ADATLAP
Harry Potter és a bölcsek köve
A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában töltött első tanév kemény erőpróba a diákok számára. Harry Potternek nem csupán a vizsgákon kell megfelelnie, de egy életre-halálra szóló küzdelemnek is részese lesz. A tizenegy éves varázslójelölt története meghódította az egész világot....
Névte Lenke véleménye:
Mióta először találkoztam ezzel a varázslatos könyvvel, minden ősszel hoppanálok is a Roxfortba, és újra ott vagyok az iskolás kor kezdetén, várakozva, tele izgalommal. A Harry Potter sorozat nem pusztán fantasy, nem csak egy mese: egy világ, ami megragad és nem ereszt. A sorozat olvasása számomra az igazi gyógyír a hétköznapok ellen. Minden évben újraolvasom, és mindig kicsit mást ad. A Harry Potter és a bölcsek köve az izgalom, a jó kezdet...
Németh Luca véleménye:
Amikor ez a rész megérkezett Magyarországra, még nem volt akkora felhajtás és kultusz körülötte, mint később - viszont érzékelhetően nagy hatása volt már akkor, például felkerült a gimis ajánlott olvasmánylistánkra, így lett ötösöm belőle. Nehéz ennyi év után bármi újat írni róla. Szeretem a humorát, sok nyelvi lelemény mondjuk a magyar fordításnak köszönhető.
Pál-Sziebert Enikő véleménye:
Annó, a 2000-es évek elején, amikor berobbant Magyarországra a Harry Potter őrület, én sem maradhattam ki a szórásból. Bár a moly még nem létezett, hogy az ember jelölgesse az olvasásait, és értékeléseket írogasson, de biztosan sokan „hirdették az igét” szóban, az iskola folyosóin, vagy a parkban üdögelve (velem az élen).
A filmsorozatot is számtalanszor láttam már, számomra megunhatatlan, és infantilis lelkem rendszeresen szomjazik rá.
Most, így 30+ -os éveimben ismét szükségét éreztem, hogy újra a kezembe vegyem a könyvet. Kíváncsi voltam, ma is elvarázsol-e, ahogy tette annak idején. És azt kell, hogy mondjam, igen. Talán még jobban is. Ismét 17 vagyok! L'Oréal. nem tudsz te semmit :)))
Kránicz Anna véleménye:
Életem első könyve. Emlékszem mikor megkpatam gondoltam milyen hosszú. MOst, hogy újra olvastam vettem észre,hogy még akarom, hogy menjen tovább a történet. Hatalmas szerelem. Igazi gyermek könyv, legalábbis ez a rész.
Horváth Barbara véleménye:
Ez volt az első könyv, aminél a filmet előbb láttam. A sorozat összes részét láttam filmen, nagyon tetszettek, az utolsó az egyik kedvencem. A barátom már régóta mondja, hogy olvassam el, mert azért vannak részek, amiket kihagytak. Nagyon tetszett, nem bántam meg, hogy elolvastam, amint időm engedi valószínűleg a többit is el fogom olvasni. Szerencsére ennek a résznek a végére már nem is emlékeztem, így a kihagyott részeken kívül ez is okozott egy kis izgalmat. 20 év után... jobb később, mint soha :)
Pavlényiné Boza Anita véleménye:
A történet röviden: Vagyunk mi, muglik, és vannak a varázslók, meg mindenféle csodás lények. Harry Potter is egy közülük, bár addig a napig csak egy árva fiú, míg meg nem kapja a meghívóját a varázslóiskolába, ahol barátokat és ellenségeket egyaránt szerez, és kezdetét veszi a főgonosszal való küzdelme, aki megölte a szüleit.

Véleményem: Kolosszális, monumentális, varázslatos, elbűvölő. Teljesen magával ragadott, faltam az oldalakat, és azonnal végig olvastam egy huzamban a többi részt is. Már értem, miért lett ekkora siker, megérdemli az írónő az utolsó centet is, amit kapott érte. Néhol olyan megható volt, hogy sírtam rajta, de bámulatosan felépített világ, az utolsó mondatig hiteles benne minden, és sokkal mélyebb, mint azt először gondolnánk.

5/5******************************************************
Farsang Attiláné véleménye:
Most olvastam el ezt a könyvet másodszor, sok-sok év kihagyás után. Azt hiszem most még jobban tetszett, mint először. Most is elvarázsolt a történet, aranyosak benne a szereplők, humorosak az iskolai jelenetek.
Zuzan Éva véleménye:
Melyik gyerek ne álmodozna arról, hogy egy nap bekerül egy olyan iskolába, ahol varázsolni, seprűn repülni tanulhat? De még itt se könnyű a diákok helyzete, gyakorlatlanul egy varázslat se úgy működik, mint kéne.
Éder Annamari véleménye:
Imádtam, imádom, és imádni fogom. A valaha volt legjobb könyvek egyike. A Harry Potternek kiöszönhető, hogy szeretek olvasni. Kilenc éves korom óta évente egyszer elolvasom és a filmeket is megnézem. Persze itt is a könyvek a jobbak és mindenkinek csak ajánlani tudom hogy olvassa el, nem fogja megbánni. Annyira szeretem olvasni ezt a könyvet, mindig beleélem magam a szereplők helyzetébe hisz egyszerű nyelvezete miatt ez nem nehéz. 11 éves koromig reménykedtem hogy nekem is meghozzák azt a bizonyos roxforti levelet. Nagyon szivesen élnék a kastélyban,olyan hangulatos lehet. Az arany trió jól kiegészíti egymást. Kiönnywn megnevettet, elgondolkodtat, megsirat. CSAK IMÁDNI LEHET
Tímea Bielik véleménye:
Könnyen olvasható könyv ami totál lekötötte a figyelmem. A kedvenceim közé került. Ott voltam a történetben ahogy a Dursleyéktól a boldogtalan mindennapokból, bekerült Harry a Roxfortba és nagyon élveztem ezt az utazást. Szerettem ott lenni az iskolában, szerettem az új barátokat, szerettem a kellemes hangulatú klub helyiséget, a kinti parkot. A szórakozott, szigorú, "szellemes" tanárokat. A finom étkeket. Hagridot, Dumbledort aki méltó, tekintélyes és jóságos vezetője az iskolának. Pitont nehezen veszem be hogy ahol tud szemétkedik minden diákkal aki nem a Mardekárba tartozik. Voldemort megjelenése kissé rémisztően volt megírva ahogy kifigyelt Mógus professzor fejéből. Elgondolkodtató hogy tudja a gonosz manipulálni az embert, és ez a való életben is így van sajnos.Továbbá érdekessé teszik a könyvet a különböző Tiltott rengeteg beli lények, az unikornisok és kentaurok. Nagyon érdekesnek találtam Edewis tükrét és a láthatatlanná tévő köpenyt. Harry és Ron az elszántságukkal és bátorságukkal, Hemione pedig tudásával és tudálékosságával belopta a szívembe magát! Várom a következő részt!
Balázs Barbara véleménye:
El sem tudom mondani mennyire tetszett. Sokáig nem mertem nekikezdeni, mert úgy gondoltam, hogy megutálnám az általam bálványozott filmeket de nem így lett. Azóta már a negyedik könyvnél járok és imádom, szinte beszippant.
Linkecs Krisztina véleménye:
Nagyon jó kis könyv sorozat kezdete. Annak idején imádtam ezeket a könyveket. Szerintem a könyv ebben az esetben is sokkal jobb mint a film. legalábbis vannak olyan jelenetek. Persze a filmekben nem tudják ugyanazt vissza adni és egy ilyen könyv esetében nem is lehet.
Hegedűs Henriett véleménye:
Fantasztikus sorozat... nem először olvasom. Ez a világ mindig is egy vágyott világ volt számomra. Kicsiként még elhittem, hogy lehet kviddicsezni... most már csak fantasztikusnak tartom, hogy képes volt a megalkotó egy ilyen részletgazdag csodát létrehozni. Örök kedvenc lesz!
Zsigmond Erika véleménye:
Tul sok volt a felhajtas a konyv korul igy nem olvastam el amikor megjelent. A fiamnak viszont tetszett, szeinte most itt a kedvezo alkalom.
Tenyleg itt volt, rs nem bantam meg. Olyan volt mintha egy mese vilagba kerultem volna. A jo es rossz oldal tul elrosen hatarolodik el, talan csak Piton professzor az egyetlen aki nem is jo es nem is rossz ehyertelmuen. Nagyon tetszik a karaktete.
Ugy dontottem elolvasom a tobbi kotetet is.
Gáspár Zsuzsanna véleménye:
A megjelenes eveben nem doltem be a media armanykodasanak. A hely, ahol dolgoztam, a film bemutatoja idejen csokibekakat, mindenizu drazsekat arult. Kesobb moziban megneztem, mert mar a csapbol is az folyt, de a konyvig a Nagy Konyv szavazas utan jutottam el foiskolas koromban. Nos, a vegeredmeny: ket heten keresztul csak a konyvtarba mentem be kivenni a kovetkezo reszeket. Azota pedig tobbszor olvastam es lattam mindegyik reszt. Zsenialis az egesz sorozat ugy, ahogy van. Szivem csucske pedig az elso kotet maradt, Harry Potter es a bolcsek kove.
Bäumler Zsófia véleménye:
Nagyon nehezen vettem rá magam erre a könyvre. Meg kellett magamat erőszakolni hozzá, mert iszonyú távol áll tőlem ez a műfaj. Nem bántam meg, hogy a kezembe vettem ezt a könyvet, rekord sebességgel olvastam el. Nagyon kedves, jól megírt és kreatív történet. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Palotas-Dascal Edina véleménye:
Bár ez a könyv már nem az én korosztájomnak szol,de én mégis elakartam olvasni.
A filmet már többször is láttam és mindig gyereknek érzem magamat közben.
Nagy elhatározásra,születésnapomra megvásároltam a mai napig megjelent összes Harry Potter kötetett egyszerre.

Ugy ahogy a film is,a könyv is elrepitett a saját világába,Élvezettel olvastam el minden szavát és a képzeletemben a film is pörög miközben olvasom a könyvet.
Végre megtaláltam azt a könyvet(amit nem gondoltam,hogy megtalálok) aminek a film változata is van ugyanolyan jo.
Fekete Nóra véleménye:
Kedvenc könyvem, amit már sokadszor olvasok újra és még mindig élvezem. Megunhatatlan. Amikor megjelent a könyv, akkor volt a fiam 11. születésnapja, ugyanúgy, mit Harrynek. Ő kapta ajándékba, s szerelmese is lett a sorozatnak. Alig vártam, hogy este letegye, s én is beleolvassak. S egy éjszaka alatt ki is olvastam.
Silye Tibor véleménye:
Tipikusan az a könyv, amelyet szívesen olvas újra az ember, de mégsem untatja. Így voltam ezzel most is, mert bár emlékeztem, hogy mi fog történni, mégis nagy lelkesedéssel olvastam. Egyfajta nosztalgiának is betudható, hiszen így, hogy már tudom, mi lesz a sorozat végkimenetele, más szemmel nézem a szereplőket. Sokkal jobban meg lehet figyelni a részleteket, és éppen ezért válik ismét érdekessé. Olyan apróságokra figyelünk fel, amelyeket korábban nem vettünk észre, bár a szerző elrejtette a szemünk elé. :) Nekem mindig is nagy kedvencem fog maradni ez a sorozat, és bátran ajánlom mindenkinek az újraolvasást. A linken pedig az első kötet kedvenc részei találhatóak. :)

http://discussion.blog.hu/2016/07/31/kedvenc_reszek_a_harry_potter_es_a_bolcsek_kove_c_kotetbol
Ratkai Mária véleménye:
Mindig szívesen előveszem, bár már rengetegszer olvastam. Most eredeti nyelven kezdtem el a sorozatot, így kicsit másabb élmény volt, de vannak olyan részletek, amiket szinte kívülről tudok, úgyhogy ezúttal is nagyon könnyed, és remek kikapcsolódást nyújtó olvasmány volt.
Lajkó Fanni véleménye:
A legelső könyv, amit olvastam. Megszerettette velem az olvasást. Már legalább 12-szer elolvastam a HP részeket, de leginkább a szívemhez nőtt kötet az a Bölcsek köve. A többi rész is zseniális, sőőt... de gyerekkorom könyvének ezt a kötetet mondanám.
Emese Tóth véleménye:
Nagyon jó! Én igazából a Titkok kamrájával kezdtem mert annak jobb volt a címe de már akkor mindegy volt. A legjobb rész az amikor a trollal küzdenek Harryék meg amikor az első kvidics óra volt. Elsőnek a első részt 11 évesen olvastam és akkor fogtam fel , hogy jééé a filmből kimaradt egy csomó rész(Azóta nem néztem meg filmet). Mindenesetre a kedvenc szereplőm Hermione és Ron.
Rozgics Juri véleménye:
Ez a részt annyira nem szeretem, de mégis, mivel itt kezdődik minden így ide szeretnék eljutni legszívesebben amióta az eszemet tudom várom a baglyom, de nem igazán siet az a bestia.
Harry ebben a könyvben tudja meg, hogy varázsló, mint a szülei Hagrid a 11. születésnapján elmondja neki ezt a fantasztikus hírt. Így bekerül a varázslók világába. Új barátokra tesz szert és elkezdi tudatosan gyakorolni a mágiát.
Puskás Petra véleménye:
Hihetetlenül ötletes és izgalmas könyv. Nincs benne egyetlen unalmas rész sem. Miközben olvastam magam előtt láttam a Roxfortot és az Abszol Utat. Nagyon tetszett, hogy minél többet olvastam el belőle, annál többet tudtam meg arról a legendás éjszakáról, mikor a kis Harry Potter megállította a Sötét Nagyurat. És a többi kötetben ez a történet csak színesedik.
Már a kisebb gyerekeknek is ajánlom, de felnőttek is nyugodtan olvashatják.
S H véleménye:
Még 8 évesen, a Harry Potter láz kezdetén került a kezembe, a filmek megjelenése előtt. Ettől kezdve nem volt megállás. Egy héten belül beszereztük anyuval mind a négy megjelent kötetet és egymás után olvastuk megállás nélkül. Nem ez a kedvenc kötetem a sorozatból, de mindig szívesen olvasom újra.
Kucska Erika véleménye:
Harry Potter ifjú varázslótanonc, aki 11 éves koráig nem is sejti miért történnek vele különleges dolgok, mígnem elkerül Roxfordba a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában ahol elkezdődik élete mágiákkal, varázslattal, kalandokkal teli élete. Fordulatos izgalmas könyv, azoknak akik szeretnek a fantázia világában kalandozni. Nekem nagyon tetszett, hisz részben azért is olvasunk, hogy egy kicsit kiszakadjunk a hétköznapokból.
Kerti Anna véleménye:
Kilenc-tíz éves voltam, amikor megjelent az elsö könyv, édesapámmal egymás kezéböl kikapkodva olvastuk. A sorozattal együtt nöttem, imásom a könyveket és a filmeket is, bár persze más kategória a kettö. Segítenek nyelvet tanulni, az elsö kötetet gyüjtöm, minden országban, ahova eljutok, megveszem. Olvastam angolul, németül, hollandul, most a norvéggal próbálkozom, és egész egyszerüen nem tudom megunni! :)
Szűcs Ászija véleménye:
Sokáig nem szerettem a Harry Potter sorozatot, de amikor megnéztem egyszerre a filmeket eredeti nyelven, beleszerettem! Onnantól nem volt megállás, az összes könyvet elolvastam és IMÁDTAM! A legjobb könyv a világon, minden korosztály számára ajánlott. Teljesen elvarázsolt :)
Garai Dóra véleménye:
Csodálatos könyvsorozat! Egyik kedvenceim a Harry Potter-könyvek, hihetetlenül könnyed az egész, csak úgy falni lehet az oldalakat, és ami a legjobb, hogy mi is részeseivé válhatunk Harry kalandjainak, mintha mi is benne szerepelnénk. Nagyon jó!
Mihók Kinga véleménye:
Amikor megjelent a könyv, megvettem. És elvarázsolt. Egyszerűen nem tudom megunni, ha valami könnyedebb olvasmányra vágyom, Harry Potter sosem hagy cserben. Van néhány kedvenc párbeszédem vagy beszólásom, ezeken mg mindig tudok hangosan nevetni, és az sem zavar,hogy szinte kívülről tudom az egész történetet.
"Még szerencse, hogy odafigyeltél gyom-és gyógynövénytanórán-zihálta Harry, és letörölte homlokáról a verejtéket.
-És, hogy Harry helyetted is gondolkodott-sopánkodott Ron. "Honnan vegyek fát?" Te jó ég,Hermione..."