ADATLAP
Veszélyes álmok
Századokon át tartó stabilitás és béke után felborul a tündérudvarok közötti egyensúly. Irialnek, a Sötét Királynak új kihívással kell szembenéznie. Ha kudarcot vall, vérontásra és brutális erőszakra kell számítani. A 17 éves Leslie semmit sem tud a tündérekről és a viszályaikról. Egy nap megtetszik neki egy hátborzongatóan gyönyörű, szemeket és szárnyakat ábrázoló tetoválás. Meg van róla győződve, hogy ez a szimbólum hozza el számára a változást, amelyre kétségbeesetten vágyik. A tetoválás valóban megváltoztatja, de nem úgy, ahogy remélte.......
Barna Adrien véleménye:
Leslie élete gyökerestül megváltozik mikor magára varrattatja azt a tetoválást amit már régen meg szeretett volna csináltatni és már nagyon régen gyűjti rá a pénzt. Belelát a tündérek birodalmába és két tűz közé keveredik. Sok életbevágóan fontos döntést kell meghoznia a lánynak. A könyv vége viszont nagyon nem tetszik..........
Kuzmann Attila véleménye:
A második rész is tetszett. Más felépítésű volt, mint az első, a főszereplői is mások voltak, ez is izgalmas, könnyen olvasható volt, de más történetet mesélt. Az első kötet szereplői itt csak mellékszerepet kaptak (és abban jól le is szerepeltek). Bár a főhős itt szintén egy fiatal lány, sőt a barátnője az első kötet hősnőjének, ő egészen mást él meg a tündérek világával kapcsolatban. Irial kiutat keres, hogy Udvara ne gyengüljön tovább, de ne is kelljen háborút indítania semelyik másik Tündérudvarral sem. Ezt Leslie kihasználásában véli megtalálni. Leslie pedig kiutat keres összeomló élete romjai közül. Érdekes, hogy a két tündérekkel kapcsolatba került lány egyike sem bízik meg annyira a barátnőjében, hogy beavassa az életében drámai fordulatot hozó eseményekbe. Ennek a nem-tudásnak Leslie aztán alaposan megissza a levét. Az őt szerető barátai meg csak kapkodhatnak utána, menteni már nem igazán tudnak semmit. Amire a sok bevezetés, bemutatás után akcióba lendül a cselekmény, már tényleg csak a főszereplőknek marad választási lehetőségük.
És a végén az olvasó jó alaposan meglepődhet, mert egészen más a jófiú, és a rosszfiú, mint akiket annak hittünk.
Rep Alexa véleménye:
Az elso rèszben megismert Niall az egyik kozponti figura, ès kozpontba kerul egy ùj làny Leslie valamint egy ùj tundèrudvart ismerhetunk meg a Sotètudvar èn annak kiràlya Irial szemèlyèben.
A konyv szòrakoztatò, de nem tùl komoly olvasmàny.
Egyetlen bajom az vele, hogy az eleje tulsàgosan el van hùzva ( kb 150-200 oldal) mig a cselekmèny ès vègul azakciò ès a megoldàs az utolsò 100 oldalon hirtelen zajlik le. Olvasàs kozben ugy èreztem,hogy az elejèbol olvastam volna kevesebbet, mig az èrdekes rèszekbol ès a vègèn a megoldàsbòl ès annak kivitelezèsèbol tobbet, rèszletesebb leiràst vàrtam volna. Kicsit osszecsapottnak èreztem, ennek ellenère igy is kivàncsi vagyok a folytatàsra, mert a tortènet èrdekes ès az ember itt is vàgyikarra, hogy megtudhassa mi tortènik mèg.
Szòval minden osszevetve a story jò.