ADATLAP
Garfield
„A Garfield pár képből álló amerikai képregény, melyet Jim Davis alkotott meg, és 1978. június 19-én jelent meg először az újságokban. A történetek címszereplője Garfield (akit Davis a saját nagyapjáról mintázott), egy lusta, kövér macska és gazdája, Jon Arbuckle. Később Jon megkapja Ubult (angolul Odie), egy buta és nyáladzó kutyát. A Garfield ma is a világ egyik legnépszerűbb képregénye.”...
Balázs Nikoletta véleménye:
A jó öreg Garfield :) Jó volt olvasni újra a néha fárasztóan vicces kis történeteit, néhol felbukkant egy Kázmér és Huba is. Lusta is, kövér is, de a humora változatlan maradt, felidézte azt a nyarat, amikor a nagyszüleimnél voltam, és minden olvasnivalót a magamévá tettem, köztük az összes Garfield újságot, amiket még a keresztanyukám vásárolt magának!
Sárvári Anett véleménye:
Vicces mint mindig.... Garfield továbbra is utálja a hétfőt, imádja a pizzát, és lépten nyomon keresztbe tesz hőn szeretett gazdájának Jonnak, és kutyapajtásának Ubulnak... Visszaidézte gyerekkorom perceit amikor siettem, hogy a zsebpénzemből megvegyem az éppen új részt...
Kemendi Tímea véleménye:
100% kutyapárti lévén egyáltalán nem rajongok a macskákért, ez alól csak egy kivétel van, és ez a Garfield. Régebben a napilapok humor rovatában mindig volt egy-két Garfield kocka, és ha a kezembe akadt valamilyen újság, ezt kerestem ki először. Imádom ezt a lusta kis dögöt. De azért ilyen nagyobb mennyiségben kicsit fárasztó is. Viszont a film megunhatatlan:)
Gáspár Zsuzsanna véleménye:
Mit is irjak? Regi, nagy rajongoja vagyok Garfieldnak. A suliban ment kezrol-kezre, olvastam a szunetekben. Oran nem tudtam, mert hangosan nyeritettem, igy hamar lebuktam volna. Ugyanez volt a helyzet a tomegkozlekedesi eszkozokon is. Es most is. Gyagya Ubul, a pipotya John es a rafkos Garfield eletenek mozzanatai hihetetlenul szorakoztatoak Jim Davisnek koszonhetoen.
Szabóné Németh Erika véleménye:
Nem igazán szoktam képregényeket olvasni, ez alól Garfield volt régebben a kivétel. Lusta macska karaktere remekül kidolgozott, szinte emberi. Vicces beszólásaival és humorával ma is élvezetes olvasmány vagy film. Ma már nem olvasom, csak a kihívás kedvéért vettem elő. Hamarabb megnézem inkább a rajzfilmjeit.
I Luca véleménye:
Nem igazán olvasok képregényeket. Kizárólag a kihívás miatt. S ha már a gyerekeim a tv-ben is nézik Garfield idétlen történeteit, így "nekiestem" egy képregénynek is...amiben inkább a rajzokat és azok megvalósítását nézegettem, mint magát, a történetet:-) Ez van
Kasza Dóra véleménye:
Garfield a Kedvenc képregény karakterem. Megunhatatlan ez a lusta macska, aki csak magával van elfoglalva. Az alváson és az evésen kívül nem sok minden érdekli, és bár semmi dolga, mégis utálja a hétfőket. :)
Markó Andi véleménye:
Gimnazistaként nagy kedvencem volt Garfield, a lusta macska. Ma már nem olvasom, csak a kihívás kedvéért vettem elő. Már nem tartom annyira viccesnek a rövid képsorokat, inkább fárasztó helyenként a humora, de nosztalgiázni jó volt...
Kovács Emese véleménye:
Háát... nem vagyok az a képregényes típus, és ez be is igazolódott. Hozzá vagyok szokva a romantikus történetekhez, ezért ez egyáltalán nem jött be. Bár utálom a hétfőket, ez az egy dolog, ami miatt szeretem Garfildot.
Király Ildikó véleménye:
Mindörökké Garfield! Imádom. Minden hétfőn reggel eszembe jut, mert én is "utálom a hétfőt". Egy régi lapszám került a kezembe, ami visszarepített a gyermekkoromba, amikor sok képregényt, és főképp Garfield-ot olvastam.
Balazs Diana véleménye:
A Kázmér és Huba mellett a Garfield az egyetlen képregény amit olvasok, illetve olvastam sokat kiskoromban. Szerintem nem kell senkinek bemutatni a lasagne evő, hétfőket utáló macskát :) Vicces, szórakoztató
Ratkai Réka véleménye:
Én sem nagyon szoktam képregényeket olvasni, de a kis Garfield képregényeket mindig elolvasom az újságban, és néha a belőlük kiadott könyveket is. A legutóbbi, amit olvastam is nagyon jó volt, ezen a kövér macskán mindig jól lehet szórakozni, sőt néha hangosan nevetni. :)
Molnárné Szabó Zsuzsanna Babi véleménye:
Még soha nem olvastam képregényt, gyerekként sem, nem hogy felnőttként. Valószínűleg eszembe sem jutott volna, ha ez a játék nem kéri. De elismerem, hogy szuper volt és nagyon tetszett. A macska alvó helyeiről és szokásairól szóló útmutatásokat olvastam el, és egyszerűen imádtam! Szobacica tulajdonosaként különösen óriási élmény volt ez számomra. Sokat nevettem az olvasása közben, különösen az volt szórakoztató, hogy mennyi igazságot rejt az írás. Köszönöm nektek, hogy "rákényszerítettetek"!
Kéri Dóra véleménye:
Jó volt újra belelapozni egy Garfieldba, régen megszállottként gyűjtöttem. Igaz, csaltam egy picit, mert az egyik zsebkönyvet nézegettem át. Még el is mosolyodtam pár poénon, az Irmás részeket pedig még mindig imádom. Lefekvés előtt tíz percet vett igénybe, szerintem, teljesen megérte :)
Keresztes Zsuzsa véleménye:
A 2015/decemberi számot olvastam. Jó volt :-) vicces. Azért az árak megváltoztak, és a képregényválaszték az újságosnál nem valami színes.
Ratkai Mária véleménye:
Mit is írhatnék? Garfield-ot mindenki szereti. :) Ez a kategória nem véletlenül maradt a végére számomra, hiszen szinte egyáltalán nem olvasok képregényeket. Garfield volt az egyetlen kivétel, jólesik néha elszórakozni a "túlsúlyos" macska fanyar humorán. Csak ajánlani tudom, ha valaki még nem olvasta volna.
Frányó Kriszta véleménye:
Gyerekkoromban egyszer be kellett feküdnöm a kórházba, akkor volt először a kezemben Garfield képregény, azzal vészeltem át azt z időszakot. Azóta persze teljesen máshogy értelmezem a történeteket, mint egy vicces macska kalandjait, sokkal jobban veszem a humorát, de még mindig eszembe jut róla, hogy ő volt a kedvenc kórházi szobatársam, bármelyik szkeccset nézegessem-olvasgassam is:)
Kovács Szilvia véleménye:
Ez egy örök kedvenc! :D Imádom ezt a macskát! A beszólásait, a gondolatait. Annyira imádnivaló és vicces. Könnyesre röhögöm magam minden egyes történeten. Örök és nagy kedvenc már régóta. És én is utálom a hétfőt.... ;D
Tótin Viktória véleménye:
A Garfield képregények fanyar humora mindig is a kedvencem volt. Amíg kapható volt nálunk, igyekeztem megvenni. Most egy régebbi számát kellett előkotornom: a 2003/8. 164.
„John: Micsoda pazarlás. Ez a napod is hasztalanul telt.
Garfield: És nincs már olyan sok hátra. Akkor hagyd békében eltöltenem azt a keveset!"
A macskák énközpontú jellemüket tökéletes tükrözik a Garfield képregény mókás történetei.
Kis Lilla véleménye:
Biztosan azért is, mert ezen nőttem fel, meg azért is, mert Garfield irónikus és kényelmes jelleme közel áll hozzám, szívem csücskei ezek a képregények. Egyébként nem vagyok egy nagy képregény fan, már gyerekkoromban is maximum a Donald kacsa volt amit átlapozgattam ezen kívül, de az az idővel elkopott mellőlem, ez nem. :) Szerintem felnőtteknek is tök jó, legalábbis én Édesapámmal együtt szoktam mulatni rajta, tehát ha én még én a gyerek lelkem miatt nem is számítanék igazi felnőttnek, ő már tuti.. :)
Dani Ilona véleménye:
Soha nem szerettem a képregényeket,nem ismerem a kínálatot,de a -mostmár megfilmesített- kövér, állandóan az evésen és lustálkodáson elmélkedő kandúrt melyikünk ne ismerné?Még
ha néha nem is értettem a beszólásokat,pár újságot végiglapoztam.A mai gyerekek vajon ismerik és szeretik ezeket a lapokat?
Paller Péter véleménye:
Ha Garfield nincs talán meg sem tanulok olvasni. Az iskolában nagyon szenvedtek velem a tanárok. Harmadikos koromra még mindig nagyon lassan olvastam mert nem tudott lekötni. Aztán egy táborban kaptam valakitől kölcsön egy fekete-fehér Garfield zsebkönyvet. Az volt életem első képregénye és nagyon megtetszett. Azóta is próbálom összegyűjteni a hiányzó fekete-fehér részeket. Hála a közösségi portáloknak már csak pár hiányzik.
véleménye:
Elolvastam ezt is. Gyerekkoromban szerettem a képregényeket, most már nem annyira jön be. Egy Garfield újságot tudtam a legkönnyebben beszerezni. Végül is egynek elment, de továbbra sem fogok képregényt olvasni könyvek helyett.
Gelencsér-Fata Bernadett véleménye:
váááá...kitörlődött. Akkor viszont rövidített verzió. Nem szerettem, sose fogom, és nem is akarok többet képregényt olvasni. Ez tűnt a legegyszerűbbnek, hisz mindenki olvasott már Garfieldot gyermekkorában. Kész túl vagyok rajta, jöhet a következő kategória. :D
Gelencsér-Fata Bernadett véleménye:
váááá...kitörlődött. Akkor viszont rövidített verzió. Nem szerettem, sose fogom, és nem is akarok többet képregényt olvasni. Ez tűnt a legegyszerűbbnek, hisz mindenki olvasott már Garfieldot gyermekkorában. Kész túl vagyok rajta, jöhet a következő kategória. :D
Csepei Angéla véleménye:
Klasszikus, időtlen, örök poénok. A régi kiadásoktól kezdve követem a képregényt, nagyon sokat meg is vásároltam belőle. Gyerekkorom egyik kedvenc időtöltése volt, így kellemes élmény felnőtt fejjel elővenni őket és újra átlapozni. Érdekes, hogy ennyi idő után is emlékszem a kedvenc poénokra.
Vida Anna véleménye:
Sajnos manapság már nem sok ember foglalkozik a képregényekkel (a környezetemben legalábbis). 10 éve körülbelül én is gyűjtöttem őket - gyerekként Barbie, Witch és más lányos képregényeket, de ezek már elkerültek otthonról, mint sok más embernek gondolom. Így amikor ehhez a kategóriához értem, nagy gondom volt, hogy kitől kérjek képregényt. Végül is egy 2008as Garfield magazint kaptam. Garfield véleményem szerint sosem megy ki a divatból, mindig is egy kedvenc karakter marad, csak úgy, mint Mickey egér.
Molnárné Szekeres Judit véleménye:
A kedvenc macskám :) A férjem régi képregénygyűjteményéből választottam egyet, úgyhogy a történet nem mai, de attól még aranyos. Garfield, a lusta macska karaktere remekül kidolgozott, kimondottan emberi. Imádom :)
Fekete Edit véleménye:
Imádom ezt a lusta macskát. Kifejezően vannak megrajzolva a figurák, és a párbeszédek nagyon humorosak. Garfield a gonoszkodásai ellenére is egy szerethető karakter. A másik nagy kedvencem Ubul, aki bár mindenki butának tartja, főleg garfield, mégis inteligens és sosem haragszik a macskára.
Nemes Adrienn véleménye:
Kiskoromba olvastam Garfield képregényeket és szerettem őket, ezért is esett most rá a választásom. Viszont a régiek már nincsenek meg, ezért beszereztem egy mostanit. Tetszett, jobbat nem is választhattam volna képregényből.