ADATLAP
Hannahanna méhei
Tudósok utaznak Törökországba, egy hettita kultúrával foglalkozó konferenciára. Velük tart John C. Lendvay magánzsaru is, hogy egy kellemetlen feladatnak eleget tegyen. A repülőgépen megölik az egyik neves professzort, a halott arcát sárga porral kenik be - ahogy három és fél ezer évvel ezelőtt egy titkos társaság tagjai, Hannahanna méhei, az áldozataikét. A konferencia helyszínén tovább folytatódnak a gyilkosságok. Lendvay ekkor munkához lát. Aztán kis híján őt is megölik. Lendvay ekkor megelégeli az életveszélyt, összecsomagol, veszi a kalapját és... marad. Vajon sikerül-e megtalálnia Hannahanna elrejtett templomát és a gyilkos "méheket"? Fény derül-e az ősi titokra? Leslie L. Lawrence izgalmas regénye a "török Riviérára" kalauzol bennünket, ahol holdas éjszakákon még mindig felsejlenek az ősi istenek és birodalmak árnyai...
Baloghné Henn Anett véleménye:
Leslie L. Lawrence könyveiben még nem csalódtam. Ez a történet is izgalmas, letehetetlen, végig fenntartja a figyelmet. Az utolsó oldalakon az miért kellett távoltartani Lendvayt, de addigra megoldja a török Riviérán zajló gyilkosságok rejtélyét.
Baloghné Henn Anett véleménye:
Leslie L. Lawrence könyveiben még nem csalódtam. Ez a történet is izgalmas, letehetetlen, végig fenntartja a figyelmet. Az utolsó oldalakon az miért kellett távoltartani Lendvayt, de addigra megoldja a török Riviérán zajló gyilkosságok rejtélyét.
Bérci Zsanett Diána véleménye:
Azt kell, hogy mondjam, hogy ez a könyv nem a legjobb könyve a szerzőnek. Humoros könyv, de számomra ez a történet száraz volt és elég egysíkú. Jól összekevert szálakkal, és a végén nem túl erős csattanóval. Véleményem szerint szórakoztató 1* olvasható könyv.
Albert Anna véleménye:
Kimaradt az a bizonyos ismeretterjesztő motívum belőle amit úgy szeretek az ő könyveiben.
Bár csak pár napja fejeztem be de már most sem emlékszem igazán semmire. Ennyire még a tudós társadalom sem száraz.
Arról a bizonyos ősi titokról amit olyan sokszor emleget, nincs is semmi, illetve ami van az elsiklik az unalmas cselekmény mellet. Ez nagy csalódás volt.
Winter Katalin véleménye:
Őszintén szólva nagy csalódás volt. Régebben több regényt is olvastam tőle, szerettem is nagyon, ezért is választottam ezt, de olyan volt, mintha saját magát parodizálná :( élettelen, szinte képregényszerűen egyszerű, értelmetlenül cselekvő szereplők, minden háttér nélkül - mintha a cselekmény, a jellemek, a motiváció, mind-mind csupán felesleges sallangok lennének, így elhagyhatóak. Maradt egy agyonbonyolított sakkjátszma hibásan mozgó sakkfigurákkal :((((((( Ha nem a kihívás keretében kezdek neki, kb. a negyedénél letettem volna. És a többi ismeretében ez abszolút helyes is lett volna. Óvatosabb leszek ezentúl, és alaposabban megnézem a fülszöveget. Ha még egyszer Lendvayt látok szereplőként, bele se kezdek.
Lazók Katalin véleménye:
Igazi Leslie L. Lawrence hangulatú könyv.