ADATLAP
Az új élet (Emma meg én II.)
Az igaz történet folytatásában Emma, a hűséges vakvezető labrador gazdája beilleszkedik a látók világába.

Az Emma-sorozat első részében megismert, talpraesett fiatal lány immár felnőtt nővé érett, és egy műtétnek köszönhetően – csodával határos módon – a látását is visszanyerte. Ki gondolta volna, hogy csak ezután kezdődnek az igazi bonyodalmak? Sheila környezetének és hűséges vakvezető kutyájának, Emmának is el kell fogadnia, hogy gazdája életében új fejezet kezdődik, amely kacagtató és könnyfakasztó fordulatokban egyaránt bővelkedik. Emma és gazdája igazi példakép, népszerű médiasztár lesz. A növekvő felhajtással még csak-csak megküzdenek, de hamarosan új jövevények is érkeznek a házhoz, így Emma helytállására megint nagy szükség lesz....
Bérci Zsanett Diána véleménye:
Aranyos könyv egy csodaszép csokoládészínű labradorról, és a már látó gazdájáról. Személy szerint Nekem az első könyv picit jobban tetszett, de ez is nagyon jó. Megindító könyv ember és állat kapcsolatáról és szeretetéről. Könnyed olvasmány.. ajánlom mindenkinek.)
Kovácsné Pécsy Katalin véleménye:
Ez a második rész érdekesebb, eseménydúsabb volt, mint az első, így jobban is tetszett. Az írónő is már tapasztaltabb, rutinosabb, összeszedettebb volt. Ez a rész főleg az állatokról, és elsősorban Emmáról szólt, míg az első inkább az írónőről. Örülök, hogy úgy döntöttem, ezt is elolvasom. Kellemes, könnyű olvasmány, ajánlom mindazoknak, akik szeretik az állatokat.