ADATLAP
A nő mosolya
Véletlenek pedig nincsenek! – vallja Aurélie Bredin, aki édesapja halála után átveszi egy kis párizsi étterem irányítását. Azon a végzetes novemberi napon, amikor olyan boldogtalannak érzi magát, mint még soha, a Szent Lajos-sziget kis könyvesboltjában különös könyvre bukkan: A nő mosolya című regény egyik helyszíne nem más, mint az ő vendéglője, a főhősnő pedig mintha…
Nem, ilyen nincs! Aurélie elhatározza, hogy utánajár a rejtélynek: meg kell ismerkednie a regény írójával. Csakhogy próbálkozásai sorra kudarcot vallanak, mígnem egy szép napon az író levele a postaládájába pottyan. Találkozásuk azonban egészen másképp alakul, mint ahogy elképzelte…...
Mihályi Krisztina véleménye:
Nagyon élveztem a könyvet, egy este alatt vegeztem vele. A való életben nem vagyok romantikua alkat, csak a könyvekben élvezem ezeket a szerelmes történeteket. Annyira szurkol Aurilenek az ember, és nagyon kívancsi a végén, hogy megbocsájt e.. Még jó, hogy igen!
Gy.né T. Anikó véleménye:
Nagyon aranyos történet, szinte hihetetlen… Hogy valaki szerelmi bánatában csak úgy betéved egy könyvesboltba, és olyan könyv akad a kezébe, ami a saját étterméről szól, és ő a főszereplő? Nagyon összegubancolódnak, a szálak, de a végére minden kiderül.
Kemendi Tímea véleménye:
Nagyon aranyos kis történet volt. Meglepődtem, amikor kiderült, hogy igazából ki írta a könyvet. Bár utána egy kicsit túl volt bonyolítva a dolog, de lehet, pont ezért nem bírtam letenni. Kíváncsi voltam, mi sül ki belőle. Könnyű kis olvasmány egy hideg hétvégére, takaróval, forró teával.. :)
Vincze Laura véleménye:
Be kell valljam, hogy bár a való életben elég romantikus alkat vagyok könyvek terén nem ez az én világom, ám egy nap az interneten bukkantam rá, amolyan "bekuckózós" olvasmányként és magával ragadott. A fülszöveg alapján először nem is erre számítottam és nagyon féltem, hogy abba fogom hagyni és nem fog érdekelni, de nem így lett, hiszen a végére le se tudtam rakni. Először megijedtem amikor szemszöget váltott a történet,de amikor végre sikerült rájönnöm, hogy kinek a szemszöge megszerettem. Jó volt megismerni az érem mind a két oldalát. Egy dolgot sajnáltam, hogy vége lett, de azt nagyon. Kíváncsi lettem volna mi lesz velük később.
Antal Margit véleménye:
Sokszor félretettem már e könyvet, mert vagy nem fogott meg az első pár sor- valljuk be nem a legjobb része a könyvnek, vagy időhiány miatt vissza kellett vigyem a könyvtárba olvasatlanul. Aztán mégis elérkezett az ideje , az a bizonyos jókor jó időben talált rám mint Aurélie-re az a bizonyos könyv a Szent Lajos szigetek-i kis könyvesboltban. Amikor kiderül, hogy a történetet váltott szemszögből láthatjuk és megismerhetjük a másik főszereplő ( André) történetét is, nos onnantól kezdve letehetetlen és imádnivaló könnyed, vicces sorskeresős történet részesei lehetünk. Igen részesei lehetünk, mert nekem sokszor tényleg megjelent a párizsi utcák képe a leírások alapján és az a megfoghatatlan, egyedi párizsi életérzés. A végkifejlet persze könnyen kitalálható szinte a két főszereplő megismerkedésétől kezdve, de nem is ez a lényege regényünknek. Hanem ami közben van, az odavezető út élménye. Külön üdítő, hogy nem akar több lenni ez a mű mint amennyi: Igazi szórakoztató, kikapcsoló, bájos , bár nem teljesen hétköznapi történet. Érdekelne egy filmes változat is, bízom benne, hogy már dolgoznak rajta. Párizs rajongók pedig ne hagyják ki az útikönyv mellől a csomagjukból.
R Gabriella véleménye:
Kedves, romantikus, hangulatos, de nekem egyszer olvasható könyv. Nincsenek benne nagy fordulatok, vagy tanulságok, bár lehet, hogy egy ilyen könnyed, romantikus történetben nincs is ilyesmire szükség. Nem bánom, hogy elolvastam, de nem hiszem, hogy magamtól újra választanék valamit az írótól.
Lukácsné Velősy Dóra véleménye:
Könnyed nyári olvasmányt szerettem volna, megkaptam. Kicsit ponyva, sok giccsel és elcsépelt fordulatokkal, annyira nem izgalmas, teljesen kiszámítható a történet. Párizs szép, de a francia életérzésből és fővárosból is csak a turista látványosságokat kaptam ebből a könyvből. A fordítás néhol borzalmasan magyartalan. Ha nincs ez a kihívás a negyedénél letettem volna, így végigolvastam.
Annamária Szabó véleménye:
Kellemes, könnyed és szórakoztató olvasmány. Maga a történet eléggé kiszámítható, de a történet humoros, a helyzetkomikumok aranyosak. NAgyon tetszett az író stílusa, a történet nyelvezet, bár ez gondolom részben a fordítónak is köszönhető. SZépen, választékosan megírt történet, klasszisokkal jobb, mint bármelyik Nicholas Sparks "majdnemponyva". Persze nem akarok és nem is tudok ódákat zengeni róla, de ha valaki néhány óra kikapcsolódásra vágyik, az jól fogja érezni magát a könyv olvasása közben.
Berényi Rózsa véleménye:
Ez valójában az író harmadik könyve,magyarul lehet,hogy az első.Jól megírt szerelmi történet,bár a szerelem kibontakozását sok minden nehezíti.Véletlenek!Véletlen,hogy sikeres lesz a regény,véletlen,hogy a hősnő pont akkor talál rá egy könyvesboltban,amikor beteg a lelke.Az nem véletlen,hogy az igazi szerző álnevet használ,de itt kezdődnek a bonyodalmak.A végén minden a helyére kerül,az író írhat,a szerelmesek egymásra találnak.Kellemes kikapcsolódást nyújtott.Ennyire röviden még senkitől sem hallottam jellemzést a franciákról és angolokról.Idézem:"A sorban állásról a francia még mit sem hallott,és az időjárásról itt senki sem társalog.Miért is tennék,amikor annyi érdekesebb téma akad!Tabuk pedig jóformán nem léteznek."
Kozma Lászlóné véleménye:
Nem volt rossz. Az eleje nekem kicsit vontatott volt, az első 100 oldal után úgy éreztem feladom, nem tudom elolvasni. De aztán átlendültem a holtponton és utána faltam az oldalakat. André nekem nagyon szimpatikus pasi, igazi IGAZI. :) Talán még a kiszámíthatósága nem tetszett, tehát szinte már az elején tudtuk mi lesz a vége.
Zaletnyik Kitti véleménye:
Nagyon-nagyon-nagyon tetszett!
Nagyon olvastatta magát, pár nap alatt végeztem is vele :) Remélem lesznek még következő hasonló jó könyvei az írónak, aki szereti a romantikus könyveket, és az izgalmat, annak nagyon ajánlom :) Ha tehetem, biztos újra fogom olvasni :)
Szászi Virág véleménye:
Mindig is el akartam jutni Párizsba. A könyv első sorát olvastam el a könyvesboltban és tudtam, hogy tetszeni fog. Egy könyv mely életet ment.
Tetszett a lekesedés, mellyel Aurélie keresi a könyv íróját, és ahogy a könyv írója leírja az érzést, mikor ráébred, hogy a könyvben szereplő étterem az ő étterme. Nagyon tetszett a könyv.
Bár a kettős szemszögből következtetni lehet a történet alakulásásra, de az elején hirtelen nem értettem, hogy csöppentem egy másik szemszögbe minen előzetes figyelmeztetés nélkül.
Végeredményben, bár a könyv végkifejlete viszonylag kiszámítható volt egészen onnan, mikortól belepillanthattunk a másik főszereplőnk szemszögébe. Mikor kiderült, hogy állnéven ír, már biztosak lehettünk benne, hogy ő a titokzatos író, akit Aurélie keres, bár a szerelmi szálat a végén csak mint gyakorlott szerelmes regény olvasó reméltem a végére. A végkifejlethez vezető út kevésbé volt kiszámítható, így maradt számomra izgalmas a könyv. Mint egy Columbo rész, ahol bár már az elején kiderül, hogy ki a gyilkos mégig végignézi az ember a sorozatot, hisz az utána következő rész tárja fel az oda vezető utat.
Szerelmes lelkemnek tetszett a könyv végkifejlete és végeredményben egy könnyed kis olvasmány egy otthon üldögélős napra.
Kis-Szótér Andrea véleménye:

Tetszett, aranyos volt, kellemes, jó hangulatot árasztott. Szerethetőek voltak a szereplők, és nekem az ilyen regényektől igenis kedvem támad Párizs utcáin sétálni és egy jót enni, valamelyik eldugott utcában lévő kis étterembe. Eleinte furcsa voltam, hogy váltunk a két főhős közti mesélésben, de jó volt így, hogy mindkét oldalról láttuk a történéseket, Engem nagyon megfogott, jól szórakoztam rajta, és sokszor nem is kell több egy könyvnél.
Nadudvari Viktoria véleménye:
Aranyos a történet könnyen olvasható, szórakoztató kis könyv. A szerző másik könyvét, az Álmaim asszonyát nem tudtam letenni, ezzel azonban nem voltam így. Néha elég döcögős a sztori, de összességében megéri elolvasni.
Jakabné Rácz Ildikó véleménye:
Nagyon tetszett a könyv...bár meglepődtem a második fejezet első pár során....azt hittem új könyvet kezdtem el olvasni....de a szálak hamar összefonódtak! Tetszett ahogy A.C. mérlegeli, latolgatja, hogy milyen lépéseket is tegyen A.B. irányába...de nem meglepő módon szerelmük beteljesül! Mindenki boldogan él, amíg meg nem hal! :) Nagyon csíptem a főhősnő legjobb barátnőjét Bernadette-t, nyers, szókimondó csaj! :)
Szász Brigitta véleménye:
Amikor elolvastam a könyv fülszövegét, akkor már tudtam, hogy egy nagyon jó történetet rejtenek a könyv lapjai. Tényleg így is volt! A történet igazán magával ragadott, szeretem a sorsszerű eseményeket, ha azok egy igazán romantikus kalandot tartogatnak az ember számára.
Először egy kicsit bosszankodtam azon, hogy hirtelen egy másik szereplő szemszögébe csöppentem (André), hiányoltam a fejezet elején, hogy "Aurélie" vagy "André", de legalább törhettem egy kicsit a fejem, hogy hogyan kapcsolódik majd André a történethez.
Bali Mária véleménye:
Csodálatos volt újra!
Tavaly novemberben olvastam és megfogadtam, hogy ez a könyv még fog nekem kellemes órákat szerezni hűvös novemberi napokon, azonban ebben az évben ki sem bírtam várni november első napját, hogy elkezdjem.
Annyira magával ragadó a történet, és nem mellesleg annyira tetszik az író stílusa ebben a könyvben, hogy már várom a jövő novembert :) !
Karácsony Bettina véleménye:
Nagyon tetszett! :)
Prezenszki Piroska véleménye:
A borítója és aztán az ismertetője alapján választottam tengerparti nyaraláshoz a könyvet.
A fentiek alapján ideális olvasnivaló volt!
Melegben egy üdítő coctél, sok jéggel és citrommal.... kiszámítható és mégis titokzatos, teli érzelemmel, színekkel és ételekkel.... vagy inkább ez egy limonádé???? de szerethető és könnyed. Lehet, hogy a jövő nyárra is viszek magammal egy Barreau-t?
Kecsmár Kitti véleménye:
Először a borítója keltette fel az érdeklődésemet, majd a tartalom is egy könnyed romantikus történetet ígért. Tetszett a könyv, örülök, hogy a polcomon van. Nem bővelkedik váratlan fordulatokban, de szerintem nem is ez volt az író célkitűzése. Aurélie nem nyerte el túlzottam a tetszésemet, nem szerettem azokat a részeket, amik az ő szemszögéből mutatták a történéseket, de szerencsére akadtak bőven szerethető szereplők. A vége (és itt nem az összeborulós legvégére kell gondolni) szerintem nagyon jól volt megírva.
Bognár Csilla véleménye:
Csodálatos a borító. Párizs, Eiffel torony, és egy piros kabátos lány. Az írótól még nem olvastam más regényt, de miután elolvastam a regényt kíváncsi vagyok a többi regényére is. Szívmelengető történet, amely Párizsban játszódik, egy nőről aki, egy véletlen folytán rátalál "A nő mosolya" című könyvre és szeretné megismerni a könyv íróját. Hogy igazán sikerüljön a találkozó, egy titoknak is ki kell derülni és persze szerelemi szállnak is kell lenni. Egy aranyos regény, kedves szereplőkkel, kellemes kikapcsolódást nyújt.
Horváthné Gy. Szabina véleménye:
A borítója alapján választottam a könyvet. Bíztam benne, hogy könnyed, optimista történetet rejt.
Az események egyetlen meglepő fordulata már a könyv első harmadában az olvasók elé tárul, s ez az, ami mozgatja a szereplőket, viszi előre a történetet - meglehetősen kiszámítható módon.
A két karakter egyike sem lett a kedvencem. Aurelie egy nyomulós de (szerintem) butácska, mindenképpen naiv nő; Andre pedig egy beképzelt férfi, aki könnyedén játszik ezzel a nővel, miközben érthetetlen okból és módon, váratlanul belé szeret.
A két brit mellékszereplőt, Adamat és testvérét viszont sikerült megkedvelni, egyedi életfelfogásuk és nyelvi nehézségeik miatt.
Egyszerű romantikus történet, néhány éttermi szakszóval dúsítva.
Katona Éva véleménye:
Ismét Párizs, ismét egy szerelmes történet. Barreau olyannyira lenyűgözött, hogy beszereztem ezt a könyvét is. És ismét nem csalódtam. Ez a történet két szemszögből meséli el a történteket, és bár férfi írta, nőként mégsem éreztem azt, hogy a "női szempont" erőltetett lenne, vagy távol állna a valóságtól. Könnyen beleéltem magam Aurélie helyzetébe, azonosulni tudtam vele, és egy pillanatig azt kívántam, bárcsak az én életembe is "eljönne" az a könyv, ami épp akkor kell nekem, és sorsfordítóként vinne egy olyan irányba, ahová magamtól talán el sem indulok. Javíthatatlanul romantikus vagyok, na... :)
Keresztes Zsuzsa véleménye:
Könnyen belefeledkeztem a történetbe. Tetszett, hogy mindkét főszereplő szemszögéből is leírta az eseményeket. Nyaralásra ideális. A hangulata is megfogott, s mivel már régebb óta gondolkozom egy franciaországi látogatáson, most ismét felmerült bennem, hogy szívesen ellátogatnék Párizsba.
Keresztes Zsuzsa véleménye:
Könnyen belefeledkeztem a történetbe. Tetszett, hogy mindkét főszereplő szemszögéből is leírta az eseményeket. Nyaralásra ideális. A hangulata is megfogott, s mivel már régebb óta gondolkozom egy franciaországi látogatáson, most ismét felmerült bennem, hogy szívesen ellátogatnék Párizsba.
Fejes Linda véleménye:
Nagyon tetszett a könyv, és bár valóban borítékolható a végkifejlet - szerintem ez a legtöbb könyvre igaz egyébként - nem mindegy hogy hogyan jutunk el ahhoz a bizonyos utolsó oldalhoz illetve mondathoz. Ebben az esetben viszont nagyon tetszett az oda vezető út, vicces, kedves, izgalmas történet volt.
Gazsóné Bodor Györgyi véleménye:
Igazán kedvemre való könyv volt, teljesen belefeledkeztem. Az utolsó mondatok után még mindig mosolygok :) Habár borítékolható volt a happy end, a történet mégsem volt olyan kiszámítható, mint gondoltam. Nagyon cseles, jó humorú és nagyon olvasmányos. Előnye , hogy a történetet két nézőpontból ismerhettük meg, ettől pedig a regény még izgalmasabb volt.
Ozgyin Erika véleménye:
A borítója alapján egyértelmű volt számomra, hogy ezt a könyvet el kell olvasnom, mert imádom Párizst. Nem csalódtam. Bár az elején nagyon idegesített, hogy minden második oldalon leírta a szerző, hogy André elővett egy cigarettát, rá akart gyújtani, most kettőt szívott el. Értem én, hogy ideges volt, de hogy mindig ezt írja le, már sok volt.
Maga a történet érdekes és tetszett, a végéhez közeledve pedig szabályosan izgultam, mi lesz velük. :) Valóban még jobb lehetett volna, ha még Aurélie érzéseit is leírja a szerző a vége felé.
Varga Anikó véleménye:
Már többször szemeztem ezzel a könyvvel, de valahogy mindig másra esett a választásom a könyvesboltban. Mikor eljött a könyv ideje, hogy a kis könyvespolcomra kerüljön izgatottan álltam neki olvasni, hiszem Párizsban játszódik. Azt kell, hogy mondjam...nem bántam meg, hogy megvettem végül a könyvet, kifejezetten tetszett. Könnyed olvasmánynak igazán tökéletes. Kedves kis romantikus történet, ami szerencsére mentes a nagy csöpögős jelenetektől. :)
Kvasz Éva véleménye:
Könnyed kis szerelmi történet Párizsban. Plusz az élet francia bája: kiváló ételek, sanzonok, romantikus kis utcák, kávéházak és vendéglők.
A főszereplő André, aki egyre jobban belebonyolódik saját hazugságába egy nő (a NŐ), Aurélie miatt. Végül -mint rendesen- kiderül az igazság...szakítanak, de végül minden jól alakul: nem rúgják ki a munkahelyéről és álmai asszonya is megbocsát neki?!