ADATLAP
Red Hill
Scarlet, Nathan és Miranda. Három idegen, mégis közös sors.
Scarlet és két lánya egyedül néznek szembe a mindennapok nehézségeivel. Nathant elhagyta felesége, és már nem emlékszik, milyen érzés szerelmesnek lenni; csak kislánya, Zoe tartja benne a lelket. Miranda legnagyobb gondja az, hogy az új VW Bogara nem elég nagy ahhoz, hogy nővérével és két barátjukkal elmenekülhessenek egy hétvégre a záróvizsgák elől.
Amikor világszerte jelentések érkeznek egy halálos járványról, mely nem csak öl, de élőhalottá változtatja a fertőzötteket, ezek a hétköznapi emberek, rendkívüli körülményekkel szembesülnek, és sorsuk hirtelen összefonódik.
Mikor rájönnek, hogy nem tudnak elfutni a veszély elől, Scarlet, Nathan és Miranda kétségbeesetten kutatnak menedék után egy félreeső, Red Hill nevű farmon.
Itt kell szembeszállniuk a rájuk támadó zombik seregével. És küzdeniük a saját életükért, ami egyben az emberiség túlélését is jelentheti. Amikor vége a világnak, túlélhet-e a szeretet?...
Jakabné Rácz Ildikó véleménye:
Egy izgalmas, fordulatokkal teli zombi-regény. 2 este alatt elolvastam. Meglepődtem, hogy olyan szereplők is meghaltak a végére, akiket előtte nagyon megkedveltetett az író...A vége szerintem is összecsapott munka - mintha a kiadó zaklatta volna az írót....De összességében érdemes elolvasni annak, aki szereti a zombis történeteket.
Kakuk Márta véleménye:
A borító szép és más jót nem is tudok mondani. A sztori olyan volt, mint bármelyik zombis filmé, semmi extra. Kicsit untam, pedig nem mondhatnám, hogy utálom a zombis meséket, de ez nem fogott meg és keservesen haladtam vele. Ha már zombis könyv, az Eleven testek jobb volt ennél.
Nyisztor Szidónia véleménye:
Se nem rossz, se nem jó.
Nem tudom mit érzek most, hogy befejeztem. Az biztos, hogy nem haladtam vele úgy, ahogy akartam, és az is biztos, hogy nem azt kaptam amire vártam. Jamie McGuire másik két sorozatát imádom, és gondoltam ez is hozni fogja azt a szintet. Hát nem.
Lehet, hogy a téma miatt, és lehet, hogy csak én érzek így, de nem volt nagy durranás a könyv.
Montag Brigitta véleménye:
Ezt a könyvet a borítója alapján választottam. Nekem nagyon megtetszett. A történet kevésbé fogott meg. A könyv arról szól, hogy kitör egy járvány, ami élőhalottakká változtatja az embereket. Ezek az emberek zombik, és harapással más embereket is zombikká választják. A könyv főszereplői Scarlet, Nathan és Miranda. Scarlet egy kórházban dolgozik, 2 lánya van, akiket a járvány kitörésekor az apjuk visz el. Scarlet teljesen ebbe van benne, hogy a lányait megtalálja, ám a keresés eredménytelen, így Red Hillbe megy és ott várja Őket. Nathan a kislányával, menekül. Hosszú útat tesznek meg. Végül Ők is Red Hill farmján kötnek ki. Miranda a párjával, a testvérével és annak párjával menekül, a családi farmra Red Hillbe. Hosszú és viszontagságos úton kerülnek a farmra. Ott kiderül, hogy az Édesapjuk és barátnője meghalt. A farmon kialakítanak maguknak egy életet. Scarlet ő folyamatosan a lányait várja. Tisztogató utakra indul, a fiú tagok csatlakoznak hozzá, több meg is hal. Közben szerelem alakul ki Ő és Nathan között. És végül megérkeznek a lányai. A végére csak Nathan és a kislánya, Szúnyog, Scarlet és a lányai marad életben. Majd a könyv legvégén jön a katonaság, akik begyűjtik a túlélőket, és bombázzák a zombikat. De a kis csapat marad a farmon.
Repka Bernadett véleménye:
A zombis téma cseppet se egyedi. Annyi könyv, film, sorozat szól erről, hogy túlzás nélkül nevezhetjük lerágott csontnak. Nekem, személy szerint, semmi problémám vele, épp ellenkezőleg. Szívesen vetem bele magam a hörgő, emberhúst magukba tömő lényekkel telezsúfolt történetekbe. Egyesekben nincs semmi érdekes, különleges, kiszámíthatóak, unalmasak, mások, annak ellenére, a téma nem áll távol tőlem, még mindig okoznak meglepetéseket. A Red Hill szerencsére az utóbbi kategóriába tartozik.
Az írónő megoldása, ahogy a cselekményt vezette le, különösen tetszett. Érdekes volt olvasni a főbb szereplők útját Red Hill felé, azt, hányszor keresztezték egymást, anélkül, hogy észrevették volna, vagy váltak el annak tudatában, többé nem látják egymást, és mégis. A szereplők mind jól kidolgozottak, szerethetőek, emberiek, könnyen az olvasó szívéhez nőnek. A cselekmény bár néhol kiszámítható volt, és meglepődtem volna, ha nem az lett volna a vége, ami, meglepetésekkel is szolgált az írónő. Olyan karakterek vesztek oda, akiknek nem hittem volna, ezt a sorsot szánja, olyan fordulatokat csempészett regényébe, amik még élvezhetőbbé tették az egyébként is pörgős történetet.
Különösen értékeltem azt, az írónő nem a vérontást, a zombik pépesítését, és sikoltozó emberek cafatokra tépését helyezte előtérbe, inkább az emberi érzelmeken volt a hangsúly. Azon, miként birkóznak meg a világ megfordulásával, a teljes káosszal, azzal, összeomlik körülöttük minden, amit eddig ismertek. Hitelesen leírta, ahogy az idegenekben, akik véletlenül kerültek egy fedél alá lassan éledt fel az egymás iránti bizalom. Mindez azonban kevés ahhoz, hogy egy igazán élvezhető, lélektani boncolgatást kapjunk, inkább a romantika felé hajaz a regény. Ez, a cukormáz, és a befejezés sajnálatos módon rengeteget rontott a remek kezdeten.
Antal Krisztina véleménye:
Kezdetben a szerző miatt nem mertem megvenni, mert a YA könyvei nem annyira jöttek be. Gyönyörű a borítója, mindig újra és újra megakadt rajta a szemem, végül beláttam, hogy egy disztópikus regénynek nem tudok ellenállni. A könyv erőssége, hogy realisztikus abban a formában, hogy nem kíméli a szeretett szereplőket, itt aztán megtizedelődnek az emberek, némelyekért a szívem szakadt meg. Picit azért dühös voltam, mert annyira gyenge jelenetek is vannak benne, némelyik szereplőt rettentő nagy hülyeség miatt vesztették el. Bekerült az egyszer el lehetett olvasni kategóriába, nem volt rossz, de annyira jó se. A Hamvakat (Ilsa J. Bick) nem tudta lenyomni.
Szabó Anikó véleménye:
Ez volt az első könyvem Jamie McGuire-től, de hogy nem az utolsó abban biztos vagyok! Csak az fogjon neki, akinek van egy egész éjszakája rá, mert nem lehet abbahagyni! Míg a disztópiákkal már Dunát lehet rekeszteni, ez a könyv még is felüdülés volt. Ajánlom mindenkinek!
Bogdanovics Szilvia véleménye:
Szerintem ez a könyv egy átlagos zombis könyv, ha filmen lett volna meg sem nézem, de az írója nem átlagos könyvet hozott létre. A leírás magával ragadó, a szereplők jől vannak megformálva és a cselekmény (bár nem annyira fantáziadús) nagyon látványosan van leírva. Én együtt izgultam Scarlettel, hogy megtalálja e a gyermekeit. Sajnáltam Mirandát, hogy ilyen helyzetben talált rá a szerelem, amit sajnos nem tudott teljesen átélni. Nathan egy jellemes ember akinek a lánya a legfontosabb. Teljesen hihető volt, hogy nem mindenki marad életben ebben a helyzetben, bár sajnáltam a szereplők halálát.
Szántó Andrea véleménye:
Alig tudtam letenni a könyvet, nem sok olyan könyv van ami az első laptól megfog, ez olyan volt, alig tudtam letenni olvasás közben, hogy legalább aludjak munka előtt egy kicsit. Annyi szépséghibája van, hogy pár olyan szereplőt is "eltett láb alól" a szerző akiket előtte megszerettetett (más szereplők halálát vártam volna helyettük), a vége kicsit össze lett csapva, de lényegében nagyon jó könyv érdemes elolvasni.