ADATLAP
A neveletlen hercegnő naplója 2. - Reflektorfényben
Amikor Mia már azt hitte, hogy egész jól megszokta a hercegnősdit, akkor elszabadul a pokol...Az újdonsült genoviai koronahercegnő népszerűsítésére nagyanyja, a rettegett özvegy hercegné főműsoridős tévéinterjút szervez. Mia néhány ártatlanul elejtett mejegyzéssel vérig sérti legjobb barátnőjét, Lillyt, a kirúgás szélére sodorja egyik tanárát, és maga ellen hangolja Genovia teljes lakosságát (ami nem több mint ötvenezer ember, node mégis...).Az interjú után botrány kerekedik, ám Grandmére elviselhetetlen uralkodói leckéinek a Plaza Hotelban ez sem vethet véget...Mit tesz ilyenkor egy jövendő uralkodó?...
P. Nilla véleménye:
Megint tudatosodott bennem az érzés, hogy 15 éve kellett volna a kezembe vennem azt a művet, akkor bizonyára élveztem volna. Azért valahol belül érdeklődik egy tini Mia sorsa iránt, így lehet, hogy az érdeklődésem megmarad a sorozat iránt, csak lassan fogyasztom.
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
Azért választottam, mert gyors és könnyed olvasmány. Ebben a kötetben több időt töltenek az Albert Einstein Gimnáziumban, megismerjük a tanulmányi követelményeket, a diákok klikkjeit és egy kis időt tölthetünk Guptával az igazgatónővel. Mia annyira kívülállónak látja magát, pedig fontos része családja és barátai életének. Vicces szituációk, őszinte megmondások és csacska ügyetlenkedések. Természetesen a napló továbbra is jegyzetfüzet, amibe a házi feladatok is bekerülnek. Pár órára mosolyba áll az arcod.