ADATLAP
A fiú, aki imádta a matekot
1000 + 1 oka lehet annak, ha valaki imádja a matekot. Van, aki az anyatejjel szívja magába a számok szeretetét, mint Erdős Pál is. Már kisgyerekként elvarázsolták a számok, felnőttkorára pedig ő bűvölt el mindenkit újszerű és játékos matematikai gondolkodásával. Végtelenül fontosnak tartotta, hogy a matematikusok közösen gondolkodjanak régi és új kérdéseken, feladatokon. A „budapesti varázsló” – ahogy nevezték – remek társasjátéknak tekintette a matekot, s ezzel mindenkinek a szívébe lopta magát. Ebben a kis kötetben kedves rajzokon keresztül elevenedik meg hihetetlen élettörténete. Ismerkedjetek meg vele Ti is!...
Dobos Krisztina véleménye:
A könyv címe fogott meg, de belenézve az illusztrációk is elvarázsoltak. Aki ismeri Erdős Pál életét, az örömmel fedezi fel az ismert tényeket életében, aki nem, az most fog kedvet kapni, hogy utána keressen.
Nagy Angelika véleménye:
Érdekes, bár nem túl hosszú leírás Erdős Pál életéről. Így kisebb gyerek számára is érthető volt, rövidsége miatt könnyen emészthető, de én olvastam volna még ezt a rendkívüli életet. Azthiszem rákeresek más róla szóló könyvre is. :)