ADATLAP
Lenn a folyónál
Adam Chase öt évig élt önkéntes száműzetésben New York-ban, mivel szülővárosában gyilkossággal vádolták és felmentették, s végül az egész város ellene fordult. Most azonban mégis úgy dönt, hogy visszatér rémisztő gyermekkori emlékeinek színhelyére, a folyó partján fekvő Salisburybe. Az egykor nyugodt kisváros azonban megint forr az indulatoktól, mert időközben egy leendő atomerőmű lehetséges helyszínéül szemelték ki, így rengeteg pénz forog kockán. Adam váratlan hazatérése jó néhány régi, fájdalmas sebet felszakít. Senki sem sejti, miért tért annyi idő után vissza, ám amikor egyre több erőszakos esemény és gyilkosság történik, amelyek mindegyikéhez köze volt valamilyen módon, nemcsak a rendőrség szemében válik egyre gyanúsabbá, hanem barátai és családtagjai is elpártolnak tőle. Adamnek újra harcba kell szállnia neve tisztázásáért: vajon képes-e ártatlanságát ismételten bebizonyítani, hogy visszakapja az életét és szeretteit? Sikerül-e mindannyiuknak úrrá lenni a családi tragédiák kínzó sérülésein vagy hagyják győzedelmeskedni az emberi természet sötét oldalát?...
Zsuzsanna Volford véleménye:
Felttébb érdekes történet arról, hogy mi történik akkor, ha valaki 5 év után visszatér a gyilkosság helyszínére, melyet "állítólag" nem követett el, valamint, hogy hogyan bolygatja fel mindez az ott maradtak életét.
Molnár Krisztina véleménye:
Egy nap alatt kiolvastam. Jó kikapcsolódást nyújtó, rengeteg váratlan fordulatot hozó könyv. Bonyolult családi és társas kapocsolatok vannak benne, aztán persze mindenre fény derül és a várt "happy end" sem marad el. Egy esős napon tökéletes társ.