ADATLAP
Álomhajsza I.-II.
Amint tudomást szerzünk a KÉK KRISTÁLY létezéséről, azonnal szenvedélyesen érdekeltté válunk abban, hogy az el is juthasson rendeltetési helyére. Sok, nagyon sok függ ettől: talán nem kevesebb, mint az emberi élet szépsége. Fénylő és sötétlő birodalmak, szörnyecskék és monstrumok, tündérek és fenevadak, harcosok és filmesek között vezeti hőseit biztos, de gyengéd kézzel VAVYAN FABLE ebben a különös, egymásba illeszkedő, egymást tükröző, egymást kiegészítő ikerregényben. A Szerző, a tőle már jól ismert pazar játékossággal, plasztikus megjelenítő erővel, de a még tőle is szokatlan érzelmi komolysággal hívja meg olvasóját a szerteágazó, elbűvölően gazdag mese-álomvilágba. Varázsol, de nem csal. Hiszen az álom: igaz! Mi álmodjuk magunkról, egymásról. A varázsos, groteszk, fura-bájos, bizarr, pikáns, lebegő, súlyos, gyengéd, horrorszerű, kuncogtató, józan, szárnyaló, görnyesztő, trillázóan gunyorkás és szívmélyien komoly FANTASY-TÖRTÉNET minden ere, patakocskája és folyama – s velük az Olvasó is – eléri végül a Tengert. A szeretet tengerét....
Pogonowski Johanna véleménye:
Ez a kötet egy örök kedvenc. Nagyon szeretem, hogy felváltva olvashatjuk a filmforgatást és a történetet, melyet megfilmesítenek. A karakterek nem sekélyesek. Bár nincs szó róla, előéletük van, élnek.
Imádom az írónő könyveiben fellelhető aktualitásokat. Ne a történelmi aktualitásokra gondolj, hanem az érzelmire. Bármilyen hangulatban vagy, mindig találsz hozzá kapcsolódó „segítséget” minden könyvében.
Elfogult vagyok, na!
J Csilla véleménye:
A fantasy szálat szerettem, bár néha már túl eseménydús volt, még fantasy történetnek is hihetetlenül kalandos. A filmforgatós szál nekem nagyon nem jött be, erőltetett, elcsépelt témájú, idegesítő szereplőkkel - emiatt egyszer majdnem félreraktam a könyvet, de nagyon kíváncsi voltam a fantasy szál végére. Ha egyszer netán újraolvasom, akkor a filmes részeket tuti átugrom. Az író stílusát nehezen szoktam meg, de összességében igényesen ír, jó humora van.
Farsang Attiláné véleménye:
Bármikor örömmel olvasom el ezt a könyvet. Mindkét történetszálat szeretem, mindegyik varázslatos, mindegyik magával ragad. És sokadszorra is eszembe jut, hogy ezt még miért nem filmesítették meg?
Dehenes Katalin véleménye:
Első találkozásom Vavyan Fable-lel, és nagyon kis könnyed találkozás volt.
Nagyjából két sztorit olvashatunk egyszerre: egy kellemes kis, fantáziadús fantasyt, amelyről pár oldal után kiderül, hogy egy film forgatókönyve, és a másik sztori pedig így a megfilmesítésen munkálkodó forgatóstábról szól.
Megvan a fantasy műfaj szerethető része a nagy küldetéssel, a hősökkel, akik végül csapattá forrnak a jó ügy érdekében és a végül megbűnhődő rosszakkal. És megvan egy könnyed álomvilág, egy filmes, egy hollywood-i szép, egészséges és okos táncoslánnyal, álmai pasijával, bimbózó szerelmükkel és némi izgalommal. Mert ilyen a sztárok élete.
Könnyed, szerethető, kikapcsoló, akár egy kellemes kis délutáni sorozat. 15:40kor kezdődik a Kék Kristály útja, 16:40kor pedig az Álomgyár! Maradjanak velünk!
Szokol Enikő véleménye:
Kalandos, fantasztikus, varázslatos, vicces ott ahol kell. Másodszor olvastam és nem volt unalmas, A történet fordulatos, nincsenek benne nagyon hosszú leírások. Olvastatja magát. Az egész könyvnek van egy sajátos hangulata ami végig kitart, és elragad.
Szabó Gabriella véleménye:
Tipikus Vavyan Fable: elvarázsol, egy külön világba röpít, lelket balzsamoz, visszahozza a jóba és szépbe vetett hitünket, megmosolyogtat, elgondolkoztat, olvasás után is sokáig foglalkoztat, függővé tesz. Sokadik olvasásra sem lehet megunni, mindig kellemes érzést hagy maga után.