ADATLAP
Orgazmuspontok
„Szex United. Ez a mi kedvenc csapatunk neve. Ennek a hatalmas szurkolótábornak vagyunk mi a tagjai, ha kell, minden nap és minden éjjel ennek a rajongásnak a jegyében élünk és cselekszünk. Bármikor készen állunk a kalandra, tabuk és gátlások nélkül.”...
Pintér Gabriella véleménye:
Igazából az első könyv után azt kaptam amit vártam. Gondoltam, ha már az elsőt elolvastam, akkor a folytatás se maradjon ki. Utólag azt kell, hogy mondjam, nem bántam volna azt sem ha kimarad. Egy komolyabb regény után vettem ezt a kezembe, hogy olvassak valami olyat, amihez nem szükséges túl sok agyi kapacitás. Tulajdonképpen semmiről nem szól a könyv, egy fiatal szexmániás nő napjairól, amit még normálisan megírni sem tud, legalább valaki összerakhatta volna jobban ezt a könyvet. Sok benne a semmitmondó ismétlés, meg az idézetek, az "életbölcsességek". Nem mondom, hogy elítélem az életmódja miatt, mert ha ezt élvezi, akkor csak tessék. Viszont vihette volna többre is, mint pl. Hosszú Katinka. A megerőszakolós dolog azért nagyon durva volt benne, főleg ahogy kezelte a leírások alapján az egészet, végül is meghalt egy csaj benne... És alig telik el pár nap, már megint mással fekszik le (igaz, hogy ismeri az illetőt, mindenesetre hamar túltette magát a dolgon).
Bankó Sarolta véleménye:
Olvastam az első könyvet, és úgy voltam vele akkor már elolvasom a másikat is. Ez egy olyan könyv, olyan történet amilyen. Őszinte vallomás egy lánytól, egy nőtől. Olvastam sok rossz véleményt a könyvről, jót keveset.
Koller Alexa véleménye:
Hát jó könyv lett ez is, tetszett nagyon, bár az első könyv jobb volt. Ez kicsit eröltetett volt az első után. Én kicsit hiányoltam belőle azt a sok sztorit, meg kicsit jobban az erotikai történetek amik az előző könyvben bőven voltak. De ennek ellenére ismét egy siker könyv lett, én nem vetem meg a könyvéért, szerintem bàror hogy megírta és leírta magàról valamint kiírta magából a dolgokat. Ajánlani tudom mindenkinek! :)
Bacskó Barbara véleménye:
Amikor fáradt az agyam, de szeretnék valamit olvasni, na, akkor kerülnek a kezembe ilyen, és ehhez hasonló könyvek. Nekem alapvetően nincs problémám Nikivel, ahogy már az előző könyvvel kapcsolatban is kifejtettem. Sajnos, - bár ebben a történetben mintha kisebb szerepet kapna a szex, és az írás minősége is javuló tendenciát mutatna - egyre jobban idegesít az az állandó bizonygatás, direkt 'megmutatoménavilágnak' hozzáállás, amit képvisel. Hiányzik egy csernusi pofon - szerintem.
Banzi Réka véleménye:
Az első könyv után erre is nagyon kiváncsi voltam. De nekem csalódást okozott, az egy dolog ha valaki abból akar pénzt csinálni, hogy saját erotikus kalandozásait elmeséli, de ha nem tud írni, a kiadónál valaki igazán szólhatott volna neki valaki, hogy "Nikike, ami nem megy azt ne erőltessük, mindenki maradjon a saját kaptafájánál", esetleg egy jobb szerkesztőt találni neki, nem pedig egy semmitmondó regénynek csúfolt férccel meglovagolni az első kétes hírnevét.
Sinka Zsuzsi véleménye:
Pont egyidős vagyok Nikivel és pont szöges ellentétei vagyunk egymásnak. Már az első könyv is elég megdöbbentő volt számomra, de ez a második rész is elég érdekesre sikeredett. Nem tudom, hogy ez a normális-e vagy Niki él gátlástalanabbul, mint mindenki más, de az teljesen biztos, még ha azonosulni is tudnék vele, akkor se írnám le ezt ennyire részletesen. Nem hinném, hogy bárki másra tartozna a dolog.
Nagy Rebeka véleménye:
Félve vettem a kezembe, az Én a szexmániás után. Az a könyv egy semmitmondó, gagyi valami. Ez a könyv már összeszedettebb lett és talán nincs is benne annyi szexleírás. Ebből már ki lehetett szedni, hogy milyen érzéseken megy keresztül Niki, és azt is megtudhattuk, ha nagyon megerőlteti magát, nem kell mindenkivel lefeküdjön. A könyv vége felé az az erőszakolás érdekes volt, bár utána nem értem, hogy hogy tud olyan könnyedén megint ágyba bújni mással. Másokat ez nagyon megvisel. A lényeg, hogy ez érdekfeszítőbb volt, mint az előző könyve.
Benedek Dalma véleménye:
Azt kaptam, amire számítottam, úgyhogy igazából nekem nem okozott csalódást a könyv. Nem véletlenül tettem ebbe a kategóriába:) Tényleg rossz...De túl vagyok rajta, bár szerintem ha nincs a kihívás, már az ötödik oldal után félredobtam volna. Nem az "írónő" életstílusa és történetei miatt, mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja, én nem ítélkezem. Nekem csak szimplán érdektelen volt, olyan semmilyen, eröltetett, izzadtságszagú,"dobjunk össze még egy botránykönyvet, mert elfogyott a pénz" szagú.
Szaniszló-Bosznai Sára véleménye:
Kiváncsi voltam, ezért elolvastam az elsôt (fôként, hogy fény derüljön a sportolók kilétére) és nem olyan régen befejeztem a másodikat. Nekem a második könyv már kicsit "hamis", szerintem sok benne a kitalált történet (megerôszakolás, barátnô halála). Valószínûleg elfogyott a pénz, ezért megpróbáltak még egy "bôrt" lehúzni róla. Két dolog alapvetôen nem tetszik, ami mindkét részre igaz: az egyik az általánosítás: Niki szerint minden nô egy pénzéhes kurva, aki hulla részegen járja az éjszakai klubokat, a férfiak meg mindenkit meg akarnak "dugni". A másik pedig, hogy szerintem túlzott önbizalommal rendelkezik a Niki (és akkor finoman fogalmaztam).
Egérke Adri véleménye:
Nikit legszívesebben jól felpofoznám ha szemtől szemben állna velem. Aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha megdugják. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy olyan nőt is megerőszakolhatnak, aki nem él ennyire bulizós életet, nem jár el otthonról minden éjszaka, nem iszik egyfolytában alkoholt, és nem szexel minden éjszaka más pasival, de egy ilyen nőnek több joga van felháborodni, mint egy olyannak, aki olyan életet él, mint a szerző.
Szőkéné Koródy Ildikó véleménye:
Az első könyv után erre is kíváncsi voltam. Niki sokszor indokolatlanul közönséges, holott élvezetesen, szórakoztatóan ír. Persze lehet, hogy ezzel is a megbotránkoztatás a célja. A legszomorúbb, hogy sokszor úgy éreztem, számára az a természetes, ahogy ő él és rajta kívül még számos kifatal az éjszakában. Niki számomra olyan, mint egy pasi aki a trófeákra hajt, elég egy kedves mosoly, egy izmos test, vagy egy fürkésző szempár. Az, hogy vadidegenek lakására felment a barátnőivel egy pár perces beszélgetés után, számomra több, mint felelőtlen. Az pedig, hogy mindez az egyik lány életébe került... Remélem, tanult a történtekből és Cápában végre igaz társra talált.
Véghné Tóth Hajnalka véleménye:
Az első rész után úgy gondoltam elolvasom a második részt is, hátha jobb mint az első. Nem vártam többet tőle. De véleményem szerint jobbra sikeredett mint az első rész. Kevesebb benne az eltúlzott lelkizős rész, mégis jobban megérthető az író lelki világa. Ami kicsit zavaró, hogy rengeteg benne az utalás az első részben leírtakra. A könyv végén az erőszak, megrázó, de ugyanakkor szerintem nem váratlan fordulat. Nagyon sajnálom hogy ez történt az íróval, de úgy gondolom hogy aki ilyen életet él, az könnyen belebotlik ilyen szituációba. Nagyon sajnálom a barátnője halálát is!!! Viszont a könyv végén az eljegyzés, és az esetleges megnyugvás lehetősége váratlan és úgy gondolom örömteli fordulat.
Szigetiné Harangozó Anett véleménye:
Nem lett a kedvenc könyvem. Olyan semmilyen sem volt. Az 1. könyvének még volt némi mondanivalója, de ennek számomra nem. Olyan volt, mintha egy tini írta volna, aki megsértődött az egész világra.
Kéméndi Beáta véleménye:
Nem nagyon voltak elvárásaim, így nem is csalódhattam. A nyíltság kissé merész, de ma már nem igazán megbotránkoztató. Számomra a stílus az ami nyerssé tette, nem a mondanivaló. Élvezetesebb könyv lehetne egy szórakoztatóbb vagy igazából bármilyen stílussal. Olyan, mint két kamasz fiú reggeli beszélgetése a buszon zötykölődve: lényegre törő, korlátolt szókincsű, kissé kellemetlen mindenkinek, aki hallgatni kényszerül.
Nagy Lili véleménye:
Most is azt mondom, amit az első könyve esetében, ha neki így jó élni, hát tegye. Sok mindennel egyébként nem értek egyet, szerintem nem a mi generációnk a Facebook-generáció (közel egy idő vagyok a szerzővel), hanem a mai 15-18 évesek. És abban sem értek egyet vele, hogy minden mai fiatal a szexnek él, és nincs már se szerelem, se romantika, se hűség, se erkölcs. A végéről pedig csak annyit, hogy sok nőt erőszakoltak, erőszakolnak meg szerte a világban, és persze ez egyike a legszörnyűbb dolognak, amik történhetnek egy nővel, de van egy mondás: Aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha megdugják. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy olyan nőt is megerőszakolhatnak, aki nem él ennyire bulizós életet, nem jár el otthonról minden éjszaka, nem iszik egyfolytában alkoholt, és nem szexel minden éjszaka más pasival, de egy ilyen nőnek több joga van felháborodni, mint egy olyannak, aki olyan életet él, mint a szerző.
Nagy Vivien véleménye:
Körülbelül 1 éve olvastam az első könyvét Nikinek. Sokáig nagyon szerettem őt, én is úsztam, így érthető. Aztán amikor megláttam a könyvet, el kellett olvasnom. Meglepődtem, de valami bizarr módon tetszett. Tetszett, ahogy nem beszélt mellé, mindent kimondott - ha akartuk tudni, ha nem. És most, ez a könyv, az előzőnek a részletesebb leírása. Mint amikor egy filmnél bemegyünk a "Kimaradt jelenetek" részbe. Az izgalmas talán nem a legjobb szó a könyvre, inkább talán az, hogy érdekes. Érdekelt mi fog történni vele. Annak ellenére hogy mit művelt egészen idáig, a végén nagyon sajnáltam amit tettek vele és a barátnőivel - senki, még a legrosszabb ellenségem sem érdemli azt, hogy megerőszakolják. És Ő se.
A végét nagyon izgalmasnak tartottam, kíváncsi lettem volna hogy mi történik vele és Cápával...
Hoagirl véleménye:
A kihívásaim között a „könyv, amiről rossz véleményeket hallottál” kategóriában szerepel. Az előző Szepesi Nikolett könyvet is olvastam, azt is kölcsönkértem csakúgy, mint ezt. Az érdekessége ennek a könyvnek az, hogy mindenkinek van véleménye róla, főleg annak aki nem is olvasta, mert ugye mi emberek hajlamosak vagyunk arra hogy elkönyveljünk embereket valamilyennek, és szépen betoljuk egy fiókba, mondván: Ő ilyen. Kétségtelen hogy a szerző élete nem pont a hét fő bűn görcsös kikerülése mentén zajlik/zajlott, de hát Ő is ember, és az vesse rá az első követ, aki sosem vétkezett. Egyébként nem vagyok meggyőződve arról, hogy itt-ott nincs kissé feltupírozva a történet az eladhatóság és a polgárpukkasztás végett. Manapság elég divatos a szexualitás megjelenítése a jó öreg papírlapon, így néhány faszra és picsára már fel sem kapja az ember a fejét. Emlékszem amikor életemben először Csernus Imre valamelyik könyvében láttam leírva a g betűs szót, (igen-igen, fáj leírni…) hát én kisebb sokkot kaptam. Most már átsuhanok rajta, ma ez a trend, nekem ezzel nem kell feltétlenül azonosulnom, egyszerűen csak elfogadom hogy mint műfaj, már ez is létező jelenség, és az ilyen jellegű könyvek népszerűségét tekintve nyilván van rá igény is. Az előző könyvéhez mérten készültem erre is, de rosszat nem mondanék róla, inkább csak azt hogy elolvasható, talán itt-ott egy pillanatra el is gondolkodtató, minden nézőpont kérdése. Ha nekem ajánlanom kéne ebbe a kategóriába könyvet, nem hiszem hogy az Orgazmuspontok lenne az, bár nálam elég nehezen lehet elrúgni azt a bizonyos pöttyöst könyvek tekintetében, mert a könyvek jók. És kész. :D

Vallom Charles William Eliot gondolatát: A könyvek a legcsendesebb és legkitartóbb barátok; a legelérhetőbb és legbölcsebb tanácsadók, és a legtürelmesebb tanítómesterek.
Kis Krisztina véleménye:
Kiváncsi voltam vajon olyan lehet e minta amikor Annácska könyvét olvastam. Ez sokkal jobb jól tud fogalmazni izgalmasan írja le a dolgokat jobb szerintem mint az a gatyi Szürke ötven árnyalata.
Geróts Zsófia véleménye:
Elolvastam már az első könyvét is, ezért gondoltam ezt is elolvasom. Kíváncsi voltam más lesz-e mint a másik, vajon megváltozik? De nem, ugyan az a lényege. Bár az utolsó oldalaknál már sajnáltam, hogy megerőszakolták.
Nyírő Erzsébet véleménye:
Puszta kíváncsiságból olvastam el, hogy ez a könyv mennyire más, mint a többi hasonló témájú, amik manapság megjelennek elég szép számban... Az olvasó pontosan azt kapja, amire számít.
Erdősné Pusztai Anikó véleménye:
Ezt csak azért olvastam el mert az első részt is olvastm.
Szanyi Orsolya véleménye:
Nem ájultam el tőle, mint ahogy az előző könyvétől sem... Néha ilyet is kell olvasni, bár nem igazán tetszett, túlságosan közönséges és szókimondó. Nem igazán történt semmi, megtudhattuk ugyan, hogy mi történt az első könyv kiadása után (főleg még több szex...), de azon kívül... Főleg a vége elszomorító, meg a tudat, hogy szegény Nikinek soha nem lesz normális kapcsolata, bár nem is úgy tűnik, mintha törekedne rá. Egy darabig lehet így élni, de lesz idő, amikor meg fogja bánni... Hát mindegy, egynek jó volt...