ADATLAP
A sötét ötven árnyalata
A gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey egyedi ízlésétől és sötét titkaitól elbátortalanodva Anastasia Steele kilép a kapcsolatból, és beindítja karrierjét a seattle-i könyvkiadónál.
De a Christian iránt táplált vágy még mindig jelen van minden egyes ébredésénél, és amikor a férfi egy új megállapodást ajánl fel, Anastasia képtelen ellenállni.
Újra lángra lobban perzselően érzéki viszonyuk, és Anastasia egyre többet tud meg sérült és megszállott „Ötven árnyalatának” szívszaggató múltjáról.
Míg Christian belső démonaival harcol, Anastasiának szembe kell néznie a férfi korábbi partnerei iránt érzett dühével és féltékenységével, és meg kell hoznia élete legfontosabb döntését....
László Klaudia véleménye:
Úgy hiszem, hogy nehéz erről a könyvről bármi újat is írni, hiszen legtöbbünk olvasta és szereti. Vagy ha nem is szereti, túlestek rajta, és soha a kezükbe nem veszik többet :)
No és persze akadnak olyanok is, akik kerülik mint a pestist, a könyvet körülvevő negatív ítéletek miatt, vagy saját maguk nézetei miatt. Tehát tanácstalan vagyok, mit is mondhatnék.
Talán fontos kiemelnem, hogy miért is szeretem. Nekem kicsit mindig is többet jelentett a történet és a karakterek. Nem csak töméntelen erotikát, erőszakos férfit és idegesítő nőt. Inkább totyogós, döcögős lépéseket megtevő, a szerelem érzését éppen csak ügyetlenkedve próbáló szerelmespárt. Akik egymás kezét fogva elindulnak, és küzdenek.
Linkecs Krisztina véleménye:
Már többször is belekezdtem a második részbe, de valahogy sose jutottam a végére ahogy most sem. Pár oldal után úgy éreztem le kell raknom mert nem tudom valahogyan tovább olvasni, Egyszer lehet a végére jutok a könyvnek. :)
Bánné Szalai Anikó véleménye:
Az elmúlt hetekben újraolvastam mind a három részt. Így másodszor olvasva is magával ragadott a történet, bár látva a filmet most sokkal több mindenre figyeltem. Most elsősorban a szereplők jellemének alakulása, változása volt érdekes. Ami viszont most feltűnt - korábban nem - hogy az író nagyon sokszor ismétli önmagát, ugyanazokat a mondatokat használja a hasonló szituációkban, ez egy kicsit kiábrándító volt, de ennek ellenére nem bántam meg, hogy újrakezdtem.
Tomcsik Éva véleménye:
Masodszorra olvastam a konyvet, es mkst kevesbe tetszett, mint eddig. Ana sokszor idegesito a bizonytalansagaval. Az viszont pozitiv volt szamomra, hogy tobb volt a cselekmeny, mint az elso kotetben, jobban megismerhettuk Christiant is. A sztori kezdete ota nehany het telt csak el a konyvben, viszont a foszereplo oriasi valtozason ment at. A valosagban szerintem nem tortennek ilyen gyorsan a dolgok. Mindegy, azert jo kis konyv ez, mindenkepp elolvasom a harmadik reszt is.
Tóth Rozi véleménye:
Nagyon tetszett ez a rész is, ahogy az előző is. Láttam a filmet és már várom, hogy ez a rész is megjelenjen filmben. Addig is elolvasom a többi részét is, amit valószínűleg még ma el is kezdek. Kiváncsi vagyok vajon milyen izgalmak lesznek a következő részekben.
Szalai Brigitta véleménye:
Tetszett, legalább annyira, mint az első része :) Alig várom a folytatást és tűkön ülve várom, hogy mi lesz a vége :) Ana nagyon erős nőnek mutatkozik a könyvben. Remélem, hogy a filmes verzió hasonlítani fog hozzá, már ha befejezik a forgatást és kész lesz!
Skripeg Mária véleménye:
A történet onnan folytatódik, ahol az előző rész véget ért.
Nagyon tetszett, hogy az írónő nem csak az erotikus jeleneteket emelte ki, hanem egy kis izgalmat is csempészett a történetbe a helikopterrel.
Skripeg Mária véleménye:
A történet onnan folytatódik, ahol az előző rész véget ért.
Nagyon tetszett, hogy az írónő nem csak az erotikus jeleneteket emelte ki, hanem egy kis izgalmat is csempészett a történetbe a helikopterrel.
Katona Anna véleménye:
Az első könyv után azonnal elkezdtem olvasni a folytatást. Nekem az eslő rész is nagyon tetszett. Izgultam, hogy mi lesz a folytatásban, de nem csalódtam. Ismét egy könyv amit nem lehet letenni. Rengeteg fordulat váratlan meglepetés. Tetszett, hogy ebben a könyvben több mellékszereplő és az uzolsó oldalig izgultam, mi lesz a lezárás. Alig várom a folytatást.
Bodor Petra véleménye:
A könyv igazi értéke az emberi jellem alakulása, két ember szerelme. Egy kis akció is került a könyvbe Leila személyében, illetve a könyv vége is izgalmakkal kecsegtet a következő részre. Másodszori olvasásra jobban tetszett. Nagyobb kedvvel ugrom neki még egyszer a harmadik résznek.
Dózsai Évi véleménye:
Az első rész nem igazán nyerte el a tetszésemet és teljesen megértettem Anát, hogy faképnél hagyta Christiant, el sem tudtam képzelni, hogy fognak újra egymásba gabalyodni. Még is sikerült, és nem tudtam letenni, Mrs. Robinsonra voltam leginkább kíváncsi és annyira fordulatos lett már-már akció dús az egész, nem gondoltam volna, hogy Ana ilyen erős, minden tekintetben, le a kalappal, a filmes verziót remélem könyvhűen sikerül megoldaniuk, mert aki nem olvasta az sajnálhatja :)
Sándorné Paulina véleménye:
A Grey olvasása után jobb volt olvasni ezt a részt. Jobban beleláttam Christian fejébe, ahogy ezt a részt olvastam. Tetszik Christian stílusa, ahogy félti és próbálja óvni Anát. :-) Néha túlzásba viszi. Meg tudom érteni, hogy nem tudja elhinni, hogy őt is lehet szeretni, hogy őt is szereti a családja.
Mayer Zsanett véleménye:
A szürke ötven árnyalatának második kötete. Imádtam, hogy az író éreztette többször velünk, hogy lehet elveszítjük a szereplőket. Izgalmas, erotikus. Mindegyik rész elolvasása után már alig vártam, hogy belekezdjek a következő kötetbe. Élvezetes olvasni, hogy a szereplők hogyan változnak és idomulnak egymáshoz. Volt olyan rész, ahol Anastasia-val együtt könnyeztem.
Palágyiová Kristína véleménye:
Nagyon tetszett a konyv, már várom hogy a kovetkezo részt is elolvashassam....Pár nap alatt végeztem vele mert egyszeruen nem lehet letenni....kár hogy a filmet elrontottak az elso részbol...pedig a sztori nagyon jo.
Horváth Alexandra véleménye:
Én személy szerint már az első részt is imádtam. Hogyan tud egy durva, milliomos férfi szempillantás alatt megváltozni egy fiatal, szerény lány miatt? Hát így.
E L James tökéletesen leírja, hogy miként tud valaki akarva, vagy akaratlanul megváltozni egy másik fél iránt, aki iránt történetesen mélyebb érzelmeket érez.
Christian és Anastasia kapcsolata ebben a könyvben kezd kiteljesedni és majd a harmadikban fog teljessé válni ez a kiteljesedés.
Imádtam ezt a részt (is). Fantasztikus volt, és a harmadik csak tetézte.
Plósz Karolina véleménye:
A szürke ötven árnyalata az elején még elég szomorú de aztán a szereplők újrakezdik a dolgokat . A könyvben már van nem is egy akció jelenet is . Sokkal több mindent tudunk meg Grey-ről aminek nagyon örültem . Az írónő nagyon jó könyvet írt
Barna Adrien véleménye:
A sztori folytatódik tovább. Ebben a könyvben is egyensúlyban van a szex és a történet, habár itt már sokkal többet tudunk meg a titokzatos Mr. Grey-ről. Elég izgalmas a sztori, közben a férfi balesetet szenved, így megismerhetjük a család többi tagját is közelebbről és Anastazia odaadó szeretetét is. S elhangzik a várva várt kérdés is...
P. Nilla véleménye:
Tömény borzalom volt. Soha nem akart véget érni, pedig nagyon akartam, de egyszerűen évekig tartott. Mindig mondtam a lakótársamnak, hogy legközelebb lőjön le, ha ilyet olvasok. Az emberiség ellen elkövetett bűntett, de komolyan!
Erdősné Pusztai Anikó véleménye:
Szürke ötvenárnyalatának méltó folytatása. Tele van váratlan, érzelemmel, izgalomal, kalandal. A történet ott folytatódik ahol sz első befelyeződik. Végig izgulja az ember hogy vajon sikerül e Anának meg szelíditeni a Christiant.
Kamocsa Eszter véleménye:
Nagyon megoszlanak a vélemények erről a könyvről, sok negatív kritikát olvastam róla. Nagyon sok hasonlóságot véltem felfedezni az Alkonyat trilógiával. Anna Steele-nek és Christian Greynek is számos tulajdonsága idegesítő volt számomra. Anna csetlései, botlásai, határozatlansága, Christiannak pedig az uralkodási kényszere az élet minden területén. Én sosem engedném, hogy egy férfi mindig megmondja, hogy mit mikor tegyek. Idegesítő volt az állandó védelmezése is. De mivel érdekelt, hogy mi lesz a befejezése, így elolvastam a másik két kötetet is. Összességében elmondható, hogy egyszer érdemes azért elolvasni a könyvet, de nem ez lesz a kedvencem az biztos.
Sinka Zsuzsi véleménye:
A szürke ötven árnyalatának méltó folytatása. Szeretem az olyan folytatásos regényeket, amiknek a sztorija úgy folytatódik több könyvön keresztül, hogy szorosan kapcsolódik az első könyvhöz, viszont önmagában is megállja a helyét. Könnyű volt olvasni, gyorsan haladtam vele, hiába tűnik jó vastagnak, eléggé "eteti" magát.
Békefi Bianka véleménye:
Nagyon tetszett az egy már vártam a folytatást. Olyan hülyén lett vége.
Úgy kezdődik hogy a csaj ugye ott hagyta és nem találkoznak kb 5 napig, a csaj nem eszik, nem tud aludni sokat sír, nem tud koncentrálni. Én is így reagáltam néha ilyen helyzetekben. :)
De aztán újra találkoznak a függőben lévő dolgaik miatt. Hál istennek a srác most már komolyan gondolja és kicsit alább hagy benne ez az alárendelt baromság, ugye belemegy a vanília szexbe. Jól alakulnak a dolgok, de egyszer csak előkerül egy mentálisan sérült alávetett és elkezdi üldözni őket. Aztán egyszer fegyvert is fog a csajra, de a srác természetesen időben ott terem. Közben Anát a főnöke is kikészíti mert folyton próbálkozik nála, de egyszer elveti a sulykot, aztán Christian is ad neki rendesen, sőt ki is rúgják mert mint kiderül (Ana jó pipa lesz miatta) Christian azonnal megvette a könyvkiadót ahol a csaj elkezdett dolgozni, a hülye irányításmániája miatt is. Közben megismerkedik Mrs. Robinsonnal is, az öreg tyúkkal aki belevitte a srácot ebbe az alávetett világba még 15 éves kora körül. Na mind egy ez a könyv már tele van izgi dolgokkal. A végén nagyjából rendeződnek a dolgok, a mentálisan sérült csajt elviszik gyogyóba, Mrs. Robinsont leszerelik, Ana főnökét kirúgják, sőt, ő kapja meg a helyét. A végén Christian megkéri a kezét. :)
Buzás Barbara véleménye:
Elkezdtem, majd annyira nem bírtam, hogy közben el kellett olvasnom valami mást, valami jobbat. Az első körülbelül 200 oldal borzalmas volt. Semmiről nem szólt a testiségen kívül, a szent ezzel és szent azzal körítve. Majd kezdett kibontakozni valami sztori. Innentől kezdve volt elviselhető a könyv. A végét pedig nyitva kellett hagyni, különben a kutya sem olvasná el a harmadik kötetet. Felejthető... nagyon könnyen.
Nagy Katalin véleménye:
A szürkéhez képest némileg jobb az írói munka. Vagy csak hozzászoktam a stílusa hiányosságaihoz. Viszont még mindig lenyűgöz, ahogy a jelenben tud lenni, és végre fény derül egy csomó helyzet okára. Mindannyiunkban van legalább 50 árnyalata a sötétnek, szürkének, és mindannyiunknak szüksége van egy olyan társra, aki ezzel az 50 elb...tt árnyalattal együtt képes minket szeretni.
Kiss-Vasas Bettina véleménye:
A Fifty Shades Of Grey triológia második kötete - A sötét ötven árnyalata, mellyel választ kaphattam minden kérdésemre, amik az első kötet elolvasása alatt fogalmazódtak meg bennem.
A mű fogalmazása, cselekmény leírása néhol igen csak idegesítő, de a sztori érdekfeszítő, ezért érdemes volt átrágnom magam minden egyes oldalon, felülkerekedve a kliséken. Végsősoron kedvelem a mű minden kötetét.
Fónagy-Árva Judit véleménye:
Nem rossz, könnyen olvasható, gyorsan haladós könyv. A másfeles sortáv könnyíri az olvasást. Nem egy irodalmi remekmű, de időtöltésnek nem volt rossz. Könnyű volt beleélni magam a történetbe, bár néhol kicsit sok volt.
Kovács-Boda Mariann véleménye:
Az első rész után nagyon kíváncsian vártam a folytatást! Örültem neki, hogy a főszereplők újra egymásra találtak, és közben bejött a képbe egy volt barátnő és egy erőszakos, veszélyes főnök is, aki bosszút akar állni sérelmeiért Mr. Grey-en, és aki előre láthatólag a 3. részben tovább fogja kísérteni a boldog ifjú párt. Számomra a 2. rész több izgalmat tartogatott, így kíváncsian várom a 3. részt :)
Farkasné Horváth Csilla véleménye:
Becsületből olvastam el, ha már elkezdtem...Jobban tetszett, mint az első kötet, bár ez nem sokat jelent. A szereplők most emberibbek voltak, mint korábban. Ez jó volt. Borzasztóan zavart az a sok sablonszöveg, amelyet minden-igen sűrűn bekövetkezett-szexjelenetkor elmondott Ana. Kifejezetten zavart, hogy Ana és Christian nem tudtak 5 mondatot váltani, anélkül, hogy egymásnak ne estek volna olykor teljesen valószínűtlen helyen és módon. E tekintetben a liftjelenet (többen is utaztak benne) verte ki nálam a biztosítékot. Tehát jobb volt ez a kötet, mint az előző, de messze nem érzem jónak.
Szabó Kitti véleménye:
Az első kötet is tetszett, de a második annál is jobb volt történetileg. Nekem kifejezetten tetszik a sablonszövegektől való eltérés a könyvben, hogy nem a megszokott finomkodó formában fogalmazza meg a a mondanivalóját az író.
véleménye:
Mint az előző részben, itt is sok a szex. Néha jobban esett volna a szereplők egyéb történéseiről olvasni. Egyébként érdekesebb volt, mint az első rész, itt már sok minden kiderült arról, hogy Christian miért olyan amilyen. A vége egy kicsit összecsapottnak tűnt nekem. Olyan, mintha a végén kapott volna észbe az író, hogy kell egy harmadik rész is, és azt valahogy fel kellene vezetni. Most egy kicsit pihennem kell, mielőtt a harmadik részbe is belevágnék...