ADATLAP
Vidd hírét az Igazaknak
Egy amerikai orvosnő merész, páratlan kalandba keveredik, amikor elfogadja egy ismeretlen ausztrál bennszülött törzs, az Igazak népe hívását, és velük megy négy hónapos vándorútjukra, keresztülszelve a távoli kontinens kietlen pusztaságát. A 2200 kilométeres út során nap mint nap bizonyítja kitartását, ezért nomád társai befogadják, és készséges türelemmel beavatják évezredes kultúrájukba - ő pedig megtanulja, milyen ereje van az őszinteségnek, megismeri az életben maradás rejtélyeit, megtapasztalja a test és a lélek összhangját, a tánc és az ének gyógyító hatalmát. Majd pedig teljesíti, amire kérik, és közvetíti az Igazak üzenetét, amely minden emberhez szól: fogadjuk el, hogy minden élőlény ugyanannak az univerzumnak a része, találjunk vissza a természetbe, és vigyázzunk a Földre. Belső világunkban pedig szabaduljunk meg az értelmetlen elvárásoktól, és találjunk értelmes célt az életünknek. Marlo Morgan 1991-es regénye rögtön nemzetközi hírű bestseller lett; az azóta eltelt több mint két évtized lankadatlan érdeklődése pedig a modern klasszikusok sorába emelte....
Vidóné Petrics Edit véleménye:
Nagyon tanulságos, elgondolkodtató történet. Mi, az egész Földet leigázó fehérek megvetően az őslakosokat - bárhol éljenek is - primitíveknek tituláljuk. Pedig mi vagyunk a primitívek. Ők még igazán együtt élnek a természettel, ismerik működését, s tisztelnek minden életet. Mi a legfontosabb az ember életében? Ez a könyv megadja a választ. Tanulhatnánk tőlük, az Igazaktól szeretetet, nagylelkűséget, tiszteletet stb. Csak ajánlani tudom. Az utána született regény már nem lett annyira nagy kedvencem.
Kolozsi Etelka véleménye:
Ez az a könyv, amit ha figyelmesen olvasol, alapjaidban változtat meg. Az ausztrál őslakosok életét, gondolkodásmódját a társaikhoz és a környezetükhöz való kapcsolatukat megismerve egy teljesen új Világ tárul elénk. Ez az ősi tudás azonban mindannyiunkban benne van. A "modern" életünk és az anyagi javak után való őrült hajsza elfeledtette velünk, hogy valójában sokkal fontosabb értékenik vannak, olyanok, amiket pénzért nem lehet megvenni.
Meg nem késő, hogy visszatérjünk oda, ahonnan jöttünk: a természetbe.
Benkő Ella véleménye:
Nem tudtam mire számítsak amikor a kezembe vettem a könyvet. Aztán magával ragadott a történet, az őslakosok gondolkodása, hite, természetszeretete, a spirituális cselekmények. Gyorsan tovább is adtam a családomban,örömömre szolgál, hogy saját példányom van belőle, bármikor újraolvashatom.
Baka Barnabás véleménye:
Nagyon elgondolkodtató! Szerintem ez egy olyan könyv ami mindig mást ad! Remélem alkalmam nyílik még elolvasni! Nagyon szépen mutatja be az írónő az egész helyzetet! Remélem sok ember tanul belőle és megóvjuk a Földet!
Sugár Kata Boglárka véleménye:
Komoly, Szép történet. Néhol hihetetlen.
Mély gondolatokkal:
"Az Igazak szerint testük nem véletlenül válik valamely betegség áldozatává, hiszen testi valóságunk csupán eszköz, amelyen keresztül az örökkévaló tudat kapcsolatot tart a személyes tudatunkkal. Testünk figyelmeztet, és ekkor legjobb alaposan körülnéznünk, megvizsgálni, hogy vannak-e gyógyítandó sebeink: sérült kapcsolatok, megrendült bizalom, csontosodó félelem."
Matyelka Anita véleménye:
Ez az a könyv, amit mindenkinek el kell olvasnia. Egy hihetetlen, de igaz történet egy ausztrál bennszülött törzs vándorlásáról, amihez az író is csatlakozott. Beleképzeltem magam a doktornő helyébe, ahogy a komfortzónájából teljesen kilépve, megadva magát a természetnek és az életét a törzsre bízva harcol a túlélésért. Aztán megértettem, hogy milyen csoda van ebben, a tökéletes alkalmazkodásban az anyaföldhöz. Milyen bölcsességgel vannak ezek az emberek megáldva, mi mindent tudnak, amiről nekünk a modern világban élőknek fogalmunk sincs. Ők tisztelnek minket és hiszik, hogy még nem késő megmenteni a földet, amit mi nagy ütemben szennyezünk és pusztítunk. Nem magukat féltik, hanem minket, ők bátran néznek szembe a halállal.