ADATLAP
Bomlás
Kalandozások a szexuális tabuk és sokkoló gyilkosságok világában. Egy feltörekvő írónő és egy férfi prostituált bizarr munkakapcsolata. Hol a határvonal a túlfűtött szenvedély és az abnormalitás között? Élvezhető-e a megalázottság? Mi történik a felső tízezer asszonyaival a hotelszobák zárt ajtajai mögött? Az események középpontjában a sikeres kriminálpszichológus, dr. Lengyel áll, akinek amellett, hogy egyszerre két gyilkossági ügyet kell megoldania, meg kell küzdenie élete egyetlen, ám csillapíthatatlan démonával: a szexuális vággyal....
Kornélia Jolán Finta véleménye:
Szeretem Lakatos Levente könyveit, izgalmas olvasmány mindig számomra. Cselekménye pörgős, megfűszerezve izgalommal, erotikával, mondhatni letehetetlen.
Dr . Lengyel szakértelm és egyben lelkiszevedése, ad egyfajta csavart. De maga a történet, ez a fajta bizarrság nagyon érdekes lett, nem mindenki nyitott erre a világra, de érdekes megismerni ezt a fajta vonulatot is.
Nyomozás felgöngyölítése jól kidolgozott. tetszett, ajánlom mindenkinek.
Leitner Izabella véleménye:
Nagyon szeretem Levente könyveit. Kicsit féltem milyen lesz a Dr. Lengyel sorozat folytatása, mivel a LoveClub elég vegyes érzelmeket váltott ki belőlem, de ez a könyv sokkal jobban tetszett! Mondjuk elég meredek volt ez a sátáni vonulat, de végig nagyon izgalmas volt a történet, a nyomozás, Laura és Dávid kapcsolatának alakulása... Szerintem mindenképp érdemes elolvasni! ;)
Bakonyi Zsófia véleménye:
Abszolúte jobban tetszett az első részhez képest. Valahogy ezt követhetőbbnek éreztem. Külön tetszett benne, hogy az olvasó is betekintést nyert Szilvia kézirataiba, és nem csupán a nyomozók cselekedeteiből és párbeszédeiből derülhetett ki, hogy mi áll benne. A stílusa pedig engem meggyőzött. Mindig is szerettem a kicsit cikornyásabb fogalmazás módot.
Fekete Gabriella véleménye:
Kedves hölgyeim és uraim, ha annó oda voltatok a Szürke ötven árnyalatos pervez főhősérért, akkor olvassátok el ezt a könyvet.
Kedves Flórián is fiatal, szexi, gazdag, de ami a legfőbb, igazán beteg, mind lelkileg- múltból hozott démonok-, mind testi vágyai alapján- különc szexuális vágyak.
Van még itt is csinoska, butácska, naivocska, könnyen befolyásolható főhősnő, ki szexuálisan nem nagyon felvilágosult.
Viszont két szereplőt körülvevő történet zseniális. Emberek! Itt van sztori! Jól felépített cselekmény! Események !(Az ötven árnyalatban a minden percben szexet nem nevezném eseménynek, cselekménynek.)
Számomra még külön jó volt, hogy Kedves Flórián is és Szilviai is elnyerte méltó büntetését. Hihi, megérdemelték.
Kicsit azt sajnálom, hogy a harmadik főhős dr Lengyel krimipszichológus -aki köré egyébként a sorozat épül -, kicsit háttértbe szorult a sok sok szereplő mellett, s nem igazán tudtam megismerni. De remélem a sorozat többi része majd segít. Én rögvest a második résszel kezdtem. :)

Értékelés: 5/5
Lajkó Fanni véleménye:
Nagyon tetszett ez a könyv! Ez a második mű, amit tőle olvastam, és valami zseniális. Flórián karakterét nagyon jól leírta, illetve még Szilvia alakja tetszett számomra leginkább. Igazából azt kaptam, amit vártam, sőt egy picit talán többet is. Izgatottam kezdem el az Aktust.
Fehér Beáta véleménye:
Ezt a könyvet még januárban olvastam, akkor még nem volt 30 éves a szerző, szóval belefért ebbe a kategóriába. Nem ez az első könyv, amit tőle olvastam, így nem lepett meg a stílus, a fordulatosság sem. Mindig drukkolok dr. Lengyelnek, hogy felül kerekedjen a démonain. Mivel már megjelent a történet folytatása, kíváncsian várom merre halad a történet.
Dekany Dora véleménye:
Hát, az első könyve sem volt semmi, de ez durvább. Főleg az volt rémisztő benne, hogy Flórián mennyire normálisnak tűnt az elején. Igazából kicsit meg is nyugtatott, hogy végig úgy olvastam a könyvet, hogy tudom, hogy meghal a végén, mert amikor a tévképzeteiről beszélt, az ijesztő. Szilvia története nekem érdekes fordulat volt a végén, de belegondolva, nem lehetett volna máshogy elvarrni ezt a szálat. Elolvasom a harmadikat is.
Sárkány Eszter véleménye:
Kalandozások a szexuális tabuk és sokkoló gyilkosságok világában. Egy feltörekvő írónő és egy férfi prostituált bizarr munkakapcsolata. Hol a határvonal a túlfűtött szenvedély és az abnormalitás között? Élvezhető-e a megalázottság? Mi történik a felső tízezer asszonyaival a hotelszobák zárt ajtajai mögött? Az események középpontjában a sikeres kriminálpszichológus, dr. Lengyel áll, akinek amellett, hogy egyszerre két gyilkossági ügyet kell megoldania, meg kell küzdenie élete egyetlen, ám csillapíthatatlan démonával: a szexuális vággyal.
Pocsai Zsanett véleménye:
Manapság nagyon divatos téma, erotikus és bizarr történet. A könyv elolvasása után azon töprengem, milyen ember lehet az író, van-e kapcsolat az ő elméje és a könyvben történtek között. Csak reménykedhetem hogy nincsen. Nekem annyira nem volt lenyügöző könyv.
Benkő Ella véleménye:
Az első könyv amit olvastam a szerzőtől, nem nagy reményekkel indultam neki, de pozitívan csalódtam. Remek könyv, nagyon tetszett. Olvasmányos, izgalmas, letehetetlen! Biztosan keresni fogom a többi könyvét is. És ez nem ígéret! Ajánlom!
Nagy Rebeka véleménye:
Nagyon érdekes történet. Több témát is egyszerre ölel át. A nyomozás leírása tetszik, maga a Szilvia által írt könyv kicsit beteges, de ez igazából a Flórián személyiségéből adódik. Lengyel karaktere egyre szimpatikusabb, vártam már, hogy mikor oldódik a nyomozónővel a kapcsolatuk. Fordulatos könyv, pörőgnek az események, könnyen olvasható. Az író további könyveit is olvasni fogom.
Nemes Adrienn véleménye:
Az első könyv amit Leventétől olvastam. Dr. Lengyel és a nyomozós rész nem igazán tetszett, viszont a történet másik fele ami részletesen bemutatta Flóriánt elméjét és a démoni dolgokat nagyon jó volt. Az biztos,hogy lesz még könyv amit elolvasok tőle annak ellenére,hogy a könyv egyik fele tetszett csak.
Ildikó Szabó véleménye:
Első Lakatos Levente könyv, amit olvastam. Az eleje nagyon tetszett, nehezen tudtam letenni. Az elkövetőre egyáltalán nem gondoltam. A démoni szál viszont, ahogy Flórián elméje bomlásnak indult, kicsit sok volt.
Bánné Szalai Anikó véleménye:
Nyaralás alatt 2 nap alatt kiolvastam. Első Lakatos Levente könyvem, így nem tudtam mit várjak tőle, de tetszett. Alig bírtam letenni. Tetszett, hogy időben és térben is több szálon futott a történet, hogy sok volt a váratlan fordulat és hogy a 385. oldalig fogalmam sem volt,ki a gyilkos.
Bankó Sarolta véleménye:
A LoveClub után már alig vártam, hogy elolvashassam ezt a könyvet. A elvárásomnak megfelelően nem csalódtam, sőt, igazán izgalmas, fordulatos krimi. Gratula az írónak, az Aktus a következő
Szabó Gabriella véleménye:
Sokat hallottam az íróról: jót és rosszat vegyesen. Ezért döntöttem úgy, hogy nekem is el kell olvasnom. Személy szerint nekem ez a könyv tetszett, habàr hamar ràjöttem, hogy mi lesz a vége. A szerkesztés remek és lebilincselő. Nem igazán tudtam letenni.
Tótin Viktória véleménye:
„A női kötődés (...) minden csalódásnál erősebb, elhatárolódás helyett a megmentési kényszer lép életbe, a kapcsolat pedig börtönné válik."
Az ifjú író a magánytól rettegő karaktereit beteg kapcsolatok börtönébe zárta. Szinte mind menekülni próbál a saját démona, félelme elől, s lavíroznak a boldogságot keresve.
Az elején kissé kusza, zavaros a regény, stílusa csiszolatlan, de a krimi sztorija alapjában izgalmas, pörgős.
Illés Renáta véleménye:
Az ilyen beteges, bomlott elméktől igencsak kiver a víz, de még így is izgalmas történet kerekedett ki az egészből. A nyelvezete fantasztikus, nagyon olvasmányos, színes stílusú. Amennyire sajnáltam Flóriánt az elején, épp annyira meg is döbbentem, hogy miket művelt a nőkkel - az e fajta szexuális perverziót hátborzongatónak találom. A végére már csak csóváltam a fejem, amikor mesélt a tévképzeteiről - vajon tényleg vannak emberek, akik ilyesmikben hisznek? No de a végén a hídbaleset összefüggései a gyilkossági esettel mintegy végszóként, mellékesen odavetve...ott megnyúlt az arcom. Nos, tény, hogy szuperül összerakta a sztorit az író. Biztosan más könyvét is elolvasom majd.
Békés Barbara véleménye:
Ez volt az első könyv Lakatós Leventétől, de egészen biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. Tetszett a történet kidolgozottsága, a misztikus vonal, az erotika, és a fejezetek váltakozása. Időnként vissza, visszatérnek a jelenetek, és gondolkodom, csámcsogok rajta. Pedig rám ez annyira nem jellemző. De ez a könyv...még ezt is kihozza :D Csak ajánlani tudom ;)
Tamaskó Anna véleménye:
Először a LoveClub-ot olvastam Lakatos Leventétől és meglepődve tapasztaltam, hogy nem tudom letenni a könyvet. Ezen felbuzdúlva vettem kézbe a Barbibébit, viszont azon a történeten alig tudtam átrágni magam... Félve kezdtem neki a Bomlásnak, de itt ismét visszatért az az érzés, amit a LoveClubnál tapasztaltam: tényleg nem tudtam letenni. :) Érdekes, izgalmas és beteges világ... Hajrá L.L., én várom a következő könyveket
Szalai Szabina véleménye:
Nem okozott csalódást Levente harmadik könyve sem. Nehezen letehető. Nagyon tetszett a cselekmény kidolgozottsága, Flórián felfogásának részletes bemutatása, s a történet szövevényessége: az utolsó utáni pillanatig titokban marad az elkövető személye.
Alig várom az ötödik könyvet.
Hornyeczki Anna véleménye:
Mindaddig nagyon tetszett a könyv, amíg ki nem derült, hogy a meggyilkolt férfi milyen céllal csinálta a dolgait...Addig a percig szinte le se bírtam tenni a könyvet, utána viszont elég nehezen haladtam vele.
Érdekes krimi, de a "démonos" ok nagyon nem tetszett. Nehezen bírom elképzelni, hogy egy felnőtt férfi valóban higgyen ilyenekben.
A szerző valószínűleg szereti az Odaát című sorozatot. :)
Katona M. Anita véleménye:
Eleinte elég zavaros, hogy fejezet meg számozás, és kellett egy jó pár rész, mire rájöttem, hogy akkor ez most hogyan is működik. Ennek ellenére egy lebilincselő olvasmány volt.
Ahogy az előzőbben, most sem tudtam az utolsó pillanatig (amíg ők is rá nem jöttek), ki is lehet a gyilkos. Teli volt érdekes fordulatokkal, izgalommal, és ha lehet dr. Lengyelt csak még jobban megkedveltem.
Flórián alakját egy kicsit bizarrnak éreztem ezzel a démonos elméletével, de azért egy kicsit sajnáltam is a neki jutott halálnem miatt.
Lendváry Judit véleménye:
Tényleg egy barátom ajánlotta. Nem tudta letenni a könyvet, amíg nem olvasta el... és én is így jártam: egy nap alatt elolvastam. Izgalmas, olvasmányos, várja az ember a megoldást. A címválasztást nem teljesen értem, talán az értelem "bomlására" tudok gondolni, hogy vajon ép ésszel felül tudunk kerekedni démonainkon.
Krein Dóri véleménye:
Dr. Lengyel ismét nyomoz. És zseniális. Szexuális tabuk döngetése, egy brutális gyilkosság és démonok.
Bár a LoveClub jobban tetszett, azért ez a könyv is felkerült szívesen olvastam listára. :)
Tóth Eszter véleménye:
Kalandozások a szexuális tabuk és sokkoló gyilkosságok világában. Egy feltörekvő írónő és egy férfi prostituált bizarr munkakapcsolata. Hol a határvonal a túlfűtött szenvedély és az abnormalitás között? Élvezhető-e a megalázottság? Mi történik a felső tízezer asszonyaival a hotelszobák zárt ajtajai mögött? Az események középpontjában a sikeres kriminálpszichológus, dr. Lengyel áll, akinek amellett, hogy egyszerre két gyilkossági ügyet kell megoldania, meg kell küzdenie élete egyetlen, ám csillapíthatatlan démonával: a szexuális vággyal.
Szemere Vivien véleménye:
Három év múlva... Képzeld el, hogy azt az életed éled, amiről álmodtál. A világ egyik leghíresebb rockzenésze vagy, az újságok címlapon hozzák a képedet, és a lábad előtt hever a világ. Az első lemezed olyan sikeres lett, hogy soha nem lesznek már anyagi gondjaid. A barátnőd nem elég, hogy tehetséges és felkapott filmproducer, de jobban megért téged, mint bárki a világon. Képzeld el, hogy mindennek ellenére mégsem lehetsz boldog, mert három évvel ezelőtt olyasmi történt, amitől valami meghalt benned. Amikor egyetlen éjszakán találkozik a múlt és a jövő, esélyt kapsz, hogy mindent helyrehozz, ami félresiklott, már csak az marad kérdés, hogy tudsz-e élni vele. De létezik egyáltalán újrakezdés? És milyen árat kell fizetni érte?
Juhász Fruzsina véleménye:
Mindenki úgy dicsérte nekem ezt a könyvet. Nem értem miért... Egyáltalán nem fogott meg, pedig a kriminálpszichológiai szál még érdekelt is. A borító szerintem borzalmas, a neveken pedig kiakadtam. Ulpius-ház minőség, nem is értem miért lepődtem meg. Ezek után nem tudom, hogy az Aktust elolvasom-e :( Számomra csalódás volt.
Bérces Alexandra véleménye:
Tegnap fejeztem be, szerintem kicsit sok volt benne ez a démonos dolog, de nagyon tetszett. Az Aktus viszont jobb volt. :/
Oros Nikoletta véleménye:
Szuper könyv, nem olyan volt, mint amire elsőre számítottam, de még így is elég hamar végeztem vele, annyira izgalmas volt. Minél tovább haladtam vele, annál több kérdésem volt, annál jobban süllyedtem el ebben a beteg, kitalált világban. A gyilkos kilétére az utolsó percig nem jöttem rá. Bár az előző könyvet nem olvastam, így is minden érthető volt, és a szereplőket is meg tudtam ismerni és szeretni. Az pedig külön tetszett, hogy Budapesten játszódik a történet. Nagyon várom hogy belekezdjek a folytatásban, és elolvassam az előző Dr Lengyel történetet is.