ADATLAP
Utolsó pokoli történetek
Nagy sikerű sorozatának utolsó könyvében Vujity Tvrtko a tőle megszokott, hihetetlenül izgalmas, olykor könnyfakasztó vagy éppen mulatságos történeteket mutat be. Az Utolsó pokoli történetek segítségével olyan helyekre is eljuthatunk, ahová senki sem jár. Keresztül-kasul beutazhatják a földet, Amerikától Albániáig, a brazil őserdőtől az afrikai sivatagig. A tv2 Pulitzer-emlékdíjas riportere több mint húsz fejezetben meséli el lebilincselő történeteit. Tvrtko észak-koreai küldetése igazi világszenzáció, hiszen a "kommunista mennyországba" a legritkább esetben engednek be idegeneket. Most mégis bepillantást nyerhetnek a világ legzártabb országának szigorúan őrzött titkaiba, a sokkoló hatású Rákosi Mátyás Magyar Kórház mindennapi életébe. A könyv bemutatja az AIDS gyermekeinek nyomorúságos életét. A kicsiket, akiket születésük után egyszerűen halálra ítéltek. Láthatják, hogyan dolgoznak a halálhamisítók, azok az orvosok, akik "meggyilkolják" a már halott embereket. Olvashatnak Máriáról, aki háromhetes nászútra Albániába utazott, aztán hatvan évig, haláláig nem térhetett haza onnan. Ez a könyv más, mint a sorozat korábbi kötetei, hiszen ezúttal a szerző saját pokoli történeteibe is betekintést enged. Megtudhatják Tvrtko legféltettebb titkait, mennyire rettegett, hogy beteg gyermeke születik csernobili utazása miatt, és azt is, mit érzett akkor, amikor menekülés közben átesett egy holttesten. Pokoli vallomás ez egy közel sem pokoli riportertől....
Berényi Rózsa véleménye:
Anno nem mindegyik riportfilmet láttam a tévében.A könyv nagyon tetszett,pityeregtem is olvasás közben.A sok rémség bemutatása közben. A Bobhercegnő története élmény volt,a tragédia,a halálos kór ellenére is,más volt a hangulata.Mátészalka 2001 háborított fel igazán.
Nyúl Ildikó véleménye:
Izgalmas,lebilincselő,érdekes történetek.Főleg az Észak -Koreáról készült írás valóban egyedülálló és szenzációs.Sikerült Tvrtko egy előadását életben is meghallgatni,ami szintén nagy élmény volt.Néha egy kicsit már "túl sok"-nak tűnik,de valóban elismerésre méltó az ő munkássága.
Vadász Erzsébet véleménye:
A szerző több ilyen könyvét is olvastam, de mindig elborzaszt és fájdalmas, mikor gyerekek nyomorúságáról, betegségeikről, bántásukról írnak. Itt is, tőlünk nem is messze , AIDS beteg kisgyermekek,gyermekek, akiknek nem elég a betegségük, még megalázzák, bánjták Őket. Emberek !!
Hogy tudjátok EZT megtenni ?
Bobhercegnő ! A történeted, küzdelmed, kitartásod gyönyörűség.
és Észak Korea, hihetetlen hogy még ma is, most is létezik ilyen Vakság az emberek szemén.
Érdekesen szép, megindító,fájdalmasan szomorú, de igaz történetek ezek...is.

Vujity-Zsolnay Benjáminnak, hogy egyszer majd megtudja, milyen volt a világ, amikor megszületett---és ne csak Te, gyermek, hanem mi is !
Kis Lilla véleménye:
Izgalmas, érdekes és néhol kicsit hatásvadász ugyan, de a tv-s mindig tv-s marad. Vujity Tvrtko emberileg a könyveiben kifejezetten szimpatikussá vált, meglep az érzékenysége. Jó, hogy van valaki, aki vette a bátorságot, hajlandó volt áldozatokat hozni, oda menni, megnézni, utána járni, leírni, közzé tenni.
Knap Marianna véleménye:
Bevallom ez volt az első könyv, amelyet a szerzőtől Vujity Tvrtko-tól elolvastam. Mindez nem azért történt mintha nem érdekeltek volna a témái egyszerűen fogalmam sem volt róla hogy ilyen termékeny íróként, mivel én eddig csak a televíziós szerepléseiből ismertem. Nagyon tetszik a stílusa, a bátorsága és nem utolsó sorban a történetein átsütő embersége.
Különleges könyv megrendítő témákról csak erős idegzetűeknek!