ADATLAP
Az utolsó vérfarkas
Jake Marlowe nem mondható fiatalnak. Márciusban lesz kétszázegy éves, de ebből százhetvenet simán letagadhatna. Jake ugyanis vérfarkas, méghozzá egyik fajtársa balszerencsés és erőszakos halálát követően a legutolsó példány. És bár ereje teljében van, lelkileg kikezdi a magány. Eluralkodik rajta a depresszió, s már azt fontolgatja, végez magával – még akkor is, ha ezzel egy több ezer éves legendát temet el örökre. Első látásra úgy tűnik, mi sem egyszerűbb, mint véget vetni mindennek. Csakhogy két kifejezetten veszélyes társaság is üldözőbe veszi, akik eltérő okokból ugyan, de semmitől sem riadnak vissza, hogy életben tartsák Jake-et. Legalábbis a következő holdtöltéig....
Horváth Anita véleménye:
Ebben a könyvben minden meg van, ami ahhoz kell, hogy a kedvenceim közé tartozzon, sajnálatomra valahogy még sem tetszett igazán.
Első szám első személyben íródott, humoros, pörgős, szókimondó, egy pár oldalon keresztül meg mintha egyenesen Poet olvastam volna. A téma is nekem való, bár inkább a vámpíros sztorikat szeretem, mint a vérállatosokat. Nem tudom megmondani, hogy akkor mégis mi volt az, ami miatt nem tetszett. Az egyetlen amit negatívumként tudnék megemlíteni, hogy időként fél vagy akár egy oldalra elvesztettem a fonalat, hogy most mi is történik, de ezt is inkább annak tudom be, hogy valahogy nem kötött le.
Pavlényiné Boza Anita véleménye:
Nagyon megtetszett a borítója a könyvnek, és akciósan olcsón tudtam megvenni.

A történet röviden: Jacob (Jake) Marlowe vérfarkas. Nagyon magányos és bántja, hogy embereket kell ennie a holdtöltekor. Egy társaság vadászik a vérfarkasokra, ki akarják őket irtani, s amikor kiderül, hogy Jake farkastársát kivégezték és már csak ő maradt, úgy dönt, feladja, s hagyja, hogy megöljék. De egy másik társaság elhatározza, hogy megvédi és életben tartja.

Véleményem: Tetszett, de nem lesz a kedvencem. Érdekes, hogy a főszereplő szemszögéből láthatjuk a vérfarkasok világát, hogy szenvednek a titkolózástól, az ember evéstől, hogy amikor embert esznek, megérzik az áldozatuk életének eseményeit, érzéseit. Akciódús, pörgős könyv, izgalmas az üldözés-menekülés szál, de voltak benne erőltetett részek számomra, pl. a vámpírokat nem tudom, miért kellett belekeverni,egyáltalán nem hiányoztak a könyvből.
Igazából nincs vége a könyvnek, az író meg is írta a folytatást, bár azt itthon még nem adták ki.

Aki elkezdi olvasni, próbálja felkészíteni magát, hogy a könyvben mindenki elhullik, aki egy kicsit is szimpatikussá kezd válni.....

5/4