ADATLAP
Száguldás a szerelembe
Amikor egy pórul járt elvált nő, Nell Dysart bajban van. Lefogyott, mert túlesett egy megmagyarázhatatlan váláson, és mindentől elment az étvágya. Nell alvajáróként kóvályog az életében, míg legjobb barátnője állást nem szerez neki egy toprongyos nyomozóirodában, amiben sok lehetőség rejlik, de a főnököt nem könnyű irányítani.

találkozik egy mindent kezében tartani akaró detektívvel,

Gabe McKenna sorsa sem alakul túl jól. A nyomozóirodája egy zsarolási ügyre fecsérli az idejét, cégtársa úgy dönt, elege van abból, hogy hűtlen házastársakat figyeljen pénzért, és az exneje csak nemrég dobta... újra. Az egyetlen, ami az ő szája íze szerint történik, hogy úgy tűnik, az új titkárnő hatékony, unalmas és engedelmes.

rájönnek, hogy szerelembe esni halálos is lehet...

De a látszat néha csal, így Nell és Gabe hamarosan sikkasztás, névjegykártyák, rongálás, kutyalopás, zsarolás, kínai kaja, profihoz nem illő szex és bűnronda irodabútorok miatt perlekednek, ráadásul az is gyorsan kiderül, hogy ez a legkisebb gondjuk. Mert valaki hamarosan embereket gyilkol. Ők pedig lassan szerelembe esnek...

"Vidám, izgalmas, sexi. Jennifer Crusie újabb fantasztikusan vicces könyvet írt."...
Winter Katalin véleménye:
Másodvirágzás. Tele van olyan emberekkel, akik többedik kísérletre találják meg a nagy Őt - és el is tudja hitetni, hogy most aztán már tényleg megvan az igazi. Szóval nem hagyományos szerelmi történet, a főbb szereplők negyvenesek már, kapcsolataik is bonyolultak, de nagyon szerethető figurák ők. Eleinte kicsit zavarosak voltak nekem a családi/baráti kapcsolódások, de aztán ahogy a cselekmény is felpörgött, többé-kevésbé kitisztultak az erővonalak. :) Nem szeretem a háromszög-témát, ezért erősen tartottam ettől a kategóriától, így amikor ezt olvasva ráébredtem, hogy hiszen ez megfelel ide, rettentően megörültem, hogy ezt is letudtam.
Összességében tetszett, még ha többször el is szomorodtam közben (ami nálam - egyéni probléma - negatívum), ugyanakkor a stílus és jó néhány epizód nagyon vicces, azokat külön élveztem. A vicces, romantikus könyvek kedvelőinek jó szívvel ajánlom.