ADATLAP
Dominó
A Dominó szerelmesregény. Hősei házasok vagy szinglik, hűségesek vagy hűtlenek, szenvedélyesek vagy visszafogottak - de mind vágyakoznak valami után.

Párizs szívében él Zephyr szép és zárkózott feleségével, Manonnal. A szemben lévő házban Toqué, az író látogatja Rose nevű kedvesét és közös kisbabájukat. Eric, a betegápoló attól boldog, ha mindenkin segíthet. És Sabatine, az ellenállhatatlan fotóművész belebolondul egy titokzatos férfiba.

Egyesek egymásba szeretnek. Másokat megcsalnak. Mindannyian rejtegetnek valamit. De ki csal meg kit? És ki az, aki hazudik?

Iselin C. Hermann kalandos úton jutott el az irodalomig. Eredetileg akrobatának tanult Franciaországban, saját bevallása szerint a mai napig tud kötélen táncolni. Ezután egy koppenhágai színház társulatában rendezett és játszott, majd bölcsészettudományi tanulmányai és könyvkiadói szerkesztői munkája után az Expressz ajánlott! című levélregény hozta meg számára a világsikert. Azóta két gyerekkönyve és több regénye is megjelent. ...
Etyus véleménye:
Néhol kifejezettem zavarónak találtam, hogy a párbeszédek nem a szokott módon vannak jelölve.
A történetet magát nem találtam mélyenszántónak. Mindegyik szereplő kifejezetten ellenszenves, az önzésükkel, akaratosságukkal. A két főszereplővel sajnos még a végén sem tudtam együtt érezni.
Az viszont kétségtelen, hogy sok olyan elemet tartalmaz ami a mai kapcsolatokra jellemző. A mondanivalója fontos üzentet közvetít a mai emberek számára, de a történetet amin keresztül elmeséli érdekesebben, izgalmasabban is megírhatta volna az írónő.
Mindent összevetve kisebb csalódás volt számomra a könyv.
H Viktória véleménye:
Számomra kicsit lassan indult a történet, vagy inkább az elején nehezen lehetett átlátni a szálakat, de aztán jött a hirtelen megvilágosodás, és utána már az ember nem akarja letenni a könyvet, annyira kíváncsi, hogy mi lesz a végkifejlet... Ez a könyv az emberi kapcsolatokról szól, és egy kicsit szerintem mindenki bele tudja magát élni a történet egy-egy részébe...
Perjési Luca véleménye:
Jó stílusú, jó sodrású könyv, néhány aforizmagyanús mondattal és karakteres szereplőkkel a Hogyan és miért (ne) sodrassuk el magunkat a szerelemmel? témakörben. Jó könyv, de a szerzőtől korábban megjelent "Expressz ajánlott" jobban beégett nekem.