ADATLAP
Nana 1.
Yazawa Ai (Paradise Kiss) sorozata a legnépszerűbb lánymanga Japánban – és most végre magyarul is olvasható!

Két huszonéves lány tart Tokióba, hogy megvalósítsák nagyon különböző álmaikat, mindkettõjüket Nanának hívják. Komatsu Nana egy vidéki polgári család lánya – naiv, nyílt, és folyton szerelmes; Oosaki Nana egy félárva punkzenész – határozott, kemény lány, aki önmagát és karrierjét keresni megy a fővárosba. A két Nana sorsa összefonódik, ahogy szerelmek és szakítások, siker és bukás, boldogság és tragédiák kísérik felnőtté válásukat....
simon boglárka véleménye:
Mint legtöbben, én is az anime változattal találkoztam elôször. Kicsit ódzkodtam tôle, mert nem rajongok különösebben a drámákért, de ez egy pozitív csalódás volt számomra. Igaz, Hachi engem eléggé idegesített, nem igazán tudtam megkedvelni, de a többi karakterben, leginkább a bandatagokban, mind találtam olyan tulajdonságot, ami megfogott. Nana és Rin mellett Shin volt az, akit a leginkább meg tudtam kedvelni, fôként miattuk kezdtem el olvasni a mangát.
Járfás Vivien véleménye:
Régebben láttam belőle az animét, így ezen felbuzdulva ezt választottam a képregény kategóriában. A karaktereket nem éreztem itt még elég kidolgozottnak, de szórakoztató volt és jó a humora.
Heilig Rebeka véleménye:
Először a képregénysorozatból készült animét láttam, és annyira megtetszett, hogy meg kellett szereznem a mangát is (képregény). Egy bő fél óra alatt el lehet olvasni a kötetet. Mivel a tévésorozat abbamaradt és nem csináltak belőle több évadot, így egyetlen megoldásnak tűnt, hogy megtudjam hogyan végződik a két lány története elkezdtem olvasni a képregényeket, és egyszerűen imádom. Amúgy dióhéjban a történetről annyit, hogy két 20 éves lányról szól, akik egy hideg havas éjjelen egymásba botlanak egy Tokióba tartó vonaton. Mindketten 20 évesek, mindketten Tokióba akarnak költözni, és ugyanazon a napon ugyanazon a vonaton, ugyanazzal a céllal egymás mellé ülve találkoznak, és még valami: mindkettőjüket Nanának hívják. A két lány újabb véletlenek folytán össze is költöznek, és a történet kettejük különös, vicces életükről szól, tele pasiügyekkel, pénzügyi problémákkal, a barátságuk elé állított akadályokkal, nevetéssel és japán punk-rock zenével.
Pécsi Kitti véleménye:
Egyik kevenc animém, már négyszer láttam. Sajnos a történet animében abbamaradt, viszont mangában azóta is folytatódik a történet. Nem szeretek mangát olvasni magyarul, de mióta japánt tanulok, ez nem jelent problémát, így elkezdtem az elejéről japánul. Ha eljutok adig, ahol az animét kéne folytani, párhuzamosan fogom olvasni a magyarral a japánt és remélem nem fogok csalódni a történetben.
Balogh Vanda véleménye:
A Nana a kedvenc mangám. Az egész történetet imádom. Vicces, de sokszor szívbe markoló. Egy gyönyörű történet a barátságról, a szerelemről, hűségről és az áldozatokról... vágyról, álmokról. Telis-tele van emberi érzelmekkel, Hachi szörnyen naiv, miközben keresi a szeretetet... szerintem rosszul dönt a későbbi részekben, és sajnálom Nobut. Kedvenc karakterem is sok van ebben a történetben, de a best Nana... imádom, hogy milyen talpraesett. Remélem az írónő folytatni fogja ♥