ADATLAP
A szabadság ötven árnyalata
Amikor a naiv Anastasia Steele és a gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey találkozott, azonnal átjárta őket az érzéki izzás, amely visszavonhatatlanul megváltoztatta az életüket.
Ana, akit sokkolt, bár ugyanakkor vonzott Christian nem szokványos szexuális ízlése, komolyabb elköteleződésre vágyott. Christian, nem akarván elveszíteni a lányt, beleegyezett a feltételeibe.

Most mindenük megvan – szerelem, szenvedély, intimitás, vagyon és a világ összes lehetősége. De Ana tudja, hogy az ő szerető Ötven Árnyalatával nem lesz könnyű, együttlétük számos nem várt kihívás elé állítja mindkettőjüket. Anának meg kell tanulnia osztozni Christian fényűző életstílusában, anélkül, hogy feláldozná identitását.
Christiannak pedig felül kell kerekednie agresszív irányítási kényszerén, miközben múltja démonjaival is meg kell küzdenie.

De éppen amikor úgy tűnik, közös erővel bármilyen akadályt képesek leküzdeni, a balszerencse, a rosszakarat és a végzet összeesküszik ellenük, és valóra válnak Ana legsötétebb félelmei…...
László Klaudia véleménye:
Mindig is különleges lesz szamomra az Arnyalat trilogia, hiszen ez mutatta be nekem a BDSM világát. Nagyon utálok utolsó részeket olvasni egy sorozatban. Ha egy romantikus konyvnek és nem pedig egy BDSM témájú könyvnek vesszük, akkor Christian ebben a részben tetszett a legjobban.
Gyalog Nikolett véleménye:
Most, hogy megjelent az új film, így kedvet kaptam, hogy újra elolvassam a könyvsorozatot. Sok rossz véleményt hallottam a könyvről, de annak elenére is el akartam olvasni és nem bántam meg. Imádom a könyvsorozatot.
Koller Alexa véleménye:
Nagyon szerettem ezt a sorozatot, már többször is kiolvastam, már alig várom a második rész megjelenését i, ami nem is olyan sokára lesz.Imádom a sztorit, ahogy Ana és Christian találkoznak, ahogy elmélyül a kapcsolatuk és a szerelmük.Ajánlani tudom mindenkinek aki szereti az erotikus, de közben mégis szerelmes könyveket.
Koller Alexa véleménye:
Nagyon szerettem ezt a sorozatot, már többször is kiolvastam, már alig várom a második rész megjelenését i, ami nem is olyan sokára lesz.Imádom a sztorit, ahogy Ana és Christian találkoznak, ahogy elmélyül a kapcsolatuk és a szerelmük.Ajánlani tudom mindenkinek aki szereti az erotikus, de közben mégis szerelmes könyveket.
Koller Alexa véleménye:
Nagyon szerettem ezt a sorozatot, már többször is kiolvastam, már alig várom a második rész megjelenését i, ami nem is olyan sokára lesz.Imádom a sztorit, ahogy Ana és Christian találkoznak, ahogy elmélyül a kapcsolatuk és a szerelmük.Ajánlani tudom mindenkinek aki szereti az erotikus, de közben mégis szerelmes könyveket.
Széles Viktória véleménye:
Nekem mind a három, illetve négy része tetszett. Jó volt làtni ahogy Christian, hogy változik szerelme Ana kedvéért. Kicsit hiányoltam azt a pasit aki az első részben volt de így is remek volt a könyv. Nem gondoltam, hogy Ana terhes lesz ebben a részben. Az ahogy Christian viselkedett mikor megtudta, hogy gyereke lesz egyáltalán nem tetszett. Nem így kellett volna neki reagálnia. Tetszett, hogy Ana ki állt "Picipötty" mellett és nem hagyta, hogy Christian döntsön ebbe.Christiannek az este nem Elenának kellett volna ki önteni a szívét de örültem neki, hogy le bukott Ana előtt. Ana nagyon bátor, erős volt hogy egyedül szállt szembe Jackkel a régi főnökével csak azért, hogy Christiant és a húgát Miát megmentse. A kórházi jelenetben mutatkozik meg igazán Christian érzéki oldala. Örültem neki, hogy a végén betekinthettünk az életükbe. Láthatuk milyen boldog család lett belőlük. Mindent össze foglalva remek könyv volt.
Skripeg Mária véleménye:
Nagyon tetszett, hogy a személyiségfejlődés, a problémák megoldása is szerepet kapott a könyvben! Néhány résznél izgalmas is volt.
Viszont volt olyan része a történetnek, ahol minden volt, csak életszerű nem.
Skripeg Mária véleménye:
Nagyon tetszett, hogy a személyiségfejlődés, a problémák megoldása is szerepet kapott a könyvben! Néhány résznél izgalmas is volt.
Viszont volt olyan része a történetnek, ahol minden volt, csak életszerű nem.
Dózsai Évi véleménye:
Lezárult egy trilógia, bár most hallottam, hogy van egy új könyv a Grey, amit majd feltétlenül el kell olvasnom. Ez a könyv sem szűkölködött eseményekben, egyik megdöbbentőbb volt, mint a másik, a fordulatok sokasága, azt se tudtam merre kapkodjam a fejem, de örülök neki, hogy jók voltak a megérzéseim Ana és Christian nagyon jó páros :)
Miklósovics Lilla véleménye:
Nem véletlen, hogy három év alatt négyszer kezdtem el olvasni a harmadik kötetet. Ana személyisége maradt ugyanolyan idegesítő, de végre megtudtuk milyen volt Christian múltja. Nekem a Grey sokkal jobban tetszett, mint a trilógia Ana szemszögéből, mert kevesebb benne a nyafogás, nyávogás és lelkizés.
Mayer Zsanett véleménye:
A szürke ötven árnyalatának harmadik része már kevésbé hasonlít az első kötetre. Amivel semmi bajom sem volt. A harmadik kötet már nem BDSM, hanem szoftpornó. A happy end elmaradhatatlan. A harmadik kötet végére mindenkinek a szívéhez nőnek a szereplők. A haramdik résszel válik kerek egésszé a történet. Ezt is imádtam.
Balázs Dóra véleménye:
Nekem nagyon nyálas volt ez a könyv, úgyhogy elég nehezen olvastam ki. Az a sok ömlengés, egyfolytában Mr és Mrs Grey-nek szólították egymást, nagyon nem tetszett. Az ahogy Christian reagált arra, amikor kiderült, hogy Ana terhes undorító volt. Nem értem sokan miért vannak oda ezekért a könyvekért, szerintem így egy normális fiú nem viselkedik, és nem bocsátottam volna meg neki az ilyen megnyilvánulásokat.
Kamocsa Eszter véleménye:
A teljesség kedvéért elolvastam a trilógia 3., egyben befejező részét is, amihez a szexjeleneteken kívül Ana túszkiváltós kísérlete kapcsán már egy kis akció is társult. A végén pedig egy idilli kis családot kaptunk, ahol apuka is megtarthatta perverzióit. A szexjelenetek hosszú leírása egy idő után már unalmasak voltak és legszívesebben átlapoztam volna őket.
véleménye:
Egy kicsit unalmas volt. Az ötvenoldalanként 20 oldalig tartó szexjelenetek már kifejezetten idegesítettek, még szerencse, hogy pár alkalommal csak utalás volt, hogy megint szex lesz. A történet is nagyon nehézkesen indult be, a regény feléig nem is igen történt semmi azon kívül, hogy boldogan éldegéltek. Persze ahhoz, hogy a történet kerek legyen, a harmadik rész is kellett.
Békefi Bianka véleménye:
Az esküvővel és a nászúttal kezdődik a könyv. Az eleje kicsit ugrál mert megy a történet és közben az esküvőt meg a nászutat úgy mesélik olykor olykor mint a múlt. Ez is nagyon izgalmasra sikerült. A szex természetesen jelen van nagyon is mint mindig. Most a kirúgott főnök a lényeg Jack, aki meg akarja bosszulni. El akarja rabolni Anát, de nem sikerül neki, lecsukják de kiengedik, sokszor menekülnek és Christian nagyon félti nem engedi szinte sehova, de Ana meglóg néha, amit ugye nem kéne. Közben kiderül hogy terhes, Christian pokolian kiborul, sok durva dolgot vág a fejéhez, nem úgy képzelte el az életüket hogy szar, pisi és hányás, de csak fél gyereket vállalni a múltja miatt mert az anyja egy kurva volt akinek a stricije mindig bántotta, sőt még ideiglenes családnál is volt egy ideig.
Összevesznek kicsit eltávolodnak, közben Jacknek meg sikerül a terve, Rengeteg pénzt követel Anatól és nem mondhatja el Christiannak, de Ana kicselezi mert rávezeti a férjét. Jack bántja Anat, de Christian még időben pont időben érkezik, bár Ana lábon lövi Jacket, de aztán kómába esik pár napra. Aztán minden a helyére kerül végre. Christian meg annyira megbarátkozik a gyerek gondolattal hogy mikor Ted a kisfiúk 2. születésnapját ünnepelik, akkor már tudják hogy Ana nem sokára szül egy kislányt Pheobe-t.
Aztán a könyv elkezdődik totál előröl, mikor a csaj beesik a srác irodájába, de a srác szemszögéből hogy mit gondolt pl amikor rágta a ceruzát, stb... a kis kéjenc. :D
Gondolom ez nagyon sok embernek tetszett mert decemberben megjelenik a könyv amiben a srác szemszögéből mesélik el a történetet. Már megrendeltem. :D
Kiss-Vasas Bettina véleménye:
Még év elején januárban olvastsm el mindegyik részét E. L. James Fifty Shades triológiájának, ponton 5 nap alatt. A szöveg nem éppen jó megfogalmazása ellenére a történet felettébb érdekelt, ezért átrágtam magam rajta. Volt ahol mosolyogtam, mert sikerült remekkül leírnia, átadnia az írónőnek a történéseket, melyek megfogtak vagy megnevettettek. Máshol viszont forgattam a szemem, mint drága néha butuska Ana :)
Mindent összevettve; a sztori pazar, a leírása döcögös, helyenként nehezen emészthető. Érezhető sokhelyen a Twilight saga trilógia bélyege, és felfedezni véltem még egyéb ráhatásokat, mint például pár romantikus filmét.
Fónagy-Árva Judit véleménye:
És a végén minden rendbe jön, ásó, kapa, nagyharang, gyerekek, sok pénz, még több szex, és a beteges álompasiról kiderül, hogy nem is beteges. Sok izgalom, hihetetlen fordulatok, avagy ilyen az, ami túl szép, hogy igaz legyen.
Czégény Edina véleménye:
Tetszett a könyv, úgy ért véget ahogy a tündérmesékben ... igaz ez attól távol áll kicsit :)
Volt benne egy kis izgalom, több cselekmény és fordulat.. ezek feldobták az egész történetet.
A terhesség kiderülésekor Christian reakciója nem tetszett..de persze az érzelmi átalakulása 180 fokos fordulatot vett mióta Ana lett a mindene..és szerencsére gyorsan feldolgozta "Picipötty" érkezését :)
Mia elrablásakor Ana önfejűségén meg se lepődtem már.. de örültem, hogy mindenjól végződött... és hát happy end a vége!
Nekem tetszett ez a trilógia! :)
Szabó Kitti véleménye:
Végre a várva várt befejező rész, mely választ ad minden kérdésünkre. Nekem nagyon tetszett. Ami engem a legjobban rabul ejtett ebben a történetben, az Christian személyiségének fejlődése. Ahogy lassan felfedezi és megérti, hogy a múlt nem lehet örökre hatással a jelenére, és igenis mindannak ellenére ami történt, élhet teljes és normális életet azzal a nővel akit szeret, és a gyermekeivel. Ez a könyv méltó befejezése volt a sorozatnak.
Márki Dorottya véleménye:
A trilógia részei közül,talán ez volt az amiben történt is valami.Én nagyon szerettem a trilógia másik kettő részét is,ahogy ezt is.Szerintem izgalmas volt,romantikus,néha vicces.Egy dolog volt,amit nem igazán értettem,mégpedig a borító.A szabadság és a bilincs mégis,hogy kapcsolódik egymáshoz?Ezt nem fogom soha megérteni,bár ez nem rontott a könyvön.Aki szerette az előző részeit is,az olvassa el ezt is,én ezt is csak ajánlani tudom.
Nagy Vera véleménye:
Idén Valentin-nap környékén a nők nagy részét elkapta a „szürke-láz”, a csapból is ez folyt, a jelenséget telt házas mozivetítések és a könyv újra bestsellerré válása kísérte. Mi tagadás én is úgy döntöttem, hogy itt az ideje befejezni az elmúlt évek egyik legismertebb trilógiáját, a szürke 50 árnyalatát, annak ellenére, hogy az előző könyvekről sem voltam túl jó véleménnyel, ennek ellenére azért csak érdekelt, hogy hogyan ér véget a trilógia. Az utolsó kötetről még a legelvakultabb rajongók is elismerték, hogy nem ez a legjobban sikerült darabja a könyvsorozatnak, de igazából még ez sem tántorított el.
Folyt. köv.: https://konyvkihivas.wordpress.com/2015/07/10/egy-konyv-amirol-rossz-velemenyeket-hallottam/
Balogh Krisztina véleménye:
A második rész is nagyon tetszett de ez annál is jobb volt. Ennek volt cselekménye, története,múltja és jelene. Teljesen megérte olvasni. A trilógia közül ez a rész siratott meg és ez fenomenális volt. Csodálatos befejezés, ennél jobb nem is lehet! :)
Kovács Edina véleménye:
N/A
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Jankovics Gréti véleménye:
Kíváncsi várakozással vettem kezembe a könyvet. Mint az olvasás szerelmesének, nem a legszebb dolog, de először csak azért, mert divatba jött – másodjára is. Mikor mindenhonnan az szólt, hogy jön a film, hát úgy voltam vele, akkor inkább elolvasom a könyvet, hogy legyen mihez viszonyítani. Volt, aki nagyon rossz véleménnyel volt róla és azt mondta, nem kár, ha kimarad az életemből ez a könyv. Az szerződésnél jártam, mikor azt mondtam, nem vagyok hajlandó tovább olvasni és kezdtem beadni a derekam, hogy tényleg le tudom élni enélkül az életemet. Egy barátnőm viszont a kezembe nyomta, hogy legalább az elsőt olvassam ki. Meglepett, hogy annyira megtetszett a végén, hogy kapva kaptam a következő részért. Félreértés ne essék, nem a testiség, hanem maga az érzelmi, lelki része kapott meg a sorozatnak. Érdekes megközelítése egy másik világnak és nem vitás, a könyv jobb, mint a film. Az adaptáció senkit ne rémítsen el az olvasásától! ;)
Juhász Barbara véleménye:
Nekem nagyon tetszett a könyv. Örömmel olvastam a boldog, békés időkről is és tetszett a hogy a végére beindult a könyv és volt benne egy kis akció is. Szerettem olvasni mindhárom könyvet és szomorú vagyok, hogy vége, és nem jött ki több. Teljesen áttudtam álni a történetet és együttéreztem a szereplőkkel. Nem is kellett sok idő az elolvasásához, három nap alatt végeztem vele. Talán lehetett volna egy kicsivel akciodúsabb, de nekem ígyis átjött és élvezettel olvastam végig a könyveket.
Gelencsér Tünde véleménye:
Hogy őszinte legyek, még soha az életben nem szenvedtem könyvvel ennyit, mint ezzel. Baromi unalmas az egész szál. Lehettek volna izgalmas részek benne, de annyi ilyet bele hozott és egyiket se bontotta ki igazán, csak belecsapott és ennyi. Mondjuk az egész könyv ilyen össze- vissza volt. Amint kicsit érdekes lett volna, már belekezdett egy másikba. Az egész mint egy összecsapott valami. Az is eszembe jutott közben, hogy hát pontosan ezért tartanak a könyvek csak addig, hogy összejönnek a szerelmesek és nem tovább, mert nem lehet ebből jót kihozni, unalmas. Jobb az (ez alapján a könyv alapján), ha az ember képzeletére van bízva a folytatás. De ok végig szenvedtem, mikor azt hittem na már vége, bele kezd ebbe a karácsonyos dologba. Ennek ugyan mi értelme volt? Semmi? Végre megkönnyebbültem, hogy na hál' Isten vége van. Erre bedobja ezt. És, hogy hű maradjon a Twilight koppintáshoz, persze ezek után még kell egy rész a pasi szemszögéből is.
Összességében végig szenvedtem a könyvet, nem volt olyan rossz és még is atomkatasztrófa volt. Örülök, hogy a végére értem és az biztos, hogy többet a kezembe nem veszem!!!!!
Köles Krisztina véleménye:
Ha már elolvastam az első két részt, úgy gondoltam, hogy illene a teljes sorozaton átrágni magam :-) Nem volt életem könyve. Én ahhoz a csoporthoz tartozom inkább, akik nem rajonganak ezért a trilógiáért, inkább kiváncsiságból olvastam el, mert annyi különféle kritikát hallottam róla.
Szaniszló-Bosznai Sára véleménye:
Az első részt faltam, újdonság volt, nagyon tetszett. Aztán gyorsan belekezdtem a másodikba, ami csalódás volt, így elég sokáig váratott magára a harmadik . Aki szintén hasonló okokból nem kezdett bele, annak csak ajánlani tudom, hogy egészen nyugodtan. Azok a "hibák", amik az első könyvnél megjelentek, itt is jelen vannak: egyszerű nyelvezet, rengeteg szóismétlés, primitív káromkodások, de azért jóval eseménydúsabb lett, mint az előző rész. Azért mégis így teljes a trilógia :)
Szűcs Erzsébet véleménye:
A februári filmpremier után újra olvastam, szinte azonnal egymás után a 2.és 3. kötetet.
Ez a kötet a kedvencem.
Az esküvő után is vannak problémák, Christian úralkodási vágya nehezen kezelhető, és a nászúton is vitáznak picit. E mellett még mindig félnek mindketten, hogyan tudnák elmondani, mennyire szeretik egymást. Az anyagi nyomással még mindig nem tudott Ana megbarátkozni, és Christian az egészséges szabadságvágyát is korlátozza. Nehezen mennek a napok. Mrs. Robinson, Jack, a lányok a múltból,a család-mind veszélyezteti kapcsolatukat. Ana hihetetlen erővel bír, amit maga sem vesz tudomásul, és végül is ő harcolja meg kettejük harcát: imádott férje húgát megmentei, rendőrkézre jut Jack és Elizabeth, apja meggyógyul, picipötty megszületik....nagyon tetszett.
Kővári Kitti véleménye:
A trilógia legjobb része. Minden megvan benne, ami az előző két részben megvolt, de az író még megfűszerezte egy kis akcióval és izgalommal!! A könyv zárása is nagyon tetszett!! Ajánlom mindenkinek!!!