ADATLAP
Szíved helyén épül már a Halálcsillag
Emlék Bundás egy nyugodtnak induló vasárnap délután kedvenc férfimagazinjából arról értesül, hogy a szerelem kialakulásáért a feniletilamin nevű hormon a felelős, s hogy pontosan hétféle szerelem létezik. Mire a cikk végére ér, már tajtékzik a dühtől, és ordít: micsoda hazugság, hiszen csakis egyféle van, „az elvakult, buta, üres szerelem, ami csak szenvedély és csak rabság. A többi habkönnyű neurózis, polgári házasság, semmi egyéb." Az már az élet humorérzékét dicséri, hogy ebben a pillanatban megcsörren a telefonja, és éppen az a nő keresi, aki elhagyta, és akinek az emlékétől nem tud szabadulni.

A regény a vak szenvedélyek karneválja. A fekete szerelem végigsöpör a budapesti Király utcán, Kolozsváron, Pécsen, az adriai tengerparton. Nemet változtató macsó, japán karddal hadonászó írósztár, bánatevésbe menekülő mizantróp apa, transzvesztita szerelemdémon és persze a westernt író főhős kergeti a boldogság kék madarát, vagy ahogy a könyv fogalmazza újra a toposzt: a szerelem pöttyös lasztiját. Mindeközben a Vadnyugaton is zajlik az élet: ármány és szerelem, bűn és bűnhődés, árulás és bosszú. A legendás Mocskos Tizenegyek Bandája az enyészeté lesz, kőkemény gengszterszívek törnek ripityára, de azért Blacklord messze földön híres kuplerájának (Eldorádó Kéjház) szalonjában minden hajnalban felcsendül a Szamár-induló…...
Németh Luca véleménye:
Felépült. Vicces, hogy pont Tom Stoppard Rock and rollját olvastam előtte, állandó zenei instrukciókkal. Kikerült a zsíros bödönből a mobiltelefon? Jó lenne azért főzni valamit. De céltalannak tűnik az élet.
Szekeres Sándor véleménye:
Teljesen véletlenül választottam. Az igazat megvallva eddig a szerzőről is alig hallottam. Utána viszont nem tudtam letenni. Egy lendülettel elolvastam. A regény a regényben adja magát, de hogy ezen kívül hány réteg, stílus van benne, azt nehéz lenne összeszámolni. Olyan az egész, mint egy látszólag összedobott ötlethalmaz, de a végére összeáll, ahogy egy jó kollázs.
Hegedűs Henriett véleménye:
Szinte lehetetlen szülővárosban játszódó kategóriára érvényes könyvet szerezni, ha Magyarország eldugottabb helyeit nézzük, de tény, hogy megemlíti Kiskunfélegyháza város nevét a könyv! A műről: regény a regényben, egyszerre olvashatunk egy modern kicsit zizi és obszcén könyvet, valamint egy cowboy - western irodalmat. Az utolsó oldalakon a két történet tulajdonképpen eggyé válik. Nem feltétlen mondanám könnyed olvasmánynak, nekem elnyerte a tetszésem. Az író stílusa különleges és szórakoztató.
Emeletes Csiga véleménye:
Nem volt egyszerű ehhez a kritériumhoz könyvet találni, de megvan!
Hihetetlenül tetszett a könyv vége. Eleinte a Piszkos 12 történeteit abszolút nem érdekeltek, de a vége, na az! Utána volt egy kis hiányérzetem meg egyfajta "mivan" érzés, de azóta letisztultak az érzéseim és váó.
Imádtam Emlék karakterét, valamiért egy részemet megtaláltam benne. A többi szereplővel sajnos már kevésbé tudtam azonosulni. Anettkát végtelenül sajnáltam, Lénát kifejezetten utáltam, de Mókus sem nőtt a szívemhez.
Történetét tekintve nem a legizgalmasabb, inkább történnek csak az események.
Nálam ettől függetlenül kiérdemli az öt csillagot, még ha itt nincs is csillagozás.:D