ADATLAP
Az üveggyerekek
A tizenkét éves Billie vakációja nem alakul valami jól. Apukája nemrégen meghalt, és anyukájával elköltöznek Kristianstadból egy közeli kisvárosba. Billie azonban nem igazán örül a költözésnek, és az új ház sem tetszik neki. Mindennek tetejébe még rejtélyes és ijesztő dolgok is történnek ott. A kislány és a legjobb barátnője, Simona, valamint újdonsült barátjuk, Aladdin hamarosan arra a következtetésre jut, hogy a házat kísértetek lakják. Na de, az ő korukban már senki nem hisz a kísértetekben! Kell lennie valami ésszerű magyarázatnak! És a három gyerek nyomozásba fog, hogy kiderítse, milyen sötét titok lappang a különös események mögött....
Kaulics Krisztina véleménye:
Néha meglepődöm azon, hogy a gyerekeknek szánt könyvek mennyivel érdekfeszítőbbek, izgalmasabbak, igényesebbek tudnak lenni, mint azok, amiknek a célközönsége az idősebb korcsoportok: főként tinédzserek. Az üveggyerekek nemcsak hátborzongató háttértörténettel rendelkezik, hanem van benne valami különös varázs is, ami miatt képtelenség letenni. Nem hosszú könyv, egy délután alatt elolvasható, a stílusa pedig elég egyszerű, hiszen ez végső soron egy gyerekeknek szánt rémmese. Nekem nagyon tetszett, a fájdalmas légkör és a rejtélyes ház kombója nem újszerű ugyan, de még mindig képes levenni a lábamról!
Korcsek Beatrix véleménye:
Gyerekeknek, fiataloknak íródott krimi,melynek szereplői is gyerekek. Könnyedebb, mint egy skandináv krimi, de mégis érdekes és fordulatos. Túl sokat nem kell tőle várni, de kezdő krimiolvasóknak jó választás lehet. Nem vagyok benne biztos, hogy a folytatást is el fogom olvasni, ennél több izgalomhoz és több szálon futó történetekhez vagyok szokva.
Silye Tibor véleménye:
Első regényem volt a szerzőtől, de igazán nagy kedvencem lett mind a történet, mind pedig a szerző. Az írónőnek élvezetes stílusa van, amely könnyen megragadja az olvasót. A regény így tehát olvastatta magát, és hihetetlenül gyorsan haladtam vele. Mindezek mellett nem egy hétköznapi történetet kaptunk, hiszen gyerekek nyomoztak és a háznak is sajátos története volt. Nekem tetszett az egész regény, és várom a folytatást. Amint lesz rá lehetőségem elolvasom.

http://discussion.blog.hu/2016/01/31/csavaros_sved_kisertettortenet