ADATLAP
Hanna örök
Ami köztünk van, soha nem múlik el.

Egy lehetetlen szerelemben nem létezhet happy end… Vagy mégis? Hanna hét éven át várt arra, hogy együtt lehessen szerelmével, de a múlt fájdalmát nem képes kitörölni ritmuszavaros szívéből. Olyannyira, hogy ezúttal egy kórházi ágyon meséli el orvosának annak a történetét, miért képtelen rávenni magát, hogy beleegyezzen a szív-transzplantációba. Hanna újra megtalálja az otthonát, elveszít és kap valakit az élettől, újra képes lesz szívből nevetni, de a spanyolországi utazásán is csak a tenger moraját hallja a szíve hangja helyett. Pedig az nem hazudik, súgja neki, mit kellene tennie, csak a fiatal nő ellenkezik. Végül igent mond és megtalálja azt, ami mindig is ott volt a ködön túl, ahol a tengert sejtette....
Kormányos esztikormanyos5@gmail.com véleménye:
Méltó lezárása egy fantasztikus, szívszorító, mégis szívmelengető történetnek. Az első rész után nem hittem volna, hogy a második még nagyobb hatással lesz rám. Mégis, szinte elvarázsolt. Még mindig a hatása alatt vagyok, és úgy érzem, ez sokáig így is marad.
Kemsei Zsófia véleménye:
Hogy mit is jelent a szerelem? Mindenkinek mást, ez egyedi, mindenki máshogy éli meg. A színészek nem tudják eljátszani mások szerelmét, mert nem lehet ugyanolyan érzéseket imitálni. Lehetetlen. Ebben nagyon is igaza van az írónőnek.
Olvasás közben mindig a Szerelmemre gondoltam. Nem számított, hogy a főhősnő szenvedéséről olvastam, mert akkor is az én drága kincsem járt a fejemben. Megértem Hannát, miért nem tudott elfeledkezni a kedveséről. Valószínűleg, aki olyan szerelmet élt át, mint ő Ádámmal, azt nem is lehet elfelejteni. Talán egy kicsit halványulnak az emlékek, de egy apró tárgy, egy hely bármit vissza tud hozni.
Ez a könyv a hibákról, és a megbánásról is szól. Mindannyian követünk el olyan dolgokat amikre nem vagyunk büszkék, és visszagondolva csalódunk magunkban, hogy ezt akkor mégis megtettük. A szerelem az egyetlen olyan dolog, ami miatt az emberek legtöbbje szenved. Okosan kell csinálni, finoman, a másikra vigyázva. Különben a legmélyebb, legszenvedélyesebb szerelem is a tűz martaléka lesz.
Ahogy Hannának Ádám, úgy nekem Te vagy a mindenem drága Szerelmem!
Balazs Diana véleménye:
SPOILER

Az első rész már a könyv elején megfogott, a 2. résszel ellentétben, ezért egy kicsit döcögve haladtam vele, és számomra igazán akkor indult be, amikor újra összehozta őket a Sors. De most úgy érzem érdemes volt végig „szenvedni”, a vége meglepő, sokkoló, szívbemarkoló.
Domokos Fanni véleménye:
Nem tudtam, hogy mit várhatok az első rész után... nem mondom, hogy nem volt jó, de azt sem, hogy kimagaslóan jó volt. Az első részbe én szerelmes vagyok, aztán valahogy elfelejtettem, hogy van folytatása is... talán jobb lett volna, ha eszembe sem jut.
Rógán Edina Anna véleménye:
Hú. Most fejeztem be, és még nehéz bármit is mondanom... Tudtam, hogy nem lesz öröm meg boldogság ebben a könyvben. Itt-ott azt is éreztem, hogy kicsit klisés. Úgy a felénél pedig azt hittem, hiba olvasni mert egyszerűen átmegy szappanoperába. De szerencsére nem így lett, és mire a végére értem, megértettem, hogy ez nem egy hétköznapi regény, nem egy hétköznapi szerelem keserédes, fájó és reménytelenül szép története. A borítón az áll, hogy 16 éves kortól ajánlják... De szerintem egy tizenévesnek esélye sincs megérteni mindazt, amiről ez a könyv szól. Még huszonévesen sem egyszerű. Megérte elolvasni. Köszönöm!