ADATLAP
Ezüst pisztolygolyók
A tartalma szerint egy maine megyei kisvárosban, Tarker's Millsben játszódik, és a cselekménye áthidalja az egész 1984-es évet. Az év januárjában különös gyilkosságok kezdődnek, melyek minden hónap teliholdjának éjszakáján megismétlődnek. Senki sem tudja, hogy ki, vagy mi felelős a bűntényekért. Ahogy sorra esnek áldozatul a városka lakói, a júliusi telihold fényénél egy Marty Conslaw nevű tolókocsis kisfiú végre megpillantja a bűnöst: egy hatalmas, két lábon járó farkast. A kisfiú meg is sebeíti a bestiát egy petárdával a bal szemén. Eztán derül csak ki a szörnyű igazság a városka ortodox hitgyülekezetének vezetőjéről, Lowe tiszteletesről és a városban lezajló szörnyű eseményekről, amikről csak a rokkant fiú tudja az igazságot és senki nem hajlandó hinni neki…...
Ungvári Ágnes véleménye:
Őszintén szólva, elég hosszú előszót kellett írni, hogy megmagyarázza King ezt a könyvét. Az volt az érzésem, hogy azért ő is tudja, hogy nem olyan nagyon jól sikerült mű ez. A grafikák szépek, nekem tetszettek, főleg a hónapokhoz készültek. Alapvetően az alapötlet eredeti. A történet kicsit lagymatag, vérszegény, de igazából egy pár órás kikapcsolódásnak megteszi. Az emberfarkas szó, annyira idegen, és nyakatekert, hogy a hideg ráz tőle. Emlékszem, régebben láttam már a belőle készült filmet is, az sem volt sokkal erősebb.
Garai Dóra véleménye:
Nagyon tetszett a történet, csak sajnálom hogy ennyire rövidke volt. Nagyon szívesen elolvasnám hosszabb, kidolgozottabb változatban is. Szeretem az ilyenszerű sztorikat, ahol a horror, fantasy, izgalom és krimi szálai összetalálkoznak.