ADATLAP
Teremtés; A pátriárkák (A Biblia felfedezése 1.)
Az emberiség nagy könyve
ÓSZÖVETSÉG
A Teremtés, Ábrahám, Izsák és Jákob, József története

Ez a kötet a világ teremtését meséli el.
Ádám és Éva megjelenésekor kezdődik a párbeszéd a Teremtő és a teremtett világ között. Ezt a párbeszédet folytatják a Pátriárkák. A Teremtő szavára mindegyikük a maga módján válaszol.
Ábrahám hisz. Ebből merít erőt, hogy elhagyja a földjét, s elinduljon az Ígéret Földje, Kanaán felé.
Izsák engedelmeskedik. Kész arra, hogy feláldozzák, de apja hite megmenti őt.
Jákob küzd. Talán magával Istennel. És amikor titokzatos támadója megáldva őt eltűnik előle, Jákob átváltozik. Családalapító lesz belőle. Tizenkét fiú, tizenkét izraeli törzs ősatyja.
József megbocsát. Féltékeny testvérei meg akarták ölni, kútba dobták, rabszolgának adták el, ő mégis kiállja próbatételeket, és a fáraó helytartója lesz. És ekkor gabonát ad éhező családjának, és a Nílus deltájának leggazdagabb vidékére telepíti le az éhség elől menekülő szeretteit. Így menti meg őket és népének jövőjét....
Pető Katalin véleménye:
Újra gyermeknek éreztem magam, miközben képregényként olvastam a Bibliát.
Annak idején megvettem gyermekeimnek a sorozatot, de én nem jutottam a végére. Emlékeimben a Képes Biblia lapjai elevenedtek meg, melyeket nagyon-nagyon régen, még hittan órán lapozgattunk "tiszivel". Így hívtuk a tisztelendő atyát, aki ezért sosem haragudott.
Isten nyugosztalja!
Sugár Kata Boglárka véleménye:
A szüleink évekkel ezelőtt összegyűjtötték nekünk az egész sorozatot. Gyönyörű képekkel készültek ezek a könyvek. Kiskorunkban már lapozgattunk benne, de teljesen más volt most elolvasni a képregényt, könnyebb, élvezhetőbb, mint az igazi Biblia.
Szerintem olvasni fogok még ezekből a szépséges művekből.