az érdeklődésem...ám egy napon nem maradt más olvasnivalóm, ezért gondoltam, ugyan miért ne?
Tehát így kezdtem bele, a probléma viszont az volt, hogy egyszerűen mintha a kezemben ragadt volna. Ez a könyv teljesen leírja egy kamasz minden napjait. Talán ez volt az, ami miatt ennyire megfogott. Tetszett, hogy a főszereplő(k) nem tökéletesek és nem egy Barbie babát mutat be. Az összes probléma amit egy naplóban leírt annyira valósághűnek tűnt, hogy néha úgy éreztem, mintha nem a saját világomban lennék, hanem átcsöppentem Reni hétköznapjaiba. Ahogy le van írja, ez a könyv RÓLAD is szól! Teljes mértékben igaz. Az életem a könyv után 360 fokos fordulatot tett, természetes jó értelemben. Bátran ajánlom bárkinek.
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Csak kíváncsiságból kezdtem el, de teljesen magával ragadott. A kamaszok mindennapjairól kamaszoknak és nekünk kamaszok szüleinek. nem lehet letenni, egyszerűen olvasni kell. nem csodálom,hogy sok gyereket szoktatott rá az olvasásra az írónő. Jöhet a következő.

Kovács-Valastyán Judit véleménye:
Leiner Laura zseniális. Sikerült egy csodálatos iskolát teremtenie, ami olvasóit beszippantva visz vissza nosztalgiázni. Szeretem a vicces karaktereit és az életközeli történeteit. Köszönöm, hogy megszépítetted az emlékeimet, a barátságokat és az első szerelem fájdalmait. Átéltem a gimnázium első félévét újra.
Rácz Alexandra véleménye:
Igazán jó könyv. Mintha újra a gimiben találtam volna magam. A tanárok, az osztálytársak, a nagy szerelmek... Kedves karakterek, jó történet, mindenkivel megtörtént/megtörténhet érzés. Ajánlom, főleg kamaszoknak.
Bankó Sarolta véleménye:
Félve kezdtem bele, de pozitívan csalódtam, nagyon olvasmányos, vicces, egyszerűen jó. Feleleveníti a gimis éveket, pedig az sem most volt :). Egy jó iskola, szerethető karakterek, a diákok és a tanárok köréből is. Jöhet a folytatás...
Krénusz Zsófia véleménye:
Nagyszerű könyv, már a 4. részt olvasom, sosem gondoltam volna hogy valaha is rajongani tudok egy ilyen stílusú könyvért! Az írónő nagyszerűen ír, nagyon humoros, vicces! Nincs benne gyilkosság nincs benne misztikum, de letehetetlen könyv. Egy ilyen iskolába ilyen osztálytársakkal visszamennek a suliba! És imádom Kardost! :)))
Éder Annamari véleménye:
Mindenki erről beszélt mire rávattek hogy elolvassam. Elsőre sokat nevettem rajta, sírtam, értetlenkedtem. Teljesdn magával ragadott az a gimis hangulat amit árasztott. Most sokadik olvasásra teljesen máshogy látom a történetet. Reni naivsága idegesít, Virág tudatlansága irritál és nem értem hogy lehet valaki szerelmes Cortezbe. Mindennek ellenére imádom a könyvet mert mindig megnevettet és olvastatja magát. Egyszerű, félnapos könyv:)
Molnár Dorottya véleménye:
Többször olvastam ezt a könyvet,feleleveníti bennem amikor én kerültem be a gimibe. A szüleim rosszallóan néznek rám amikor este tízkor még ennek a könyvnek a halhatatlan poénjain nevetek de egyszerűen nem tudom megállni. Ha rossz kedvem van, Reni kalandjai mindig felvidítanak.:)
Czine Vanda véleménye:
Minden kezdet nehéz. Főleg egy új iskolában, új osztálytársakkal. Reni sulis kalandjai nem indulnak egykönnyen, de egyre jobban kezd belerázódni a gimis mindennapokba. A szereplőkkel együtt újra lehet élni a gimnáziumi éveket.
Könnyed kikapcsolódást biztosít a Szent Johanna Gimi, egyszer már olvastam a sorozatot, szívesen olvastam újra. Őszintén, bármikor újraolvasnám Leiner Laura összes könyvét.
Emese Tóth véleménye:
Ez kell egy kamasznak. Egy átlagos könyv ami mégsem átlagos. Tulajdonképpen a legeslegutálatosabb helyen játszódik:az iskolába mégis már alig várom , hogy Reni megbeszélje Virággal és Arnoldal a dolgokat.
Varga Bernadett véleménye:
Újra olvastam a teljes sorozatot. Most is nagyon-nagyon tetszett. De más szemmel néztem Arnoldot. Nem is olyan jó barát, mint amilyennek látszik. Önző, nem akarja, hogy Reninek más barátai is legyenek. el is felejtettem, hogy Virág szemüveges.Úgy emlékeztem, hogy több versenyén voltak Kingának. ezért jó újraolvasni könyveket.
Kucska Erika véleménye:
Tanítványaim és gyermekem is tini.Nem egy könnyű életszakasz nekik és azoknak sem akik velük együtt élnek. Megvívják egymás között és a felnőttekkel kis harcaikat,átesnek az első szerelmeken. Reni és barátai által betekintést nyerünk a Szent Johanna gimi diákjainak hétköznapjaiba. Közelebb kerülhetünk a tinik gondolataihoz,miket szeretnek,lehet így mi is akik már túl vagyünk ezen az életszakaszon tanulunk belőle.
Szoóh Gabriella véleménye:
Unokahúgom nagy rajongója a sorozatnak, így kíváncsi lettem, mi ragadta meg ennyire a sorozatban. Könnyed, olvastatja magát, annyira nem túl mély, épp elég. Igaz, nem én vagyok a célközönség, s némi kritikával is állok hozzá, de a tiniknek tökéletes.
Szoóh Gabriella véleménye:
Unokahúgom nagy rajongója a sorozatnak, így kíváncsi lettem, mi ragadta meg ennyire a sorozatban. Könnyed, olvastatja magát, annyira nem túl mély, épp elég. Igaz, nem én vagyok a célközönség, s némi kritikával is állok hozzá, de a tiniknek tökéletes.
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
Amikor pàr èvvel ezelőtt a tinik közt Szent Johanna őrület volt akkor vègigolvastam èn is a sorozatot.Most ùjraolvastam az első kötetet.Könnyed, tinikről, tiniknek szòlò törtènet. Most is, mint akkor voltak olyan rèszek, amik magukkal ragadtak. Ismertem màr a törtènetet, de mègis olvasatta magàt a könyv.Reni könyvszeretete tetszik. Mindenfèlèt olvas, Gàrdonyit, Jane Austent.... Kihagyhatatlan minden korosztàlynak!
Kárpáti Dóra véleménye:
Leiner Laura A Szent Johanna gimi történetét mindig is el akartam olvasni. Érdekelt, hogy a mai fiataloknak miért tetszik. Bevallom őszintén először idegenkedtem a könyvtől, hiszen már nem most voltam gimnazista. Ahogy elkezdtem olvasni a könyvet, már az első oldalak után magával ragadott a történet. Nagyon tetszik, ahogy ír Leiner Laura. Nagyon vicces és poénos! Nagyon sokat lehet mosolyogni a történeten és nevetni! Bár nem tudom milyen lehet magán gimnáziumba járni, mert én csak állami gimnáziumba jártam, de nagyon tetszik, ahogy leírja az iskola életét. Ahogy bemutatásra kerülnek az iskola oktatói és tanulói. A 9 B osztály minden tanulója nagyon szimpatikus, jó olvasni az egyéni történetüket, karakterüket. Reni, aki naplót vezet és a történet főhőse is, nagyon szimpatikus. Bár idegenkedtem a történettől, de már alig várom, hogy folytassam a történet olvasását. Minden korosztályhoz szól a történet!
Beáta Nagy véleménye:
Minden tini kezébe! Jófej, könnyed, kikapcsol, humoros, szerethető. Gyorsan lehet olvasni. A szereplők szimpatikusak. Szeretem, hogy Reni olvas, szeretem, hogy Reni JÓKÖNYVEKET olvas. Többször is újraolvastam. Minden tini kezébe!
Molnár Henrietta véleménye:
Könnyed olvasmány, csak úgy olvastatja magát. Rengeteget nevettem, sok humoros rész található benne. Bár már nem a tinikorszakomat taposom, ennek ellenére teljesen elvarázsolt, jó volt kicsit nosztalgiázni a diák éveken. Reni ésca többiek...... Virág, Arnold,
Cortez......mindannyian szerethető figurák, na meg persze Reni szülei, akik könyvek segítségével próbálnak túljutni a kamaszéveken :)
Balogh Viktória véleménye:
Könnyű olvasmány, nagyon sok benne a humor ami rendkívül tetszett. Egy lányról szól ugye aki gimnáziumba megy, és ezeket az éveket írja le Leiner Laura jópofa módon. Ha nekikezdesz ennek a könyvnek csak a végén tudod majd abbahagyni.
Tóth Ani véleménye:
Kíváncsi voltam, hogy mi tartja lázban egy ideje a tiniket. Most, hogy elolvastam, értem. Abszolút az ő életükről szól, az ő boldog vagy éppen szomorú pillanataikról, és ennek tetejében az író stílusa is épp olyan, mint az övéké. Bár én már kicsit kinőttem ezt a témát, mégis lekötött az olvasmány. Vicces volt átélni az egykor egetrengető, azonban valljuk be, ma már, szánalmas kis gimis dolgaimat.
Sike Judit véleménye:
Egyszerűen imádtam. Először nem akartam elolvasni, mert azt hittem, hogy ez is csak egy lányos könyv, ami unalmas és semmi különleges nem lesz benne. Nagyon örülök, hogy mégis adtam neki egy esélyt.
Felidézte a sulis éveket, az osztálykirándulásokat, a bulikat, a tanórákat, osztálytársaimat, barátnőimet, azt a rengeteg nevetést, és együtt töltött időt.
Imádtam, két nap alatt elolvastam, és már alig várom a második kötetet, hogy nyomon kövessem Reni életét.
Szandra Tállai véleménye:
Barátnőm többször említette, hogy ha másért nem, a nosztalgia kedvéért olvassam csak el. Szakadtam a röhögéstől, mert naná hogy ha sablonosan is, de tudtam azonosítani a szereplőket, a karakterek régi ismerősként köszöntek vissza, és bár félpercenként átfutott az agyamon a ne már, nem nagyon bírta letenni. Osztálytalálkozó előtt kötelező olvasmány...
Nyúli Edina véleménye:
Másodszor kezdtem bele a Szent Johanna Gimi életébe, s idén is ugyanannyira elvarázsolt, mint annak idején. Igen, ez az a könyv, amit elolvasok egy délután alatt, mert annyira érdekel Reni élete, az osztálya. Tudom, hogy pár év múlva a húgaim is ennyire elbűvölve fogják olvasni. Mert aki volt már középiskolás, az a lelke mélyén mindig ilyennek akarta ezt a korszakot megélni.
Szerletics Róbert véleménye:
Lányos könyv ide vagy oda, tini célkorosztály ide vagy oda, tetszett Laurának ez a könyve is (zárójelben: a Bábel azért jobban bejött). Bár más a divatos öltözet, zene és fejlettebb a technológia, akár az én ifjúkoromban is játszódhatott volna, egyfaja "XXI. századi Tanár úr kérem". A sok-sok ugratáson gyakran szakadtam, amikor egymást verik át az osztálytársak, akárcsak Reni szülein (amikor a lányukat istenítették a gyerekkori színpadi remekléséért, ahol is egy fát alakított), vagy ahogyan Reni végiggondolja, mit jelent neki egy ló :D.
Amiért főleg irigyeltem őket, az a gimibeli olvasókör, mert ilyen nem volt a mi sulinkban. Szakmai ártalomként megjegyzem, van benne némi pedagógiai célzat is, amikor felsorolja, milyen olvasmányokért rajong Reni és Arnold - ki tudja, ha valakinek szimpatikusak ők, talán megpróbálkoznak a kedvenc könyveikkel is...
Rozsi Gáborné Zachar Zsófia Virág véleménye:
Könnyed, kedves történet, visszarepít a gimnazista-időkbe. Kedves, aranyos, jól kidolgozott szereplők, jól átgondolt cselekmény-szövés. Bár biztosan nem a 30-as korosztály a célközönség, még én is jól szórakoztam rajta. Olvasom a folytatást.
Turi Mária véleménye:
Kíváncsi voltam unokahúgom miért van annyira oda érte, és ha már egy gimnáziumban játszódik miért ne lehetne akkor ez, így felnőtt fejjel elolvasva visszagondoltam az én gimnáziumi élményeimre, jó volt nosztalgiázni. Na de a könyv könnyed, humoros és szerethető karakterek, egy hétvége alatt kivégeztem és azt hiszem nem is állok meg jöhet a következő rész. Legjobban a rajzórák tetszettek, :) azokon a részeken sírva nevettem. Virág: elképesztő ez a emós csaj :) , Ricsi nem piskóta, jó a dumája és ahogy kivágta magát a kémia vizsgán ... , Cortez pedig a menő deszkás, a lányok álma :), na meg Arnold aki egy komplex lexikon, mindent meg tud magyarázni. Remélem a többi is ilyen lesz :)
Varga-Tóth Sára véleménye:
Egyszer, még régebben elolvastam ezt a sorozatot. Azelőtt nem értettem, miért szeretik annyian, de amikor elkezdtem, csak úgy faltam az oldalakat. Most, pár évvel később, újra belekezdtem. Most már én is gimnazista vagyok, így sokkal jobban átéreztem a történetet, és rábukkantam a rejtett poénokra, konfliktusokra. Azóta is keresem az én világomban élő Cortezt <3 , Virágot, sőt még Kingát is. Leiner Laura már régóta a kedvenc íróm, remélem, sok jó könyvet fog még alkotni ;)
Kovács Emese véleménye:
Leiner Laura a legfantasztikusabb írónő. Neki köszönhetem, hogy imádok olvasni. Mindenkinek kell egy Cortez és egy Virág. Könnyed, humoros történet, vegyítve a kamaszok problémáival. A szereplők egytől egyig képviselnek valamit, tanulságos történet.
Agócs Mónika véleménye:
Ha nincs ez a kihívás ezt a könyvet sosem olvasom el. Fogalmam sem volt miért rajonganak ezért a történetért ennyien, hiszen nincs benne semmi különleges. Igazából még most sem tudom, mi a varázsa, de engem is utolért. Nagyon jó humora van az írónőnek, nagyon jó volt újra gimisnek lenni, azt hiszem elolvasom a többi kötetet is. :)
Vágó Piros véleménye:
Én eredetileg Móricz Zsigmond Forr a bor regényét terveztem e kategóriában elolvasni, de aztán barátnőm 16 éves nagylánya kölcsönadta ezt a könyvet. Sok szépet mondott róla, ez a kedvence, ezért váltottam.
Milyen boldog lettem volna, ha ezt még tinédzser koromban olvashattam volna. Biztosan én is akartam volna a többi részt is. De most nekem ennyi jó volt és elég is volt.