ADATLAP
A majdnem halálos halálsugár
Ez a történet a különös Messzi-messzi Nagyvárosban játszódik, egy olyan korban, mikor még nincs mobil, a csatornában viszont hatalmas, veszedelmes kardfogú csigák lesnek áldozatukra, és az égen léghajók cikáznak. A város titkos laboratóriumban eközben pedig testet öltenek Nikola Tesla hihetetlen találmányai… Ebbe a világba csöppen Emma, a vagány betörőlány, akinek rögtön hatalmas feladat szakad a nyakába: meg kell mentenie a várost a gonosztól. De vajon képes erre? És mihez kezd „csapatával”: egy hisztis tudóssal, egy idegesítő okostojással, egy kedves csontvázzal meg egy vízidisznóval?
A képregényeiről, az IBBY-díjáról és a Lencsilányról méltán híres Lakatos István megírta-rajzolta „legőrültebb” képesregényét! ...
Sebestyén Lilla véleménye:
Azt hiszem indítanom kell egy olyan listát is, hogy "Ezt nem adom majd a gyermekem kezébe", amire ez a könyv biztosan felkerül. Abszolút nem nyerte el a tetszésemet, de már értem miért beszélnek úgy a gyerekek ahogy. Ezek szerint nem csak a TV-ből, de a könyvekből is dől az összeszedetlen beszéd. Szomorú ha ehhez hasonlókra szeretnék lecserélni a régi kötelezőolvasmányokat.
Ludvig Zsuzsanna véleménye:
Alapvetően gyerekkönyv, de egy felnőttnek is ugyanúgy szórakoztató lehet. Sőt, nem csak lehet, hanem az is! Egy kis könnyed olvasmány a nyárra, remek rajzokkal, néha csetlő-botló történettel, de igazi kikapcsolódás.