ADATLAP
Edenbrooke
Marianne Daventry bármit megtenne, hogy elszökhessen a rémesen unalmas Bathból és udvarlója egyre terhesebbé váló ostromai elől. Nem csoda hát, hogy amikor ikertestvére, Cecily, meghívja őt Edenbrooke-ba, a pazar vidéki birtokra, kapva kap az ajánlaton. Marianne arra számít, hogy végre kipihenheti magát és kedvére gyönyörködhet a szeretett angol tájban, miközben testvére Edenbrooke jóképű örökösét igyekszik becserkészni. Ám idővel rájön, hiába a leggondosabb tervezés, bármikor porszem csúszhat a gépezetbe.
Marianne, aki először egy útonállóval keveredik ijesztő összetűzésbe, majd látszólag ártalmatlan flörtbe bonyolódik, képtelen kalandok egész sorát éli át, míg a gyengéd érzelmek és az intrikák végleg átveszik az uralmat az élete fölött.
Vajon sikerül megzaboláznia csalfa szívét, vagy hagyja, hogy egy titokzatos idegen levegye a lábáról? Annyi bizonyos, hogy a sors nem egy kellemes nyári vakáció reményében vezeti Marianne-t Edenbrooke-ba....
Kiss Boglárka véleménye:
Nagyon közel éreztem magamhoz a főhősnő karakterét, rendkívül bájos és szeszélyes. A sztori rendkívül egyszerű, de pazarul van megírva. Philip vesébe látó szeme, az érzései az arcán, Marianne haragja és folyamatos elutasítása egyértelművé teszi a vonzalmukat egymás iránt. A nővér és a nagymama okozta bonyodalmak nagyon jó löketet adnak még a sztorihoz. Imádtam!!
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Egy teljesen csajos könyv. Az egész könyvet áthatja az ellentét, amit az írónő csak a történet végére oszlat el. Varázslatos világ, mesebeli történet, hihetetlen erő és érzelmek. Alig lehet letenni, csak olvasol és kíváncsian várod, vajon merre kanyarodik a történet.
Judit Pletscher véleménye:
Imádtam az első mondattól az utolsóig. Már elég rég olvastam 19.századai Angliában játszódó romantikus regényt, pedig a kedvenceim. Ebben sem kellett csalódnom. Marianne tökéleted hősnő volt. Pont az volt benne tökéletes, hogy tökéletlennek látta magát. Philipbe, pedig én is első látásra beleszerettem. Kettőjük folytonos szócsatája mindig izgalmas és mulatságos volt.
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
Örülök, Brigi, hogy ajànlottad ezt a könyvet! Alig tudtam letenni, szinte egy szuszra kiolvastam, annyira vàrtam, hogy mi törtènik Marianne-nal.Az igazi szerelmet megèrzi mindkèt fèl, a szìvnek parancsolni nem lehet.Bàjosan egyszerű a főszereplő, nèha megmosolyogtatò dolgokkal, esemènyekkel. Olvasàs közben az 1816-os angliai tàjat is megismerhettem. Klasszikus romantikus olvasmàny, tetszett.
Kemsei Zsófia véleménye:
Kedvenc? Ez nem is kérdés, hiszen minden várakozásomat felülmúlta. Nem olvastam még Arany Pöttyöst, mert nem vonzott. Mégis amikor Pepe Toth dedikáláson voltam leemeltem a polcról és elhoztam. Sokáig volt magában a szekrényen, de most megérett az elolvasásra és nem bántam, épp ellenkezőleg. Ez a könyv tele van romantikával, és kisebb kalandokkal. Legfőképpen azoknak ajánlanám, akik vagy nagyon szerelmesek, vagy rajonganak a romantikáért.
Nem azért adtam a könyvre 5 csillagot, mert annyira megérdemli. Sok apró hibát fedeztem fel benne, de ez a legkevesebb, de elsőkönyves szerzőnek tökéletes.
Békés Nikolett véleménye:
Már az első sortól megfogott és lekötött.
Tetszett a főhősnő jelleme, páratlan humora és a végtelen őszintesége.
És végre egy főhős, akit nem lehet nem szeretni, nagyon jókat kacagtam a szócsatákon.
Ami picit meglepett a konfliktus a végén, és ami elszomorított, hogy a kedves testvér nekem nagyon ellenszenves karakter lett.
Csak ajánlani tudom. :)
Vass Antónia véleménye:
Nagyon tetszett :) Izgalmas történet, szerethető karakterek, minden passzolt. Az a fajta regény, aminek legszívesebben gondolkodás nélkül venné le a folytatását az ember a polcról. :) Mégis valahol alulmaradt a várakozásomnak, talán pont azért, mert előzőleg annyira feldicsérték, hogy az elvárásaim voltak túl nagyok.
Annamária Szabó véleménye:
Nem tudom pontosan miért, talán azért, mert benne vagyunk a nyárban, valahogy mostanában sokkal szórakoztatóbbnak találom a romantikus történeteket, mint eddig. Ez a könyv nagyon bájos,egy rendkívül kedves szerelmi történetet jelenít meg. Természetesen Jane Austen könyvei jutottak eszembe, persze ez kevésbé korhű, és kevésbé kidolgozott is, de ettől függetlenül én nem tudtam letenni. Könnyed nyári olvasmánynak ajánlom, vagy hideg téli estékre a kandalló mellett.
Nagy Orsolya véleménye:
A borító izgalmas történetet sugallt. Ami részben igaz is, hisz a főhősnőnk zabolátlan, fiatal hölgy, akit nyja halála után apja a nagyanyjára bízott. A nagymama urihölgyet szeretne nevelni belőle, ezért elküldi őt az ikertestvérét is befogadó család birtokára. Már az odavezető úton veszélyes kalandba keveredik. A család birtokára érve beleszeret az ikertestvére által kiszemelt férfiba. Ám a férfi viselkedése ellentmondásos. Eközben másik férfi is megkörnyékezi, akit kikosaraz, erre a férfi elrabolja őt. A rablást azonban felfedezi a szeretett férfi, aki elhozta főhősnőnk édesapját is, hogy megkérhesse a kezét.
Pintérné Schindler Dalma véleménye:
Klasszikus romantikus regény. Az elejétől a végéig rózsaszín köd lengi körül, Marianne-t és udvarlóját. Természetesen az ilyen regényeknek mindig ugyan az a vége, itt sem volt meglepetés. A szép lány elnyeri a herceget, a rossz megkapja méltó büntetését, és minden akadály elhárul… A történet nagyon tetszett bár úgy érzem, kissé kislányosra sikeredett. Romantikus lelkeknek kötelező.
Elek Henriette véleménye:
Kicsit naiv és nagyon romantikus. Azok akik szeretik a klasszikus romantikus irodalmat, egész biztosan ezt a könyvet is szeretni fogják, annak ellenére is, hogy érződik rajta, hogy modern szerző műve. Marianne a korabeli Anglia vagy inkább kora irodalmának tipikus hősnője; kedves, önzetlen, naiv és szerethető. Olyan, aki nincs tisztában saját értékeivel. Jó könyv, de azért az emberrablás már egy kicsi túlzás...
Pencz Bernadett véleménye:
Ezt most szószerint le sem tudtam tenni, nagyon tetszett. Olyan őszinte, tiszta volt a kapcsolat Philip és Mariann között első perctől kezdve, hogy nem tudtam őket elengedni. Nem volt felesleges megbántás, túlzott hatásvadászat, csak tiszta őszinteség.
Kicsit sajnáltam, hogy Philip édesapjáról és bátyjáról nem tudhattunk meg többet, de az édesanyjáról jó volt olvasni.
Németh Réka véleménye:
Hogy mennyire hiányoztak már a 19. században játszódó romantikus történetek. Minden megtalálható benne, amit az ember az ilyen könyvektől vár, sőt. Nálam pont a „nem fog egykönnyen kimenni a fejemből” hatást érte el. Ha tehetném, még ennél is több csillagot adnék neki. Philip örök kedvenc lesz :)
Patik Lilla véleménye:
Jaj istenem, ez a könyv úgy tökéletes, ahogy van. Egy fikarcnyit sem szabad rajta változtatni. Imádtam! El sem tudtam képzelni, mennyire beszippanthat ez a könyv, ez a korszak, ez a világ, mivel korábban még egy hasonló könyv sem tetszett ennyire. Az egyszer fix, ennek a könyvnek a polcomon van a helye, úgyhogy mihamarább be kell szerezni :P

Marianne első pillanattól kezdve szimpatikus volt számomra, egyetértettem vele, átéreztem az érzéseit, habár a nővérével kapcsolatban már nem értettem egyet, mert Cecily-t ki nem állhattam, noha voltak neki is jó pillanatai, de javarészt ő igazán nem jött be nekem. Tetszett, hogy Marianne szerény, jó emberismerő, habár az, hogy állandóan ostorozta magát, hogy Cecily sokkal szebb nála, az nem tetszett. Nem mindig jár a szépséggel együtt az okosság, a leleményesség, az igazi belső érték. Cecily mindezeket nem birtokolta saját belátásom szerint, de Marianne már igen.

Philip már első pillanattól fogva elbűvölt, magával ragadott, és hiszem, hogy igenis felér Mr Darcy szintjére, habár a Büszkeség és balítéletet eddig csak filmen láttam (és nagyon átjött a könyv lényege belőle). Philip igazi gáláns, becsületes úriember, akibe szorult humor, vidámság, könnyedség és nem utolsósorban jóképűség. Marianne-nal együtt belészerettem. Cecily egész biztosan nem illett volna hozzá és szentül állítottam, hogy nem nőcsábász, ez csak valami pletyka lehet. Néha elbizonytalanodtam szándékait illetően, de legbelül éreztem, hogy egy igazi úriember, aki soha nem hagyná, hogy egy nő becsületén folt essen, de még a sajátján sem.

Ez a könyv annyira magával ragadott, hogy röpke 2 nap alatt kivégeztem, ilyen pedig már jó ideje nem fordult elő. Köszönöm ezt a csodálatos élményt Julianne Donaldson-nak, és a Könyvmolyképző Kiadónak is, amiért megjelentette ezt a fantasztikus könyve
Gondár Erika véleménye:
Könnyed, elalvás előtti olvasmány. Visszarepített az időben. Olvasás közben az jutott eszembe, hogy hiába telt el egy-két évszázad, a szerelem, fondorlat nem tud változni. A szerelmes fiatalok ugyanazt érezték egymás társaságában, egymástól távol, mint manapság. A könyv végére érve csak azt tudtam mondani: "olyan aranyos" történet volt. :D
Csepei Angéla véleménye:
Imádtam, imádtam, ezerszer is imádtam. Tényleg letehetetlen könyv volt, még a buszon is ezt olvastam. A karakterek annyira szerethetőek voltak, a férfi pedig igazi úriember volt. Pontosan erre vágytam, mindenkinek ajánlom maximálisan.
Turi Mária véleménye:
Hát ez naaagyon tetszett, letehetetlen volt, egyszerűen imádtam. Szeretem az olyan könyveket amelyek visszarepítenek az időben főleg az 1800-es évek Angliájába. A két testvér egymás ellentettje, bár Cecily nem nyerte el tetszésemet de a végére szerethető volt, de nem is ő volt a főszereplő :) Marianne és Philip pedig lehengerlő páros a szócsatáik mulatságosak voltak. A pasi pedig észbontó, nem lövöm le a poént ha azt mondom hogy a vége heppy end. Jaj tetszett ahogy kiosztotta a nagymamát, állati leveleket írt Neki.
Mindenkinek ki szereti a történelmi romantikát el kell olvasnia :)
Rúzs-Molnár Nelli véleménye:
A borítója rögtön megtetszett, de mivel azt a kihívást teljesitettem, így az idén megjelentbe vettem fel. Az ilyen könyvekre mondják azt a szót, hogy :LETEHETETLEN. Minden egyes szó magával ragadott. Az ikertestvér számomra nagyon bosszantó volt, de végül happy and lett.
Mindenkinek ajánlom aki szereti a régi fajta szerelmes történeteket.
Czinkócziné Tóth Éva véleménye:
Most fejeztem be,ès imàdtam minden sorát.Nagyszerűen megírt,fordulatokkal teli törtènet.Annyira magával ragadott,hogy azt vettem èszre olvasás közben,mikor Marianne boldog vele együtt mosolygok és ha szomorú könybe làbadt szemmel olvasom a könyv sorait.Annyira megszerettem Mariannet,annyira drukkoltam neki,hogy révbe érjen.Romantikus lelkű olvasóknak kötelező olvasmány!