ADATLAP
Elviselhetetlen - A Port Fare trilógia harmadik része
A fiatal, jóképű és vicces Booker Gatto nemrég hagyta ott veszélyekkel teli munkáját, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott életet kezdhessen. Egyetlen dolog hiányzik számára a boldogsághoz: egy igazi társ. De a szerelem elkerüli, és a múlt árnyai még fogva tartják a szívét. De bármennyire is próbálja kizárni az életéből az érzelmeket, nem tudja nem észrevenni a gyönyörű és okos Tesst.
Tess Selleck bujkál. Egy olyan kapcsolatból próbál kilépni, melyben mindennapos a megaláztatás és a szenvedés. Egy erőszakos és durva férfi elől menekül, aki egykor a férje volt. Tess átmenetileg nyugalomra talál Booker mellett, aki napról napra vonzóbb számára, de a bizalmatlansága a férfiakkal szemben óvatosságra inti.
Kétséges, hogy a két megsebzett léleknek van-e közös jövője. Vajon a szerelem és a bizalom segíthet rajtuk, vagy éppen ezek az érzések válnak elviselhetetlenné?...
Süveges-Kuzma Enikő véleménye:
Vártam Booker könyvét, mert már az első részben megkedveltem. Most sem okozott csalódást. Tess háttértörténete pedig iszonyatos. Bele sem merek igazán gondolni, főleg, hogy a mai világban bőven akad erre példa. Egy nőnek nem szabadna ilyeneken átmenni.
Somodiné Sándor Anikó véleménye:
Booker sem marad igaz szerelem nélkül, de az oda vezető út nem zökkenőmentes. Választottja, Tessék, szomorú titkot őriz, ami rányomja mindennapjaira a bélyegét. Bele gondolni is rossz, hogy hány nőnek kell hasonló dolgokat kiállnia.
Ez a rész is tele van váratlan eseményekkel, izgalmakkal. Számomra a 3 női karakter közül Tess a legdrámaibb sorsú.
Mindegyik rész tetszett, de ez lett a kedvencem.
Domokos Fanni véleménye:
És végre Booker álma is beteljesedik! Nagyon vártam, hogy mit fog az író kihozni ebből a könyvből, és azt hiszem, maximálisan jól sikerült neki! Meglepődtem, hogy mennyire tetszett, ez lett a kedvencem a három részt összevetve. A fordulatok, a csavarok a végén - nagyon lebilincselőek voltak, néhol pedig fájdalmas részletességgel írta le a "nehezebb" pillanatokat. De remekül sikerült!
Békés Nikolett véleménye:
Már nagyon vártam a sorozat záró kötetét, különösen Booker Gatto miatt.
Néha megkérdőjelezem létezik e ilyen személyiségű ember a valóságban is, ha igen ide vele. :) Ebben a részben végre helyére kerülnek a mozaikkockák, Tess múltja rettenetes, az a sok fájdalom amit elviselt, és mégis próbált új életet kezdeni újra és újra, valószínűleg sok embert megtört volna. A két sérült lelkű fiatal puhatolózása, egymás felfedezése melegítette a lelkemet. Ez egy súlyos témát feldolgozó könyv és bár sokszor félre tettem, mert mélyen érintett, egyszer biztosan újra fogom olvasni.
Horváth Zsófia véleménye:
A Port Fare trilógia a kedvenceim közé tartozik, és már nagyon vártam ezt a könyvet. A trilógia első része a legjobb, jól megírt és a történet is jó. Ezután a máésodikban hatalmasat csalódtam, túl sok volt a romantika, túl kevés a valódi történés, és emellett logikátlan dolgok történtek benne. Ezek után tartottam is a harmadik kötettől, már csak a vélemények miatt is. Viszont kellemesen kellett csalódnom a könyvben. Imádom Bookert, és Tesst is hamar megszerettem. A könyv nagyon jól bemutatja a nehézségeket az életükben, és a kapcsolatuk alakulását is. Keserédes könyv, meginditó és megható. Nagyon tetszett.
Nagy Gabriella véleménye:
Mélységesen le vagyok törve, és fel vagyok háborodva.
Az első rész nem volt ugyan egy maradandó élmény, de megtetszett az írónő stílusa, és hogy ilyen komoly témákat feszeget, úgy hogy amint megjelent, már olvastam is a második részt. Amit viszont imádtam. Cole nagyon aranyos volt, és tökre belezúgtam, Lilah pedig - pardon a kifejezésért, de - tökös csaj.
És most jött Booker története, akit én nagyon bírtam, még ha nem is annyira, mint Cole-t. A második részben már elindult valami közte és Tess között, de ez igazán csak ebben a részben bontakozott ki.
És tök jó volt. Izgultam értük, sajnáltam őket a múltjuk miatt. Garent (asszem így hívták) elküldtem volna a pokol legrosszabb bugyrába, és tökre fel voltam dobva, amikor kiiktatták a rohadékot, hogy na, most mehet a turbékolás.
Erre mit kaptam?!
Innentől félhetően SPOILER
Az az idióta Booker szakít a csajjal. Miért? Mert nem akarja elveszíteni... Ezért elküldi magától... Ami által elveszíti... fuck logic...
és még 30 oldalon (javítsatok ki ha tévedek) keresztül szenvednek, mert az egyik fél, a másik meg büszke a vissza szerzet szabadságára, és csak azért se kezdeményezne...
Én úgy szerettem ezeket a könyveket, mert nem volt benne fölösleges nyavalygás, csak amennyi szükséges volt, hisz mindhárom esetben ott volt a veszély a fejük fölött, de miután azt legyőzték, mi a viharnak tovább szerencsétlenkedni? Ez a tinikönyvek szintjére süllyesztette a könyv végét. (Bár megjegyzem, ott arról olvashatunk 300-400 oldalakat, hogy két ember, akiket az atyaúristen is egymásnak teremtett mennyit tudnak szenvedni maguk által kreált okokból... ja, így tizenhat éves koromra kiábrándultam ebből a stílusból) Pedig ez a könyv annyi mindenről szólt.
Családon belüli erőszak, gyász, rettegésben élés, kisgyermek elvesztése, stb. Erre kap
Lenge Anna véleménye:
Szerintem a Port Fare trilógia harmadig része sikerult a legjobban. Nagyon tetszett. Booker mint mindig vicces volt, de megláthattuk azt az oldalát ami miatt ott hagyta a rendőrséget. Tess pedig amit átélt nagyon fiatalon egyszerűen megrázó és szomorú. És amikor Tess és Booker összejönnek az annyira aranyos. De ugye ebbe beleköp Tess exférje. A végét pedig megsirattam, de nem csak ezért mert vége lett hanem a beismerése miatt Magginek. örök kedvenc.
Szabó Anikó véleménye:
Én szerettem ezt a könyvet, elolvastam mind a három részt! A harmadik rész vége felé nem bántam már, hogy vége, kicsit sok lett! Ajánlom mindenkinek, könnyen olvasható, érdekes olvasmány! A kedvencem az első rész volt!!!! :)