ADATLAP
Marsbéli krónikák
Az emberiség a pusztulás szélén álló világát elhagyva a Marsra költözik. Az új kezdet reménye hívja, csakhogy ő magával hozza a régi félelmeit és vágyait is. Azonban a különös, új világ az ősi, kihalófélben lévő marslakókkal és a hatalmas, vörös-arany sivatagokkal teljesen megbabonázza, beleszivárog az álmaiba, és örökre megváltoztatja. Ray Bradbury 1950-ben megjelent műve ma is döbbenetesen friss és lenyűgöző....
Berényi Rózsa véleménye:
A Mars lakókat nem ijesztő lényeknek ábrázolja.Légiesek,szerethetők.Bár az kicsit ijesztő,hogy fel tudják venni az emberek alakját.Ismerik az emberek történetét,és ők is szeretetre vágynak.A földi emberek pedig hódítók,mindent akarnak,mindent a saját képükre formálnak,és mindent tönkre tesznek.Persze vannak kivételek az emberek között is,vannak jók és rosszak,szelídek és agresszívek,érdeklődők és beilleszkedők.Számomra a krónikákból kettő volt,ami érzelmileg hatott."A hosszú évek" és a "Lágy esők jönnek".Az egyikben a férfi ember magánya a másikban a szuper programokkal felszerelt ház magánya volt a megrázó élmény.
Szabó Anita véleménye:
Az első Ray Bradbury könyv, amit olvastam és roppantul tetszett. Sikeresen a Marsi után vágtam bele, így teljesen meg volt alapozva a Marssal kapcsolatos kíváncsiságom. A történet novellákból épül fel, minden fejezettel egy új kor – új főszereplő kerül a fókuszba, majd lassan összeállnak a részek.