ADATLAP
Az angyal (Pokoli szerkezetek 1.)
Amikor a tizenhat éves Tessa Gray megérkezik a viktoriánus Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Tessának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól.
Ahogy egyre mélyebben merül el a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nem sokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül....
Gyalog Nikolett véleménye:
Mivel a végzet ereklyi könyvsorozat imádtam, gondoltam belekezdek a pokoli szerkezetek sorozatba. Eleinte egy kicsit unalmas volt a sztori, de miután beindultak az események nem tudtam lerakni a könyvet. Tessa Gray, Will Herondale és Jem Carstairs nagyszerű karakerek. Jem karakterét nagyon sajnáltam, miután kiderült hogy halálos beteg, habár tudom hogy ő lesz Zakariás testvér és a végzet ereklyéi sorozat végén újra ember lesz.
Judit Pletscher véleménye:
A Végzet ereklyéi sorozat elolvasása után már tudtam, hogy a Pokoli szerkezetek is terítékre fog kerülni. Az írónő túl sok morzsát hintet el, hogy ne kezdjen el érdekelni. Tipikus sorozata indító rész volt. Rengeteg kérdést vetett fel a már meglévők mellé és szinte semmire se adott választ. A szereplők jól lettek bemutatva, Tessát még jobban is kedvelem, mint Claryt. Will nagy rejtély remélem azért később kiderül miért ilyen. Kedvenc szereplő a kissé bogaras feltaláló Henry. A főellenség is jónak ígérkezik, bár a céljai még nem világosak, de a mechanikus hadserege menő.
Liv véleménye:
Korábban már olvastam a Végzet ereklyéi sorozatot, úgyhogy gondoltam megpróbálkozom ezzel is.
A karakterei nagyon tetszettek, és a világ amiben játszódik. Mégis egy kicsit másra számítottam és emiatt van valamilyen hiányérzetem a könyvvel kapcsolatban. De azért kíváncsian várom a folytatást :)
Kemsei Zsófia véleménye:
Hihetetlen könyv volt…
Őszintén szólva nem fűztem hozzá sok reményt, mivel az árnyvadász téma már az agyamra megy. Szinte a csapból is az folyik lassan. Viszont itt a DE, hogy a Pokoli szerkezetek első része nagyon magával ragadó. Imádtam szinte minden sorát, fejezetét. Hát magát a kort nem igazán tudtam volna magam elé képzelni a leírásból, szóval én ezt egy picit hiányoltam, de összességében ez az apró dolog nem tette rosszabbá a könyvet, sőt nagyobb teret adott a fő történetnek.
A könyv szereplői nagyon szerethetőek. Még egy kicsit Tessát is sikerült megkedvelnem. Viszont most jön a kérdés, hogy Will vagy Jem? Hát nekem egyértelműen az utóbbi, de mindenki válasszon kedvére ;)
Kovács Réka véleménye:
Will idegesítően hasonlít Jace-re... királydrámázó, szépfiú! Ízlések és pofonok! Legalább Tessa nem akkora drámakirálynő, mint Clary. Két kedvenc szereplőm Henry és Sophie volt, mert nagyon szerethetőek.
Ami külön tetszett, hogy a mindig csodálatos Camille múltjába is bepillantást nyerhetün.
Jem pedig imádnivaló. Az összes kötetet olvastam és szerintem sokkal élvezhetőbb, mint a Végzet Ereklyéi.
Forgó Krisztina véleménye:
Hááát nem tudom. Alig vártam, hogy újra ebben a világban lehessek, de nem ugyanazt kaptam amit az első szériától. Döcögősen ment, alapvetően tetszett, de még gondolkodom, legyen-e folytatás..
Herkó Piroska véleménye:
A Végzet Ereklyéi után égtem a vágytól, hogy az előzmény történetet is elkezdhessem.
Igazából kicsit zavar ez az állandó szerelmi háromszög, amely Cassandra Clare regényeiben megtalálható, de a háttérvilág,a többi karakter igazán gyönyörű.
Mivel a Bane Krónikákat már olvastam, így a végeredményről már vannak sejtéseim, de bevallom a sztori igazán remek. Néha kicsit lassúnak tűnik nekem Tessa, de a borzongató rejtélyek, meg a sokrétű szereplők igazán remek hangulatot adnak. Bevallom volt olyan pillanat, amikor Will-t megfojtottam volna, de mivel már a 2. kötet vége felé járok, most már mindent megértek. Jem karaktere remek ellenpont az állandó erőszaktól és árulástól nyüzsgő világban, Magnus Bane pedig (még ha keveset is szerepel) üde színfolt. :)
Bejczi Anita véleménye:
Ismét megszorongatta, kifacsarta és széttépte a szívemet! Annyira imádom! Most jöhetne tőlem egy kétoldalas ömlengés, hogy mi mennyire tetszett, de visszafogom magam. Holnap kezdem a folytatást! :)
UI.: Willnek üzenem: "Gyűlölök és szeretek."
Pogonowski Johanna véleménye:
Olvastam az Írónő másik sorozatot, mely nagyon tetszett, ezért vágtam bele ebbe a történetbe.
Az első kötet eddig érdekes. Tetszenek az ötletek. Hogy (SPOILER) egy mondém túljár a nephilimek és az alvilágiak eszén is, még ha egy gonosz karakterről is van szó. Kíváncsian várom a folytatást, hogy hogyan alakul a történet.
Huszti Bettina véleménye:
Meglepődtem, és kellemesen csalódtam. Az írónő első könyve, a Csontváros nagyon nagyon nem tetszett, és úgy voltam vele, soha többet nem adok esélyt neki. De erről a sorozatról annyi jót olvastam, és annyira tetszett a borító, hogy nem bírtam ki. Elolvastam. Oda vagyok.
Külön tetszett, hogy a szereplők személyisége ennyire sokszínű, életszerűen reagálnak, és mindenkinek meg van a maga története. Tetszett, hogy nincs pillanatok alatt mindent ledöntő szerelem, hanem szépen lassan bontakoznak ki a helyzetek, de még így se túl sok, sőt! Tetszett maga az esemény, és jó volt, hogy végig lendületes maradt a mű.
Minden szereplő szerethető,közömbös vagy utálható volt. Senki sem hagyott hidegen.
Ha valóban ilyen jó a másik két kötet is, lehet, még a Csontvárosnak is adok esélyt. Talán..
Marton Gabriella véleménye:
Szeretem az ilyen jellegu konyveket, alig varom, hogy a folytatasat is elolvassam. Tessa, mint egy kepessegerol es valodi kileterol semmit nem sejto fiatal lany es Will, egy fiatal es lazado nefilim harcos, termeszetesen az ember varja, hogy valami kialakuljon kozottuk.... Igazan izgalmas regeny, a folytatast meg nem tudom elkezdeni a konyvkihivas miatt - ha meg egy konyvet bezsufolok, nem biztos sikerul :-)
Galambos Réta véleménye:
Végre én is elolvashattam ezt a könyvet. Imádom az árnyvadászok világát. Imádtam ezt a fordulatokkal teli történetet is. Nekem átjöttek a csavarok, valamelyiket kitaláltam menet közben, de nem mindegyik. Nagyon sok kérdés nyitva maradt, remélem sokra választ kapok a következő, de legalább a harmadik kötetben. Nagyon tetszett a viktoriánus korszak, Tessa rácsodálkozása a harcos nőkre, mert abban a korban ez nem volt elfogadott, hanem inkább az, hogy a nők kiszolgálják a férfiakat, a ruhák, az épületek, a város, nagyon részletgazdagon adta át a korszakot számomra. Örültem, hogy e tekintetben megmaradt a korszak szellemisége. Ami miatt 4 csillagot kapott, hogy a korábbi könyvei spoilerei miatt nem tudok már mindenen meglepődni. Valamint az, hogy Will egy az egyben Jace. Ugyanaz az arrogancia, hogy nem akarja meggyógyítani magát, mert így vezekel, és még sorolhatnám, csak Jace szőke, Will pedig sötét hajú.
Molnárné Szabó Zsuzsanna Babi véleménye:
Nagyon tetszett ez a trilógia. Az Angyal, A herceg, A hercegnő. E három könyvet tartalmazza a sorozat. Rendkívül kedves, könnyed, izgalmas fordulatokban gazdag, szerelmi csavarokkal tűzdelt, misztikummal, mesével és varázslatokkal díszített a története. Számomra tipikusan az a fajta könyv, amit nagyon nehezen tud letenni az olvasó. Ajánlom mindenkinek ezeket a köteteket, nagyon klassz lenne, ha ezekből film is készülne.
Nagy Fanni véleménye:
Nem volt rossz, egyszeri olvasásra kellemes, de azért elég felejthető. Tessa karaktere tetszik, Willt viszont kifejezetten idegesítőnek találtam. Még csak az első köteten vagyok túl, és még sok minden nem derült ki, ezért nem akarom nagyon lehúzni, de nem várok tőle valami sokat.
Bokor Kitti véleménye:
Wow! Nagyon de nagyon imádooom! A kort és a helyszínt is,megfűszerezve egy kis fantasztikummal. Bár a Végzet ereklyéi 5. és 6. kötete között olvastam el a trilógiát,mégsem kevertem össze. És a végén jöttem rá,hogy a híd,ahol Tessa és Jem minden évben találkoztak,a Blackfriars Bridge,azért volt ismerős,mert ott sétálgattam a nyáron :) Kedvenc <3
Gabriella Korsós véleménye:
Miután láttam a végzet ereklyéi filmet szerettem volna előbbutóbb eljutni a könyvekig is. Gondoltam akkor már kezdem időrendben az elején. Tetszett a történet, érdekes az árnyvadászok világa, de Will karaktere épp úgy irritál mint JC-é, kicsit unalmas és eröltetett ez a nyegle rosszfiúnak álcázott jófiú. Mindenesetre kiváncsian várom a további részeket, remélem csak kap valami mélységet a karakterek egy része.
véleménye:
Ez volt az első Cassandra Clare könyv, amit olvastam. Miközben olvastam a Végzet Ereklyéit és utalásokat találtam erre a trilógiára, vagy ennek szereplőire mindig elmosolyodtam és visszagongoltam erre a történetre. Kicsit jobban tetszett a Végzet Ereklyéinél.
Györfi Éva véleménye:
Csak annyit tudok mondani wow és wow. és wow. Nagyon szuper könyv, a fanatsy-k a kedvenceim, és ez mindenben megfelelt. A londoni környezet meg fantasztikus, jobb helyszínt nem is találhatott volna az írónő. Amint tehetem neki is látok a sorozat következő részének, mert kíváncsivá tett, hogy alakul a szereplők sorsa.
Márton Réka véleménye:
NNNNNNNNNNNNNNNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOONNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNSSSSSSSSSSSSSSSSSZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bándi Noémi véleménye:
Lehet, hogy azért, mert előbb olvastam A Végzet Ereklyéit, de nekem nem nyerte el annyira a tetszésemet. Tetszett maga a történet. Cassandra Clare írása továbbra is az egyik -számomra- legjobb. De itt csak Magnus-szal tudtam megbékélni. Most kövezzetek meg, de a karakterek nagy részét nem bírom elviselni. Will helyett sokszor Jace-t olvastam, és nem azért, mert nem tudok olvasni, hanem mert teljes ugyanaz a karakter mindkettő. Azzal az egy különbséggel, hogy Will nem éhezteti magát. Ő máshogy teszi tönkre magát. Tessa pedig nem épp a legpéldamutatóbb karakter, akiről valaha olvastam. Talpraesettnek talpraesett, de ami az érzelmeit illeti...
Mindenesetre elolvasom a teljes trilógiát, meglátom, mi lesz belőle.
Horinka Zsuzsanna véleménye:
Első könyvem volt Cassandra Claretől, de biztos vagyok benne, hogy nem utolsó. A történet rögtön az első oldalon kezdődik, és ki is tart egészen a könyv végéig, néhol olyan izgalmasan, hogy nem győztem falni a betűket. Sok benne a csavar, és a titok (jópár még a könyv végére sem derül ki, csak hogy várhassam a folytatást). A szereplők egyből a szívembe lopták magukat, és bár a 19. században játszódik a történet, Tessa és társai könnyeb elboldolulna napjainkban is. De valahogy mégis jó egy kicsit visszarepülni a viktoriánus Londonba. Az írónő remekül ötvözi a korabeli helyszíneket, és a mágikus szereplőket és tárgyakat. Szeretek olyan könyvet olvasni, amiben ennyi fantázia van :)
Rákóczi Melinda véleménye:
Imádom Cassandra Clare könyveit. Először a Végzet Ereklyéi sorozatot olvastam, és ezután kezdtem el a Pokoli Szerkezeteket, tehát nagy reményeket fűztem ehhez a könyvhöz is. Willben azonnal felismerhető a Jacere is jellemző Herondale stílus, magamban már csak így nevezem ezt a fellengzős, rossz fiús, mégis érzékeny egyveleget, amivel a karakterek rendelkeznek. Tessa is érdekes karakter, az ereje páratlan. Kalandokban és szerelmi szálakban ez sem szűkölködik. Nem csalódtam benne, nagyon tetszett.
Horváth Bettina véleménye:
Elolvastam és az egyik kedvenc könyvem lett. Egyszerűen imádom. Hihetetlen történet ,de magával ragadó. És a fantasztikus történéseken túl még egy szerelmi háromszög is kialakul. Vajon Tessa kit fog választani a végén? Cassandra Clare ezzel a könyvével is bebizonyította zsenialitását.
K. Anna véleménye:
El akarok menni Londonba.
Nekem sokkal jobban tetszett, mint a TMI! Először féltem, hogy nem fog tetszeni a régi kor miatt, de beleszerettem. Csodás világ, csodás karakterek, egyszerűen csodás az egész, úgy ahogy van.
Egészen eddig én azt sem tudtam, hogy szeretem a steampunk regényeket…
Leginkább a karakterek személyisége fogott meg, mindenki nagyon egyedi, és a mi Csillám Magnusunk is jelen volt, egészen más csomagolásban, persze azért hozta a formáját.
Tessát kedveltem, érdekes volt, hogy ő kivételesen nem árnyvadászként tartózkodott az intézetben.
Aztán ott van Jem és Will… Ó, atyám! Mindkettőt nagyon szerettem, jelenleg Willnek szurkolok, de még bármi lehet.
Az egyetlen bajom, hogy ÉN HÜLYE, elolvastam A hercegnő végét… Igen, tudom, nem kellett volna, de annyira akartam tudni, hogy jó vége lesz. Egy barom vagyok. De ennek ellenére el fogom olvasni a többi két részt, amit szerintem szintén imádni fogok.
Péhl Annamária véleménye:
A Végzet ereklyéi nem igazán tetszett, emiatt nem sok reménnyel vágtam neki ennek a könyvnek, ám nagyon kellemesen csalódtam! Itt megkaptam az a baráti összetartást, amit Alec/Jace esetében annyira hiányoltam. Jem és Will tökéletes csapat, és Tessa érkezése sem bontotta meg ezt az egységet. Tessa is nagyon szerethető karakter, a történet pedig érdekes, izgalmas.
Hegyi Réka véleménye:
Cassandra Clare belopta magát a szívembe a Végzett ereklyéivel, így nagy reményekkel álltam neki ennek a sorozatnak is, és azt kell, hogy mondjam, hogy nem csalódtam. A történet izgalmas, az események folyása elég gyors, az embernek nincs ideje unatkozni, a szereplők szerethetők, és eléggé árnyékoltak, bár véltem némi hasonlóságot felfedezni ilyen téren a két sorozat között. Ajánlom mindenkinek akinek tetszett a Végzet ereklyéi és mindenki olyannak is, aki csak egy kis kikapcsolódást szeretne sok kalanddal és némi szerelemmel.
5.17-re elolvastam a második részt is és azt kell, hogy mondjam, egyre jobban beleszeretek a történetbe. Kivéve a szerelmi szálat, de azt meg mindenki olvassa el maga :) Most már nagyon kíváncsi vagyok, hova fut ki ez a sok rejtélyes szál, mert az írónő, aztán tud titkot tartani!
5.31-én sikerült befejeznem a harmadik, befejező részt is (köszi, vizsgaidőszakÖ, és azt kell, hogy mondjam, ez a rész felülírta az első kettőt. Mind cselekményében, mind a szerelmi szálban, mind a szereplőkben. Magnust itt sikerült leginkább a szívembe zárnom, és szerintem az írónő tökéletesen összefűzte a szálakat, bár nekem a vége nem tetszett. Olyan érzésem volt, mintha az utolsó fejezet azért került volna oda, hogy az olvasók ne jelenjenek meg vasvillával a háza előtt. Ennek ellenére ajánlani fogom mindenkinek akinek csak lehet :)
Miklián Marietta véleménye:
Örülök, hogy végre sikerült elolvasnom ezt a könyvet. Már régóta szemeztünk egymással, de csak most került rá sor. Szerencsére nem csalódtam benne. Az alaptörténet igazán felkeltette a figyelmemet, egy érdekes világba nyerhetünk bepillantást. Rengeteget nevettem olvasás közben. Nem lehet sejteni, hogy mi fog történni a következő oldalon, vagy ha mégis eszünkbe jut egy feltételezés, azzal biztosan mellélövünk.
Miután sikerült a könyv végére jutnom, már vettem is a kezembe a következő részt, majd a következőt.
Nem kérdés, hogy Will ellopta a szívemet.
Bakos Barbara véleménye:
Imádom Cassandra könyveit, a Csontvárostól az Angyalon át mindent! Kíváncsi voltam rá, hogy mi történt az egész Végzet ereklyéi balhé előtt. A történet az elejétől fogva agával ragadott, és lehet, hogy nem sokan vannak így vele de én teljesen odavoltam mikor Tessa Jemhez akart először feleségül menni. Én valahogy Will párti lettem, az első könyvtől az utolsóig.
Kis Imola véleménye:
Cassandra Clare még mindig zseniális. Egymás után olvastam a Pokoli szerkezetek trilógiát és minden pillanatát imádtam. Mikor az első kötet első felénél tartottam, picit csalódott voltam, mintha már olvastam volna ugyanezt a történetet ugyanettől az írótól, de Clare mint mindig most is meglepett. Will hihetetlen, vicces,dinamikus és mély. Jó volt találkozni a Végzet ereklyéiből ismert családokkal és persze Magnusszal 200 évvel korábban. Sok kérdésre kaptam választ ami homályos volt a jelenben játszódó kötetekben. A szereplők nagyon szerethetőek és (SPOILER!) annál a résznél mikor az utolsó kötet végén Will meghal, annyira kiborultam ,hogy napokig könnyeztem, ha megláttam a könyv borítóját.(VÉGE) Soha nem kötődtem ennyire könyvszereplőkhöz korábban és az írónő folyamatos hullámvasútban tartotta az érzelmeimet. Talán ezek után még nagyobb rajongó lettem, ha ez lehetséges :)
Juhász Réka véleménye:
A könyv története érdekes volt. Nekem az volt vele a nagy problémám, hogy igazából egyik szereplőt se tudtam megszeretni, nem tudtam velük azonosulni, és kicsit sem érdekelt a sorsuk sajnos. Örültem Magnus Bane feltűnésének, mert őt a Halálos ereklyék sorozatban nagyon megkedveltem. Nem volt a könyv csalódás, a storyt sokkal jobbnak találtam, az előző sorozaténál, csak a karakterek nekem valahogy semlegesek voltak
.A második kötet sokkal jobban tetszett az előzőnél. Mondjuk nem tudtam magam a viktoriánus angliába képzelni, de legalább kezdtem megkedvelni Jemet és Willt. A történet nagyon érdekes volt, és nagyon tetszett benne a csavar, miszerint Jessie elárulta őket, mondjuk örülök neki, hogy nem csinált mindenkiből pozitív szereplőt az írónő. Be kell vallanom, hogy azt még nem tudom, hogy melyik fiú éli túl a trilógiát, és melyikből lesz a Halálos ereklyék Zakariás testvére, ez végig izgalomban tart, és be kell vallanom, én Willnek szurkolok, attól olyan kerek lenne a történet.
A harmadik rész tetszett a legjobban! Nagyon érdekes volt a karakterek alakulása, bár kicsit bánom hogy a labirintus boszorkányairól nem tudtunk meg többet, annak viszont örülök, hogy Will élete végülis happy end-del végződött.