ADATLAP
Vilmos és Kate
Katalin Cambridge-i hercegnő szépségétől újra felfénylett a brit korona. Napjainkban pedig, a trónörökös érkezésével, már nem csak az az érdekes, hogy honnan jött és miért vetekszik már divatdiktátorként is a világ legszebb modelljeivel Vilmos herceg felesége.
Egy sokéves, de a szereplők nem hétköznapi egyénisége folytán csöppet sem szokványos diákszerelem története bontakozik ki a könyvben.
És ahogy a szerző aprólékos gonddal kibogozza a távolabbi és közelebbi múlt szövevényes szálait, sok minden kiderül arról is, hogy a türkízkékek ruhák és ékszerek, hintók, és királyi mulatságok hátterében miféle drámai, olykor romantikus emberi sorsok rejtőznek.
Közülük alighanem Kate Middleton sorsa és egyénisége a legérdekesebb. Ez a milliók számára ellenállhatatlanul bájosnak bizonyult ifjú hölgy valamivel meghódította előbb Vilmos herceg, utóbb egész Nagy-Britannia szívét. És a könyv végére az olvasó meggyőződhet róla: Katalin jelleme mégiscsak többet sejtet egy közrendi lánynál, aki ki tudta várni a szerencséjét......
Ferenczik Adrienne véleménye:
Ez egy olyan könyv, amit már többször elkezdtem, de sosem olvastam végig. De nem azért, mert unalmas. Úgy alakult, hogy mivel ez a könyv könnyű (súlyra) és nem hosszú, többször is magammal vittem olyan helyre, ahol várakozás közben olvastam. De úgy alakult, hogy egyik helyen sem kellett sokáig várakoznom. Ezért mindig félbehagytam. De most végigolvastam, mert éppen illett ehhez a kategóriához. Érdekes könyv. Sok minden kiderül az angol királyi családról, Vilmos és Kate szerelméről, kapcsolatáról, hogy milyen út vezetett a házasságukig, és még az is, hogy miért éppen akkor házasodtak össze, amikor. Könnyed, szórakoztató olvasmány.